12 Ocak 2013, Cumartesi 10:23:18

SHGM ICAO KONSEY ÜYELİĞİNE ADAY

Türkiye, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO)’nun karar organı konumundaki ICAO Konsey üyeliğine aday oluyor.
  • Türkiye ' nin 1945 yılından bu yana ICAO nun kurucu üyesi oldugu çok doğrudur. Ancak doğru olmayan sivil havacılık konusunda yeterli üyelik şartlarını yerine getirememesi ve gelişme gösterememesidir. Şöyleki : Teknik ve yöneticilik vasfından uzak (Havacılkla ilgisi olmayan ) kişilerin siyasi destekle sube md. daire bşk. gnl.md veya dahi Bakan 'lık makamlarına geçip oturmaları ile başlar.Örnek verecek olursak Devlet demir yollarından Bakan ,Makine mühendisinden Şube md (örnekpilot veya teknisyen havacı olamayıpda pilotların & teknisyenlerin lisansını veren veya temdit eden müdürler gibi.)veya torpille atanan öğretmen pilot bile olmadan (exeminar) konrol pilotluğuna soyunanlar ve dahi yaş hadleri bitipte 68 yaşa genelge çıkartanlar mevcuttur . Destek yerine yatırımcıdan para çarpmaya kalkıp köstek olanlar sayesinde sivil (sefil ) havacılğımız ilerliyemediği gibi duraklama & gerileme dönemine girmiştir.J JAR lisansı veriyoruz diye ICAO lisansını yutturmaya kalkanda bu zihniyettir.
  • ICAO bunyesınde ulkemızınde temsıl edılmesı ve soz sahıbı olması şüphesızkı hem turkıye adına gurur verıcı olur hemde turkıyenın dıger uye ulkeler arasındakı saygınlıgının artmasına neden olur .ancak benım endışem ICAO genel kuruluna gırmenın otesınde orda varlıgımızı hıssetırebılecekmıyız .. bunu saglayacak nıtelıkte teknık bılgısı ve lısana sahıp deneyımlı uzman personelımız varmı. yoksa eskıden ICAO gnl kurullarına katılımcı olarak katıldıgımız donemlerımızdekı gbı bulundugu koltuga zembılle ınmış kışılerce mı temsıl edılecez .. cunku ,ICAO bunyesınde muhtelıf konularla ılgılı oluşturulan calışma grupları sureklı olarak yeni esaslar belırlemekte ve bunların uygulamasına yonelık kurallar gelıştırmektedırler. bolesıne bı calışmalar ıcnde varlıgımızı ancak teknık blgılerımızle vede lısanımızla ortaya koyabılırz.katılanın oraya katılırken kı tıtrı orda bı anlam ıfade etmez.
  • Doğu meydanlarına yapılan bir uçuşta kokpite gir de telsiz rezilliğini gör, bakalım o zaman da SHGM iyi şler yapıyor diyebilecek misin?
  • Ortadaki adam Rize'li mi ?
  • Bu nasıl bir resim Allah'ını seversen...
  • Shgm yi tebrik ediyorum. Son zamanlarda medyaya oynamadan işlerini yapıyorlar.Bunlar büyük adımlar. Fakat faza tevazuda uygun değil. medyayı daha fazla bilgilendirmeliler. iyi bir basın danışmanına ihtiyaçları var. Ali bey zamanında medya işleri daha iyi yürüyordu.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) yetkililerinin AB üyesi olmayan Azerbaycan, Gürcistan, Moldova ve Ukraynalı Sivil Havacılık Otoriteleri ile 10 Ocak 2013 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirdiği toplantıda Türkiye’nin ICAO Konsey üyeliğine aday olmasına karar verildi.

Dışişleri Bakanlığı temsilcilerinin de katılımı ile gerçekleşen toplantıda, ICAO Konsey üyeliği için bir rotasyon grubu oluşturulması ve Grup adına ilk olarak Türkiye’nin 38. ICAO Genel Kurulu Toplantısı’nda aday ülke olması konusunda mutabakat sağlandı.

Ülkemizde sivil havacılık alanında son on yılda kaydedilen önemli büyüme ve ilerlemelerin ele alındığı toplantıda, Türk sivil havacılığın tüm dünyanın dikkatini çektiği bir döneme aday olmasının konjonktörel olarak da son derece uygun bir zamanlama olduğu katılımcılar tarafından dile getirildi.

SHGM'nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, Türkiye’nin havayolu taşımacılığında 2023 hedeflerinin gerçekleşmesine de çok önemli katkılar sağlayacağı belirtilerek, bu girişimin ülkemizin global bir konuma yükselerek, daha büyük hedeflere doğru yürümesi bakımında da cesaret verici bir gelişme olduğu değerlendirmesi yapıldı.

Konsey üyeliği için dönerli grup vasıtasıyla Türkiye’nin üyeliği güçlendiriliyor..

