18 Şubat 2016, Perşembe 13:42:03

SHGM o projeyi yürürlükten kaldırdı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) bugün yaptığı açıklama ile "Engelsiz Havaalanı" projesini yürürlükten kaldırdığını duyurdu.
  • niye uğraştırdınız insanları geç mi geliyor
  • Yeşil kuruluş unvanı altında da yer hizmet şirketlerinin çalışma ruhsat temdit ücretlerinde ciddi oranlarda indirimler yapılıyor. Rekabet kurallarına aykırı bir uygulama! Bunun da kaldırılması elzemdir.
  • Ben de diyordum ne kadar da insan haklarına duyarlı kurumsal bir şirkete sahibiz. Meğer işin içinde akçe mevzusu varmış.
  • Akıllıca, mantıklı ve çok yerinde doğru bir karar, engelli vatandaşlarımıza yapılması gereken mecburi hizmetler zorla(indirim yapılarak) değil, standart bir hizmet gibi yapılmalı

Resmi internet sitesi üzerinden bir açıklama yapan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), 2009 yılından bu yana uygulanan "engelsiz havaalanı" projesini yüyürlükten kaldırdı.

Yapılacak yeni başvuruların değerlendirmeye alınmayacağını belirten SHGM, Engelsiz Havaalanı Kuruluşu sertifikasına sahip kuruluşlara son kez indirim uygulanacağı ifade edildi.

SHGM'den yapılan açıklama şöyle;

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM) tarafından yayımlanan Engelli veya Hareket Kabiliyeti Kısıtlı Hava Yolu Yolcuları Talimatı(SHT-ENGELSİZ) kapsamında Engelsiz Havaalanı Projesi yürürlükten kaldırılmıştır.

24 Kasım 2015 tarihinde yayımlanan Talimat ile, engelli veya hareket kabiliyeti kısıtlı yolculara verilecek hizmetlere ilişkin kural ve esaslar belirlendiğinden Engelsiz Havaalanı Projesi sonlandırılmıştır. 2009 yılından bu yana uygulanan proje kapsamında 3 adet havayoluna, 31 adet yer hizmetleri kuruluşuna, 8 adet terminal işletmecisine ve 33 adet havaalanında havaalanı işletmecisine olmak üzere toplam 75 adet “Engelsiz Havaalanı Kuruluşu” sertifikası verilmiştir.

Talimatın yayım tarihten itibaren proje sonlandırıldığından dolayı, yeni başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Engelsiz Havaalanı Kuruluşu” sertifikasına sahip kuruluşlara, 2016 yılı temditleri için son kez proje kapsamında indirim uygulanacaktır.

Engelsiz Havaalanı Kuruluşu sertifikası almak için havacılık işletmelerinin herhangi bir zorunluluk olmadan kendi inisiyatifleri ile gerçekleştirdikleri çalışmalar, SHT-ENGELSİZ Talimatı ile havayolunda tüm engellerin kaldırılmasına yönelik yasal bir düzenlemeye dönüştürülmüştür. Böylelikle Türk sivil havacılığında, engelli ve hareket kabiliyeti kısıtlı olan yolculara verilecek hizmetlerin standart bir şekilde yürütülmesi hedeflenmektedir.

Kamuoyuna Önemle Duyurulur.

SHGM o projeyi yürürlükten kaldırdı

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

iyide ~ 8 yıl önce
niye uğraştırdınız insanları geç mi geliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeşil kuruluş ~ 8 yıl önce
Yeşil kuruluş unvanı altında da yer hizmet şirketlerinin çalışma ruhsat temdit ücretlerinde ciddi oranlarda indirimler yapılıyor. Rekabet kurallarına aykırı bir uygulama! Bunun da kaldırılması elzemdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şaşırmadım ~ 8 yıl önce
Ben de diyordum ne kadar da insan haklarına duyarlı kurumsal bir şirkete sahibiz. Meğer işin içinde akçe mevzusu varmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alper ~ 8 yıl önce
Akıllıca, mantıklı ve çok yerinde doğru bir karar, engelli vatandaşlarımıza yapılması gereken mecburi hizmetler zorla(indirim yapılarak) değil, standart bir hizmet gibi yapılmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Duygusal ~ 8 yıl önce
Üstad; konu tamamen duygusal. yer hizmet şirketlerinin çalışma ruhsat temdit ücretlerinde yapılan ciddi oranda indirimden vazgeçiliyor.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000