29 Ocak 2014, Çarşamba 12:29:42

SHGM İLAN VERDİ ÜCRETLERİ DE AÇIKLADI

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Hava Trafik Kontrolörü, Uçuş Tabibi, Kontrol pilotu alımı yapılacağını duyurdu.
  • Arkadaşlar ben havacilik işletme mezunuyum kontrolör olarak başvuru yapma şansım var mı ? Teşekkürler
  • Çok merak ediyorum bu ilan için düzeltme verdiler YDS C seviyesinde puan istiyorlar. Müracaat edecek personel bile bulamayacakken bunun sebebi ilginçtir. Ayrıca doçentlik için bile D seviyesi istenirken bu nedir anlamadım :)
  • Hocam, biz 3 ay tatil yapmanıza, semestre yatmanıza. Bu gün parça okunacak deyip airport haberden yorum yazmanıza, bayramda evizde oturmanıza bunların karşılığında aldığınız paraya bir şey diyormuyuz. Belliki canınız sıkılıyor, burdan yazmak istemişsiniz. Biz yeni gelişmeler varmı sektörde diye bakarken sizin yorumlarınız abesle iştigal etmiş. E tabi kimse bi reklam filminde oynayıp 500 bin eur alan 'ünlü' ye çok kazanıyor demiyor. Pilot da Öğretmende tüik verilerine göre orta sınıf gelire sahiplerdir. Hemen hemen aynı şeyleri yer içerler. Ayrıca öğretmen sadece faranjit olurken, pilotların bir çoğu kanser sebebi ile ölmektedirler. Erken yaşlanırlar, ve yeni bir araştırmaya göre erken yaşta üreme özelliklerinde belirgin azalmalar görülmektedir. Bir ikincisi bunca sağlık sorunu yaşaması muhtemel kalifiye bir işçinin maaşı 30 bin bürütü bulmaktadır bizim ülkemizde. Ve bunlarda TOBB, ato ve ab projjelerinde yazan personel gider kalemlerinde mevcuttur.
  • Zaten piyasada bi pilot olmak zor kendinizi üstün görmeyin hepimiz insanız ukalalığın anlamı yok ben düşüncemi söyledim katılırsın veya katılmazsın bu kadar basit yok adam olamamışsın falan haddinizi bilin yüzüme söyleyemeyeceginiz şeyleri burdan yazmayın
  • Gözü,gönlü aç pilotlar ben uçağa binmesem o uçağa binmese sen o paralara çalışamazsın ayrıca orda sorgulama falan yapmadım düşüncemi söyledim allah size daha çok versin ne diyim.maaşınız en yüksek maaş olsun insanlık bende kalsın
  • Değerli hocam en fakir ülkelerde bile tecrübeli kaptanın maaşı 10.000 USD altında olmaz Kanada ve ABD deki maaşları tasavvur dahi edemezsiniz hocam siz bu siteye hiç girmeyin veya emekliyseniz internet kanalıyla biraz hayatın gerçeklerini öğrenin. THY de 6 yıl öncesine kadar THY Genel müdürü bile tecrübeli kaptanın yarı maaşını alıyor idi. Hocam bunları boş verin siz TV de gündüzleri güzel programlar oluyor onları seyredin.
  • Saygıdeğer hocam, Siz türkceögretmenleri sorunları veya meb formlarına girsenize. Ne işiniz var bu sitede pilot maaşını kritik ediyorsunuz. Şu ülkede herkes kendi işini yapsa sorun olmayacak. Öğretmen gelmiş pilot maaşını sorguluyor. Vay halimize...
  • Pilot için az olabilir ama DHMİ ye 70 alıp girememiş Hava Trafik Kontrolörlüğü Bölümü SHYO mezunları için oldukça iyi bir fırsat.
  • Bu maaşı nasıl begenmiyosunuz anlamıyorum ki :) ben türkçe öğretmenliği mezunuyum ve yapmıyorum özel sektörde çalışıyorum ordada 2000 lirayı bi arada görsem üzerimde çok para var die gece uyuyamıyorum :)
  • Ne var maasta.Gayet iyi.. Hadi issiz pilotlar size is cikti..

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Hava Trafik Kontrolörü, Uçuş Tabibi, Kontrol pilotu alımı yapılacağını duyurdu.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, (SHGM) Hava Trafik Kontrolörü, Uçuş Tabibi, Kontrol pilotu alımı yapılacağını ve 12 Aralık tarihine kadar başvuruların devam edeceğini açıkladı.

SHGM ayrıca, ücretlerin mesleğe ve tecrübeye göre 5.038TL ile 7.244TL arasında değiştiğini de vurguladı.

SHGM'den yapılan açıklamada:

Genel Müdürlüğümüze, 5431 sayılı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanununun 25inci maddesi uyarınca İdari Hizmet Sözleşmeli "Kontrol Pilotu, Hava Trafik Kontrolörü ve Uçuş Tabibi"  alınacaktır.

Müracaat sahibi tarafından doldurulacak fotoğraflı "İş Talep Formu" ve Kontrol Pilotu ise ilave olarak "Pilot Bilgi Formunu" aşağıda yer almaktadır. İlgili formlar doldurarak en geç 12.02.2014 Çarşamba günü saat 16:00'a kadar "Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, İnsan Kaynakları Müdürlüğü Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No: 128/A 06570 Maltepe/ANKARA" adresine şahsen veya son başvuru tarihinde Genel Müdürlüğümüze ulaşacak şekilde posta yolu ile yapılacaktır. Bu tarihten sonraki müracaatlar ve postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

Güvenlik soruşturması olumsuz neticelenen ve/veya başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya eksik evrak verdiği sonradan tespit edilenler ile istenilen belgeleri ibraz edemeyenlerin müracaatları geçersiz sayılacak, yerleştirmeleri yapılmış olsa dahi iptal edilecektir. Bu durumdaki adaylar hakkında genel hükümlere göre yasal işlem yapılacaktır.