Bilindiği üzere, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) 07 Aralık 1944 tarihinde imzalanan Sikago Sözleşmesi ile Birleşmiş Milletlerin bir organı olarak kurulmuş olup, Türkiye kurucu üyeler arasında yer almış ve 5 Haziran 1945 tarih ve 4749 sayılı Kanun ile ICAO’ya taraf olmuştur.

ICAO bünyesinde tüm ülkelerin katılımıyla gerçekleştirilen Genel Kurul (Asamble) tarafından 3’er yıllık süreler için seçilen Konsey’de toplamda 36 ülke temsilcisi görev yapmaktadır.

ICAO’nun kurulduğu ilk yıllarda bir dönem için Konsey Üyesi olan Türkiye, aradan geçen 60 yılı aşkın süredir ICAO Konseyi’nde temsil imkânı bulamamıştır.

Üç ayrı kategoride üyeliğin bulunduğu ve bölgesel düzeyde temsilin önem arz ettiği Konsey’de, aralarında ülkemizin de bulunduğu Avrupa bölgesinden her 3 kategoride toplam 8 Ülke temsil edilmektedir.

Konsey’e üye olmak amacıyla uygulanan yöntemlerden biri de, birkaç ülkenin bir araya gelerek, oluşturulan dönerli grup vasıtasıyla bir Konsey Üyeliğinin paylaşılmasıdır. Halen Avrupa tarafından üstlenilen 8 üyelikten 3’ bu yöntemle paylaşılmış durumdadır.

SHGM ICAO KONSEY ÜYELİĞİNE ADAY

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Sensodin ~ 11 yıl önce
Türkiye ' nin 1945 yılından bu yana ICAO nun kurucu üyesi oldugu çok doğrudur. Ancak doğru olmayan sivil havacılık konusunda yeterli üyelik şartlarını yerine getirememesi ve gelişme gösterememesidir. Şöyleki : Teknik ve yöneticilik vasfından uzak (Havacılkla ilgisi olmayan ) kişilerin siyasi destekle sube md. daire bşk. gnl.md veya dahi Bakan 'lık makamlarına geçip oturmaları ile başlar.Örnek verecek olursak Devlet demir yollarından Bakan ,Makine mühendisinden Şube md (örnekpilot veya teknisyen havacı olamayıpda pilotların & teknisyenlerin lisansını veren veya temdit eden müdürler gibi.)veya torpille atanan öğretmen pilot bile olmadan (exeminar) konrol pilotluğuna soyunanlar ve dahi yaş hadleri bitipte 68 yaşa genelge çıkartanlar mevcuttur . Destek yerine yatırımcıdan para çarpmaya kalkıp köstek olanlar sayesinde sivil (sefil ) havacılğımız ilerliyemediği gibi duraklama & gerileme dönemine girmiştir.J JAR lisansı veriyoruz diye ICAO lisansını yutturmaya kalkanda bu zihniyettir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
erdınc durmazer ~ 11 yıl önce
ICAO bunyesınde ulkemızınde temsıl edılmesı ve soz sahıbı olması şüphesızkı hem turkıye adına gurur verıcı olur hemde turkıyenın dıger uye ulkeler arasındakı saygınlıgının artmasına neden olur .ancak benım endışem ICAO genel kuruluna gırmenın otesınde orda varlıgımızı hıssetırebılecekmıyız .. bunu saglayacak nıtelıkte teknık bılgısı ve lısana sahıp deneyımlı uzman personelımız varmı. yoksa eskıden ICAO gnl kurullarına katılımcı olarak katıldıgımız donemlerımızdekı gbı bulundugu koltuga zembılle ınmış kışılerce mı temsıl edılecez .. cunku ,ICAO bunyesınde muhtelıf konularla ılgılı oluşturulan calışma grupları sureklı olarak yeni esaslar belırlemekte ve bunların uygulamasına yonelık kurallar gelıştırmektedırler. bolesıne bı calışmalar ıcnde varlıgımızı ancak teknık blgılerımızle vede lısanımızla ortaya koyabılırz.katılanın oraya katılırken kı tıtrı orda bı anlam ıfade etmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Harika ya ~ 11 yıl önce
Doğu meydanlarına yapılan bir uçuşta kokpite gir de telsiz rezilliğini gör, bakalım o zaman da SHGM iyi şler yapıyor diyebilecek misin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Soru(n)mlu kim? ~ 11 yıl önce
Kokpiti ve telsiz rezilliğini biliyorsanız bunun gerçek sorumlusunun kim olduğunu da (SHGM olmadığını) biliyor olmanız gerekmez mi?
betelgeuse ~ 11 yıl önce
Ortadaki adam Rize'li mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu bu nedir bu... ~ 11 yıl önce
Bu nasıl bir resim Allah'ını seversen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Harika ~ 11 yıl önce
Shgm yi tebrik ediyorum. Son zamanlarda medyaya oynamadan işlerini yapıyorlar.Bunlar büyük adımlar. Fakat faza tevazuda uygun değil. medyayı daha fazla bilgilendirmeliler. iyi bir basın danışmanına ihtiyaçları var. Ali bey zamanında medya işleri daha iyi yürüyordu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000