16 Ekim 2015, Cuma 15:31:22

SHGM ICAO konsey üyeliğine aday

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün ICAO konsey üyeliği adaylığı resmen kabul edildi.
  • genel havacılığın can çekişirken konsey üyesi olmak.iyimiş.
  • Tüm kuşları hallettin de sıra kargaya geldi.
  • SHGM önce uçuş ekiplerinin UGS talimatını EASA ya göre uyarlasin. Ondan sonra değil İCAO, GALAKSİLERARASI konseyine bile üye olabilir.
  • Bu basiretsizlikle?
  • Banko 3.kategoriden gireriz o da olursa :)
  • Bu da balon olmasın. Son 10 yılda bu onuncu adaylığımız oluyor da. Bu konuda ECAC'tan alınacak resmi bir yazıyı görmeden beni buna bir manga asker inandıramaz. Ağır yeminim var resmi evrağı görmeden inanamam. Bugüne kadar olduğu gibi patlat balonu git Parise, git Kanadaya hatta onlar gelsin buraya,sen nasılsın? vallahi ben iyiyim ya sizler nasılsınız? kayın valideniz nasıl? ICAO Genel Kurulu yapıldığında da, o dedi, ben dedim şu oldu, bu oldu. Avcumuzu yalamaktan dilimiz yara oldu da. Kağıdı göreyim vesselam.
  • Normaldir ingiliz emperyalizimine bukdar çok hizmet eden başka ülke yoktur çok normal

Bugün Paris'te gerçekleştirilen ECAC Genel Müdürler toplantısında Türkiye'nin, Uluslararası Sivil Havacılık Kurumu (ICAO) konsey üyeliğine aday gösterilmesinin kabul edildiği bildirildi.

ICAO konsey üyeliği seçimlerinin nasıl yapıldığını Türkiye'nin ICAO Daimi Temsilcisi Çağatay Erciyes şu şekilde anlatmıştı:

ICAO Konseyi’nin 36 üyesi her üç yılda bir toplanan 191 üyeli ICAO Genel Kurul’u tarafından seçilmektedir. Seçimler üç ayrı kategoride gizli oyla tertiplenmektedir. Sözkonusu kategoriler şunlardır:

*  I. Kategori ‘’Hava Taşımacılığında Büyük Önemi Olan Ülkeler’’ kategorisidir . Bu kategoriden Konsey’e 11 ülke seçilmektedir.

* II. Kategori ‘’Uluslararası Sivil Hava Seyrüsefer Altyapısına En Fazla Katkıda Bulunan Ülkeler’’ kategorisidir. Bu kategoriden Konsey’e 12 ülke seçilmektedir.

* III. Kategori ‘’Coğrafi Temsil Esasını Karşılayan Ülkeler’’ kategorisidir. Bu kategoriden Konsey’e 13 ülke seçilmektedir.

Genel Kurul sırasında ilk seçim I. Kategoriden yapılmakta, müteakiben diğer kategorilerdeki seçimlere geçilmektedir. Her kategorideki seçimde Konsey üyeliğini kazanmak için mutlak çoğunluk (asgari 96 oy) aranmaktadır.

ICAO Konsey seçimlerinin ilginç bir özelliği, aynı hafta içerisinde ilk veya ikinci kategoride seçimi kaybeden bir ülkenin, müteakip kategorilerde de yeniden  seçime girmek imkanının olmasıdır.

SHGM ICAO konsey üyeliğine aday

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

konseyci ~ 9 yıl önce
genel havacılığın can çekişirken konsey üyesi olmak.iyimiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
karga ~ 9 yıl önce
Tüm kuşları hallettin de sıra kargaya geldi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GALAKSI TAKSI ~ 9 yıl önce
SHGM önce uçuş ekiplerinin UGS talimatını EASA ya göre uyarlasin. Ondan sonra değil İCAO, GALAKSİLERARASI konseyine bile üye olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu basiretsizlikle?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Banko 3.kategoriden gireriz o da olursa :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kağıt nerde? ~ 9 yıl önce
Bu da balon olmasın. Son 10 yılda bu onuncu adaylığımız oluyor da. Bu konuda ECAC'tan alınacak resmi bir yazıyı görmeden beni buna bir manga asker inandıramaz. Ağır yeminim var resmi evrağı görmeden inanamam. Bugüne kadar olduğu gibi patlat balonu git Parise, git Kanadaya hatta onlar gelsin buraya,sen nasılsın? vallahi ben iyiyim ya sizler nasılsınız? kayın valideniz nasıl? ICAO Genel Kurulu yapıldığında da, o dedi, ben dedim şu oldu, bu oldu. Avcumuzu yalamaktan dilimiz yara oldu da. Kağıdı göreyim vesselam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayıptır ~ 9 yıl önce
Beklenen açıklama geldi; Yapılan açıklamadan biz aşağıda belirtilen ülkelerle yarışarak kazanıp ICAO Konsey üyeliğine seçileceksek millet ve devlet olarak tekrardan iki avucumuzu yalayacağımız şimdiden belli. Ayıptır ya sanki ICAO Konsey üyesi olmuşuz gibi palavra bir açıklama yapılır anlamak mümkün değil. "ICAO, 2016 konsey üyeliğine Avrupa adayları:Türkiye,Fransa, Almanya,İngiltere,İtalya,İspanya,İrlanda ve İsveç'tir.Ülkemize Hayırlı olsun"
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Normaldir ingiliz emperyalizimine bukdar çok hizmet eden başka ülke yoktur çok normal

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000