13 Nisan 2009, Pazartesi 18:44:24

SHGM ikili anlaşmalarda atağa geçti

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, 2009’un ilk üç aylık döneminde 8 ülke ile ikili hava ulaştırma anlaşması imzaladı.
  • Kuyruğunu Yıldız İttifakı'na boyayıp, her uçuşunda "star alliance üyesi" anonsunu geçen; eskiden Türker diye çağrı yapan, şimdi "Türkişşş" diye konuşan bir THY'den bahsediyoruz değil mi? SHGM'lüğü THY'nın değil Türk Sivil Havacılığının Genel Müdürlüğüdür. Diğer şirketler de Türk Bayrağı taşıyorlar. Her şirketle de rekabet edecek yürekleri var. Sadece THY'dan çekiniyorlar. SHGM'nün de yardımları ile rekabet ortamı olamıyor. İç hatlardan özel şirketler niçin çekiliyor zannediyorsunuz. Türkiyenin menfaati Türk Sivil Havacılığının uluslar arası arenada topyekün rekabeet edebilir hale getirilmesi, bunun için de topyekün desteklenmesiyle olabilir. Sadece THY'nin değil. Akıllı olalım.
  • Susun arkadaslar Lale konustu, yine cekmis herhalde böyle abuk sabuk konusuyor ama oradada wodtka parayla degil .. ic ic yaz..:)
  • İyi de kime gidecekti, "uçan eşek"e mi? Anca "uçan eşek" frekans alınca mı beğeneceksiniz yapılan anlaşmaları? SHGM, Türkiye'nin menfaatlerini korumak için var, "kalantor kayınpeder"ler ya da "cin gibi damalarınki"ni korumak için değil!
  • Bütün frekanslar THY ye gidecek ne anlamı var. Özel den hala Moskovayı alamadılar. Vermiyorlarda 2500 ülkeyle yapsalar kime yarayacak. Tek el giden ve uçurum fiyat koyan THY den baska?

Yurtdışı uçuşların arttırılması ve yeni  dış hat uçuş noktalarının belirlenmesi amacıyla diğer ülkelerle müzakerelerde bulunan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, 2009’un ilk üç aylık döneminde 8 ülke ile ikili hava ulaştırma anlaşması imzaladı.

2008 yılında toplam 16 ülke ile ikili havacılık anlaşması imzalayan SHGM,  bu yılın ilk üç aylık döneminde Lübnan, Çin, Vietnam, Kanada, Kenya, Mısır, Rusya ve Tayland ile ikili anlaşma imzalayarak geçen yılın rakamını şimdiden yarıladı. Bu anlaşmaların yanı sıra bu yıl içinde ayrıca, İran ile daha sonra imzalanmak üzere ikili havacılık müzakeresi yapıldı,  Kırgızistan ve KKTC ile de havacılıkta işbirliği konularında görüşmelerde bulunuldu.

Yabancı ülkelerle daha önce yapılmış mevcut ikili havacılık anlaşmalarını revizyona tabi tutan SHGM, her yıl bir önceki yıl gerçekleştirilen müzakere sayısını arttırmayı hedefliyor.  2006 yılında 11, 2007 yılında 13, 2008 yılında ise 16 ülke olmak üzere son üç yılda ikili havacılık müzakeresi yapılan ülke sayısı 40’a ulaştı.

Bu ülkelerin pek çoğu ile mevcut anlaşmalar günün koşullarına göre yenilenerek frekans artışı sağlanırken, geçtiğimiz yıl yapılan anlaşmalarla yurt dışında 25 yeni uçuş noktası oluşturuldu.

Yeni anlaşmalara birden fazla havayolu işletmesinin sefer gerçekleştirmesine imkân tanıyan çoklu tayinin eklenmesi ile 90 ülke ile ikili havacılık anlaşması bulunan Türkiye’nin çoklu tayin içeren anlaşma sayısı 64’e yükseldi.

Frekans artışı, yeni uçuş noktalarının belirlenmesi ve çoklu tayinin yanı sıra SHGM yaptığı anlaşmalara kargo taşımacılığı, kod share, bakım ve eğitim alanında işbirliği yapılmasına dair maddeler de ekleyerek Türkiye’nin diğer ülkeler ile arasındaki sosyal, ekonomik ve ticari ilişkilerin de gelişmesine önemli katkı sağlıyor.

SHGM ikili anlaşmalarda atağa geçti

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Kuyruğunu Yıldız İttifakı'na boyayıp, her uçuşunda "star alliance üyesi" anonsunu geçen; eskiden Türker diye çağrı yapan, şimdi "Türkişşş" diye konuşan bir THY'den bahsediyoruz değil mi? SHGM'lüğü THY'nın değil Türk Sivil Havacılığının Genel Müdürlüğüdür. Diğer şirketler de Türk Bayrağı taşıyorlar. Her şirketle de rekabet edecek yürekleri var. Sadece THY'dan çekiniyorlar. SHGM'nün de yardımları ile rekabet ortamı olamıyor. İç hatlardan özel şirketler niçin çekiliyor zannediyorsunuz. Türkiyenin menfaati Türk Sivil Havacılığının uluslar arası arenada topyekün rekabeet edebilir hale getirilmesi, bunun için de topyekün desteklenmesiyle olabilir. Sadece THY'nin değil. Akıllı olalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Susun arkadaslar Lale konustu, yine cekmis herhalde böyle abuk sabuk konusuyor ama oradada wodtka parayla degil .. ic ic yaz..:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İyi de kime gidecekti, "uçan eşek"e mi? Anca "uçan eşek" frekans alınca mı beğeneceksiniz yapılan anlaşmaları? SHGM, Türkiye'nin menfaatlerini korumak için var, "kalantor kayınpeder"ler ya da "cin gibi damalarınki"ni korumak için değil!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bütün frekanslar THY ye gidecek ne anlamı var. Özel den hala Moskovayı alamadılar. Vermiyorlarda 2500 ülkeyle yapsalar kime yarayacak. Tek el giden ve uçurum fiyat koyan THY den baska?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000