02 Mart 2012, Cuma 15:10:37

SHGM KİTABINI YAYIMLADI

SHGM, 'Havaalanı Acil Durum Planlaması' kitabını yayımladı…
  • SHGM bence ICAO dokumanlarini turkceye cevirtmek yerine havacilik personeline ICAO dokumanlarini anlayacak lisan dersi versin. ICAO standard ve recommended practices uretir. Bunlar Ulkenin yasalarindan ve kararnamelerinden ustun degildir. oncelikle siz bu dokumanlarda yayinlanan kurallardan hangilerinin baglayici hangilerinin tavsiye olduguna bir karar verin ve yasalastirin. mehmet aganin ciftligi vesselam. tercume yapan kitap yazmis oluyor.. hey gidi sefil havalik genel mudurlugu...
  • geçen hafta DHMI artık havaalanı yerine havalimanı kullanacağını duyurmuştu. bu hafta SHGM havaalanı acil durum kitabı yayınlıyor?? SHGM -DHMI koordinesi güçlendirilmeli.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Havaalanı Acil Durum Planlaması konusunda sivil havacılık sektörüne tavsiye edilen uygulamalara ilişkin yeni kitabını yayımladı.

Yapılan açıklamada:

"Havaalanı Acil Durum Planlaması" adı ile yayımlanan kitap, SHGM'nin diğer yayımlarında olduğu gibi sivil havacılık faaliyetlerinin uluslararası kural ve standartlar çerçevesinde yürütülmesi amacıyla sektöre ışık tutacak ve uygulamalarında kılavuzluk edecek bilgiler içeriyor.

ICAO tarafından yayımlanan "Airport Services Manual Doc. 9137 Part 7 Airport Emergency Planning" dokümanının Türkçe'ye tercümesi niteliğindeki kitap ICAO Standartları ve Tavsiye Edilen Uygulamaları hakkında havacılık sektörüne önemli bilgiler veriyor.

"Havaalanı Acil Durum Planlaması" kitabı ile havaalanlarıyla ilgili 23. kitabını yayımlayan SHGM, ülkemizde eksikliği yaşanan havacılığa ilişkin yayınlarının çoğaltılmasına yönelik çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor…

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur…
SHGM KİTABINI YAYIMLADI

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
SHGM bence ICAO dokumanlarini turkceye cevirtmek yerine havacilik personeline ICAO dokumanlarini anlayacak lisan dersi versin. ICAO standard ve recommended practices uretir. Bunlar Ulkenin yasalarindan ve kararnamelerinden ustun degildir. oncelikle siz bu dokumanlarda yayinlanan kurallardan hangilerinin baglayici hangilerinin tavsiye olduguna bir karar verin ve yasalastirin. mehmet aganin ciftligi vesselam. tercume yapan kitap yazmis oluyor.. hey gidi sefil havalik genel mudurlugu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 7 yıl önce
Havacılık personeli içine ARFF de giriyor. Bu yeterlilikte ingilizce bilecek adam arff olmak yerine başka işleri de tercih edebilir. Dediğiniz biraz zor. Ancak tavsiye olanları mutlaka yapılacakmış gibi almaları saçma.
Misafir ~ 12 yıl önce
geçen hafta DHMI artık havaalanı yerine havalimanı kullanacağını duyurmuştu. bu hafta SHGM havaalanı acil durum kitabı yayınlıyor?? SHGM -DHMI koordinesi güçlendirilmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000