28 Temmuz 2015, Salı 12:05:20

SHGM o genelgeyi yayınladı

Havayolu bilet ücret detaylarına tam, şeffaf ve sürekli erişiminin sağlanmasına yönelik düzenlemeye gidildi.
  • arkadaşlar. 2 ayrı havayolu şirketinin sayfasından aynı tarihe bilet alıyorsunuz, A ve B şirkterli. A şirketi ilk fiyatı 100 TL veriyor, B şirketi 190 TL. Eğer B şirketi pahalı diye sayfayı kapatırsanız, A şirketinin biletinde ödeme sayfasına gelene kadar fiyatın 200'ü geçtiğini görürsünüz. İşte bu kandırmacadır. Bunun önüne geçecek yaptırımları destekleyelim. Shunta
  • shgm Gomez in BJK ye transferinide onaylanmış, süperr!!
  • ozellikle hizmet ve yakit bedelinin neden yolcudan tahsil edildigini birisi aciklaya bilir mi ? ben bir sirketten bilet aliyorsam neden bana verecegi hizmet icin ayrica para odemeliyim onun gorevi ne ve bu is icin zaten bilet parasi alinmiyor mu ? sirketler para kazanirken bize pay veriyormu ki biz yakit ucretleri yuksek diye onlarin yakit ucretlerine ekstra katkida bulunalim ?
  • SHGM yine çok önemli ve büyük bir konuda çok başarılı bir genelge yayınlamış ve büyük bir başarıya imza atmıştır! Katkısı olan tüm SHGM yetkili ve yetkisiz personelini tebrik ederim. Buradaki diğer haberlerde yeralan (mesela Pegasus personeli yazısında olan sorunlar gibi) problemlerle ilgili de bir çözüm bulacakları günlerin gelmesini de gönülden temenni ederim. Nasıl olsa hayal kurmanın sakıncası yok:-)
  • ya usd yükseldi diye işmizdene kmeğimizde oluyoruz siz neler yazuyrsunuz!!!! usd 3.0 gidiyor!
  • Thy de zaten acikti beygire oldu olan

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün, Hava Yolu Bilet Satışları Genelgesi yayımlandı.

Buna göre, havayolu işletmelerinin bilet rezervasyon, pazarlama, reklam, satış işlemlerinde müşterilerin bilet tercihlerini daha bilinçli yapabilmesi amacıyla havayolu bilet ücret detaylarına tam, şeffaf ve sürekli erişiminin sağlanmasına yönelik düzenleme yapıldı.

Havayolu işletmelerinin internet siteleri ve çağrı merkezlerinden yapılan ilanlarında ilk afişe edildiği bölümde bilet ücreti tüm zorunlu ödemeleri de kapsayarak "her şey dahil bilet ücreti" şeklinde açık olarak belirtilecek. Her şey dahil bilet ücretinin bölümleri (temel ücret, hizmet bedeli, vergi, harç, yakıt, güvenlik, sigorta gibi giderlerin toplamı veya detayları) kullanıcının kolaylıkla erişebileceği şekilde ilgili satış kanalında gösterilecek.

Her şey dahil bilet ücretleri hizmet sınıflarına göre (ekonomi, business gibi) ayrı ayrı ilan edilecek.

Yolcuya özel sunulan, ilave ve isteğe bağlı hizmetler için alınacak ücretler, ilgili satış kanalında açık, şüpheye yer bırakmayacak biçimde belirtilecek. Her şey dahil bilet ücreti üzerine ilave veya isteğe bağlı hizmetler dışında ekleme yapılmayacak.

İşletmeler bilet ücretlerinin basılı, görsel veya internet ortamındaki tanıtımlarını her şey dahil bilet ücretini esas alarak yapacak. Bilet rezervasyon değişiklikleri, iptal ve iade kuralları ilgili kanalda ilan edilecek ve satın alma işlemleri tamamlanmadan önce yolcuya bilgi verilecek.

Söz konusu işletmelerin hizmet altyapılarını 90 gün içerisinde genelgeye uyumlu duruma getirmeleri gerekiyor.

GENELGE İÇİN TIKLAYINIZ...

SHGM o genelgeyi yayınladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

bakın ~ 9 yıl önce
arkadaşlar. 2 ayrı havayolu şirketinin sayfasından aynı tarihe bilet alıyorsunuz, A ve B şirkterli. A şirketi ilk fiyatı 100 TL veriyor, B şirketi 190 TL. Eğer B şirketi pahalı diye sayfayı kapatırsanız, A şirketinin biletinde ödeme sayfasına gelene kadar fiyatın 200'ü geçtiğini görürsünüz. İşte bu kandırmacadır. Bunun önüne geçecek yaptırımları destekleyelim. Shunta

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gomez ~ 9 yıl önce
shgm Gomez in BJK ye transferinide onaylanmış, süperr!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 9 yıl önce
ozellikle hizmet ve yakit bedelinin neden yolcudan tahsil edildigini birisi aciklaya bilir mi ? ben bir sirketten bilet aliyorsam neden bana verecegi hizmet icin ayrica para odemeliyim onun gorevi ne ve bu is icin zaten bilet parasi alinmiyor mu ? sirketler para kazanirken bize pay veriyormu ki biz yakit ucretleri yuksek diye onlarin yakit ucretlerine ekstra katkida bulunalim ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
murphy ~ 9 yıl önce
murphy yasası der ki "altını olan kuralı koyar" devlet nezdinde şirketler çok güçlü. cevap bu kadar basit.
Büyüksün. ~ 9 yıl önce
SHGM yine çok önemli ve büyük bir konuda çok başarılı bir genelge yayınlamış ve büyük bir başarıya imza atmıştır! Katkısı olan tüm SHGM yetkili ve yetkisiz personelini tebrik ederim. Buradaki diğer haberlerde yeralan (mesela Pegasus personeli yazısında olan sorunlar gibi) problemlerle ilgili de bir çözüm bulacakları günlerin gelmesini de gönülden temenni ederim. Nasıl olsa hayal kurmanın sakıncası yok:-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
usd ~ 9 yıl önce
ya usd yükseldi diye işmizdene kmeğimizde oluyoruz siz neler yazuyrsunuz!!!! usd 3.0 gidiyor!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yandi beygir ~ 9 yıl önce
Thy de zaten acikti beygire oldu olan

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000