18 Eylül 2013, Çarşamba 13:53:41

SHGM İLE UKRAYNA YENİ ANLAŞMA İMZALADI

Ukrayna Sivil Havacılık Otoritesi ile 17-18 Eylül 2013 tarihinde Ankara’da bir araya gelen SHGM yetkilileri, iki ülke arasındaki uçuşların geliştirilmesi amacıyla yeni bir anlaşmaya imza attı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), ikili havacılık anlaşmalarını revize ederek yurtdışı seferlerinin arttırılması konusundaki çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

SHGM'den konuya ilişkin şu açıklama yapıldı:

"Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi ve Ukrayna Sivil Havacılık Otoritesi Başkan Yardımcısı Oleksandr Grechko başkanlığında gerçekleştirilen müzakereler sonunda, yeni tarifeli sefer noktaları belirlenmiştir.

İmzalanan Mutabakat Zaptı’na göre; Sivastopol ve Kherson yeni tarifeli sefer noktaları olarak belirlenmiş olup, bu noktalara haftalık 7’şer frekans sefer gerçekleştirilmesine imkân tanınmıştır.

Diğer taraftan, İstanbul- Donetsk v.v. ve İstanbul – Simferopol v.v hatlarında herhangi bir kısıtlama olmaksızın sefer gerçekleştirme hakkı tanınmıştır. İki ülke arasındaki anlaşmaya göre kargo seferlerinde de herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır."

SHGM İLE UKRAYNA YENİ ANLAŞMA İMZALADI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000