18 Aralık 2013, Çarşamba 09:16:09

SHGM İMZALARI ATTI

Türkiye, 4 ülkeyle havacılık anlaşması, 14 ülkeyle de mutabakat imzaladı.
  • Türkiyenin havacılık otoritesinin uluslar arası başarı sağlaması gurur verici. BİRDE teknisyenlerin lisanslandırılması konusunda yapılan haksızlıklara son verse ondan iyisi olmayacak. bir sivil havacılık mezunu olarak 2 sene deneyime tabi tutulup tüm modüllere girmemiz için zorlanmamız kabul edilemez. yeni lisans alacaklar için öyle bir task listesi hazırlamışlarki havacılık hakkında bilgisiz birinin hazırladığı heryerinden belli. şöyle ki task listesinde helikopterde galley ve reverser sistemlerinde çalışmak zorunlu gösteriyor. şaka gibi ama hiç bir helikopterde reverser sistemi yok. teknisyenleri lisanslandırmayı zorlastırmak için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar. bütün sivil havacılığın lisanslandırma içini bir avuç havacılık hakkında bilgisi olmayan insanın eline verirlerseolacağı budur. bu yazıyı okuyan SHGM yetkililerine gereğini yapmalarını rica eder tekrar anlaşmalar için tebrik ederim.
  • SHGM nin büyük başarısı..Bilal Beye teşekkürler.
  • Oncelikle tebrikler anlaşma metinlerine nasıl ulasabiliriz acaba... Bir cok ulke anlasma metinlerini kendi sitelerinde yayınlıyor SHGM nin boyle bir hizmeti ne zaman baslar...

Türkiye, 4 ülkeyle havacılık anlaşması, 14 ülkeyle de mutabakat imzaladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), 4 ülkeyle ikili havacılık anlaşması imzaladı, 14 ülkeyle de mutabakat sağladı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü Hava Ulaştırma Müzakereleri Konferansı ICAN/2013, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin ev sahipliğinde 9-13 Aralık 2013 tarihleri arasında 73 ülkenin katımlıyla Durban'da gerçekleştirildi.

Konferansta Ekvator Ginesi ve Namibya olmak üzere iki ülkeyle anlaşma yapan SHGM yetkilileri, daha önce parafe edilen Kamboçya ve Zimbabve Hava Ulaştırma Anlaşmaları'nı da imzaladı. Türkiye böylece 191 ICAO üyesi ülkeden 157'si ile havacılık anlaşmalarını yapmış oldu.

Ayrıca Avusturya, Bangladeş, Güney Afrika, İspanya, İsveç, İsviçre, Jamaika, Katar, Kenya, Malezya, Norveç, Sri Lanka, Sudan ve Togo ile frekans artışı, tarifeli sefer noktalarında artışlar ve kod paylaşımı ile kombine taşımacılık gibi düzenlemeleri içeren mutabakat zaptı imzalandı.

İmzalanan anlaşmalar ile haftalık 167 yolcu ve 39 kargo seferi frekans hakkı elde edilirken, 40'dan fazla tarifeli sefer noktasına ulaşım imkanı sağlandı.

Konferansta, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Endonezya, Güney Kore, Hindistan, Hollanda, İngiltere, Kanada, Moğolistan, Libya, Nijerya, Trinidad Tobago, Suudi Arabistan ve Yeni Zelanda sivil havacılık yetkilileri ile de görüşme yapılarak, sivil havacılık ilişkilerin geliştirilmesine yönelik temaslarda bulunuldu.

Açıklamada, Türkiye'nin söz konusu anlaşmalar kapsamında toplam 660 milyon nüfus ile 3 trilyon dolarlık bir pazara, daha etkili ve hızlı erişim imkanı sağladığı bildirildi.

SHGM İMZALARI ATTI

Yorumlar

tebrikler ama.. ~ 10 yıl önce
Türkiyenin havacılık otoritesinin uluslar arası başarı sağlaması gurur verici. BİRDE teknisyenlerin lisanslandırılması konusunda yapılan haksızlıklara son verse ondan iyisi olmayacak. bir sivil havacılık mezunu olarak 2 sene deneyime tabi tutulup tüm modüllere girmemiz için zorlanmamız kabul edilemez. yeni lisans alacaklar için öyle bir task listesi hazırlamışlarki havacılık hakkında bilgisiz birinin hazırladığı heryerinden belli. şöyle ki task listesinde helikopterde galley ve reverser sistemlerinde çalışmak zorunlu gösteriyor. şaka gibi ama hiç bir helikopterde reverser sistemi yok. teknisyenleri lisanslandırmayı zorlastırmak için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar. bütün sivil havacılığın lisanslandırma içini bir avuç havacılık hakkında bilgisi olmayan insanın eline verirlerseolacağı budur. bu yazıyı okuyan SHGM yetkililerine gereğini yapmalarını rica eder tekrar anlaşmalar için tebrik ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
SHGM nin büyük başarısı..Bilal Beye teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anlasma ~ 10 yıl önce
Oncelikle tebrikler anlaşma metinlerine nasıl ulasabiliriz acaba... Bir cok ulke anlasma metinlerini kendi sitelerinde yayınlıyor SHGM nin boyle bir hizmeti ne zaman baslar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000