06 Ağustos 2008, Çarşamba 14:13:19

SHGM havayolu şirketlerinin karnesini çıkarttı

Havayolu işletmelerinin temsilcileriyle 1 Ağustos 2008 tarihinde bir değerlendirme toplantısı düzenleyen SHGM, havayolu işletmelerine Nisan- Mayıs-Haziran aylarına ait Slot Performans Karnelerini verdi.
  • Slot bildiğim kadarıyla büyük Havalimanlarında var.. İzmir'de olmadığı gibi istanbulda olduğu gibi ;)
  • Antalya ve Istanbul dışında slot uygulaması olmadığını da nereden çıkardınız? Meydan slotları ile CTOT'leri karıştırıyor olmayasınız? Örneğin 1 saat içerisinde 60 uçak kapasitesine sahip bir meydanda Eurocontrol'den alınan slotlar yüzünden önceki 1 saat içerisinde kalkması gereken uçaklar kalkamadığı için yığılma meydana geliyor, Slot Koordine Merkezi talep edilen yeni slota olumsuz yanıt veriyor ve alınan slot saatine uygun uçuş gerçekleştirilemiyor. En azından talep edilen ama olumsuz yanıt alınan bu gibi durumların cezadan muaf tutulması gerekir.
  • ANTALYA VE ISTANBUL ATATÜRK DIŞINDA SLOT UYGULAMASI OLMADIĞINA GÖRE BU MEYDANLARDA YAŞANAN GECİKME VE SAAT İÇİ YIĞILMA NEREDEN KAYNAKLANIYOR;YANİ SLOT DÜZENLEYEMİYORMU UÇUŞLARI ??72 SAAT ÖNCESİNDE İPTAL ETMEZ İSE CEZA MII VAR CEZALARI DHM ALMIYORMU?ÖDÜLLER NEDİR SLOTUNA UYANA NE ÖDÜL VAR??

Uçak ve yolcu trafiğinde yaşanan artışa paralel olarak slot uygulanan havaalanlarındaki meydan kapasitesinin optimum kullanılması amacıyla Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Nisan ayında havayolu işletmelerine yönelik  performans karne uygulaması başlatmıştı.

 

SHGM, söz konusu uygulama kapsamında aldığı slot saat diliminde uçmayan, iptal etmeyen, uçuş tarifelerinde değişiklik yapan ve slotsuz sefer düzenleyen yerli ve yabancı havayolu işletmelerinin  slot ve uçuş izinlerinde sınırlandırmaya gidileceği konusunda sektöre uyarıda bulunmuştu. Uygulamaya göre, havayolu işletmelerinin aldığı slotu eğer kullanmayacaksa  72 saat öncesinde iptal etmesi gerekiyor.

 

Sektör temsilcileri ile yapılan değerlendirme toplantısında, havayolu işletmelerinin slot uyumsuzluklarında önemli düşüşler gözlendiği ancak Atatürk ve Antalya Havalimanları gibi yoğun havaalanlarında uçuşlarda yaşanan gecikmelerin ve saat içi yığılmaların önlenmesi için havayolu işletmelerinin aldıkları slot saatine uygun uçuş gerçekleştirme konusunda  daha dikkatli davranması gerektiği vurgulandı.

 

Bununla birlikte, Uluslararası IATA kuralı gereği yüzde 20 ihlal kuralına uymayan havayolu işletmelerine sefer sayısı bazında bir sonraki aynı tarife dönemi için historik hak kaybı uygulaması yapılacak, kurala uyan havayolu işletmeleri ise ödüllendirilecek.

 

SHGM havayolu şirketlerinin karnesini çıkarttı

Yorumlar

Rumuz ~ 16 yıl önce
Slot bildiğim kadarıyla büyük Havalimanlarında var.. İzmir'de olmadığı gibi istanbulda olduğu gibi ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tailwind ~ 16 yıl önce
Antalya ve Istanbul dışında slot uygulaması olmadığını da nereden çıkardınız? Meydan slotları ile CTOT'leri karıştırıyor olmayasınız? Örneğin 1 saat içerisinde 60 uçak kapasitesine sahip bir meydanda Eurocontrol'den alınan slotlar yüzünden önceki 1 saat içerisinde kalkması gereken uçaklar kalkamadığı için yığılma meydana geliyor, Slot Koordine Merkezi talep edilen yeni slota olumsuz yanıt veriyor ve alınan slot saatine uygun uçuş gerçekleştirilemiyor. En azından talep edilen ama olumsuz yanıt alınan bu gibi durumların cezadan muaf tutulması gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorumsuz ~ 16 yıl önce
ANTALYA VE ISTANBUL ATATÜRK DIŞINDA SLOT UYGULAMASI OLMADIĞINA GÖRE BU MEYDANLARDA YAŞANAN GECİKME VE SAAT İÇİ YIĞILMA NEREDEN KAYNAKLANIYOR;YANİ SLOT DÜZENLEYEMİYORMU UÇUŞLARI ??72 SAAT ÖNCESİNDE İPTAL ETMEZ İSE CEZA MII VAR CEZALARI DHM ALMIYORMU?ÖDÜLLER NEDİR SLOTUNA UYANA NE ÖDÜL VAR??

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000