BAŞVURU FORMLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

SHGM İLAN VERDİ ÜCRETLERİ DE AÇIKLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

memo ~ 10 yıl önce
Arkadaşlar ben havacilik işletme mezunuyum kontrolör olarak başvuru yapma şansım var mı ? Teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATC ~ 10 yıl önce
Çok merak ediyorum bu ilan için düzeltme verdiler YDS C seviyesinde puan istiyorlar. Müracaat edecek personel bile bulamayacakken bunun sebebi ilginçtir. Ayrıca doçentlik için bile D seviyesi istenirken bu nedir anlamadım :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hocam ~ 10 yıl önce
Hocam, biz 3 ay tatil yapmanıza, semestre yatmanıza. Bu gün parça okunacak deyip airport haberden yorum yazmanıza, bayramda evizde oturmanıza bunların karşılığında aldığınız paraya bir şey diyormuyuz. Belliki canınız sıkılıyor, burdan yazmak istemişsiniz. Biz yeni gelişmeler varmı sektörde diye bakarken sizin yorumlarınız abesle iştigal etmiş. E tabi kimse bi reklam filminde oynayıp 500 bin eur alan 'ünlü' ye çok kazanıyor demiyor. Pilot da Öğretmende tüik verilerine göre orta sınıf gelire sahiplerdir. Hemen hemen aynı şeyleri yer içerler. Ayrıca öğretmen sadece faranjit olurken, pilotların bir çoğu kanser sebebi ile ölmektedirler. Erken yaşlanırlar, ve yeni bir araştırmaya göre erken yaşta üreme özelliklerinde belirgin azalmalar görülmektedir. Bir ikincisi bunca sağlık sorunu yaşaması muhtemel kalifiye bir işçinin maaşı 30 bin bürütü bulmaktadır bizim ülkemizde. Ve bunlarda TOBB, ato ve ab projjelerinde yazan personel gider kalemlerinde mevcuttur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Zaten piyasada bi pilot olmak zor kendinizi üstün görmeyin hepimiz insanız ukalalığın anlamı yok ben düşüncemi söyledim katılırsın veya katılmazsın bu kadar basit yok adam olamamışsın falan haddinizi bilin yüzüme söyleyemeyeceginiz şeyleri burdan yazmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Gözü,gönlü aç pilotlar ben uçağa binmesem o uçağa binmese sen o paralara çalışamazsın ayrıca orda sorgulama falan yapmadım düşüncemi söyledim allah size daha çok versin ne diyim.maaşınız en yüksek maaş olsun insanlık bende kalsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hocaya ~ 10 yıl önce
Hocam sen anlamadan etmeden bilgisizce ne gelip burda laf kalabalığı yaparsın ki. Sen git Türkçe öğretmenliği yap herkez işini yapsın. Eğerde havacılıkla ilgileniyorsan ve pilotları açgözlü görüyorsun. Git araştır bakalım havayolunda kaptan yanına oturabilmen için neler başarman gerekiyor ve ne kadar maliyeti var. Gözün yermi bakalım okadar borç altına yatmak! Dışardan herşey hoş gözüküyor dimi!!! Havacılık zordur dışı seni içide bizi yakar. Hadi git bir araştırda öyle gel. Öğretmen olmuşsun ama adam olamamışsın.
Türkçe öğr. ~ 10 yıl önce
Değerli hocam en fakir ülkelerde bile tecrübeli kaptanın maaşı 10.000 USD altında olmaz Kanada ve ABD deki maaşları tasavvur dahi edemezsiniz hocam siz bu siteye hiç girmeyin veya emekliyseniz internet kanalıyla biraz hayatın gerçeklerini öğrenin. THY de 6 yıl öncesine kadar THY Genel müdürü bile tecrübeli kaptanın yarı maaşını alıyor idi. Hocam bunları boş verin siz TV de gündüzleri güzel programlar oluyor onları seyredin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Öğretmenim ~ 10 yıl önce
Saygıdeğer hocam, Siz türkceögretmenleri sorunları veya meb formlarına girsenize. Ne işiniz var bu sitede pilot maaşını kritik ediyorsunuz. Şu ülkede herkes kendi işini yapsa sorun olmayacak. Öğretmen gelmiş pilot maaşını sorguluyor. Vay halimize...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Osman ~ 10 yıl önce
Pilot için az olabilir ama DHMİ ye 70 alıp girememiş Hava Trafik Kontrolörlüğü Bölümü SHYO mezunları için oldukça iyi bir fırsat.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu maaşı nasıl begenmiyosunuz anlamıyorum ki :) ben türkçe öğretmenliği mezunuyum ve yapmıyorum özel sektörde çalışıyorum ordada 2000 lirayı bi arada görsem üzerimde çok para var die gece uyuyamıyorum :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 10 yıl önce
Hocam kıyas yapmanız bile saçma. Pilotluk ayrı Türkçe öğretmenliği ayrı bir meslek. Pilot olmak oldukça maliyetli ve öğretmenliğe göre daha zordur... Ayrıca pilotlar artı olarak çok iyi düzeyde ingilizce bilmek zorundadırlar. Havada yaşadıkları riskleri saymama gerek yok sanırım. Her mesliğin belirli bir maaş standardı var ve pilotluğun standardına göre düşük bu rakamlar. Saygılar
Aman Hoca, ~ 10 yıl önce
Burası havacılık camiası, burada işler başka....
Maas. ~ 10 yıl önce
Ne var maasta.Gayet iyi.. Hadi issiz pilotlar size is cikti..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000