15 Temmuz 2014, Salı 09:38:05

SHGM HAVACILIK OKULLARIYLA İLGİLİ YENİ GENELGE YAYINLADI

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), SHY-147 olarak bilinen "Hava Aracı Bakım Eğitimi Kuruluşları Yönetmeliği" kapsamında tanınan okul statüsü ile ilgili bir genelge yayınladı. SHGM, havacılık eğitimi veren okullar için bu kapsamda bazı standartlar getirdi.
  • Umarim bundan sonra hobisi havacilik olup shyo acmak isteyen rektorlerin sayisi azalir. Cunku kabak tadi verdiler.
  • senelerdir bu havacilik liseleri bir kenara itilmisti. halbuki bir cok shyo dan daha iyi egitim veriyorlar.bir cok shyo dan mezun kisiler daha anahtar tutmayi bilmezken bu cocuklar 5 sene boyunca ucak motorlari uzerinde calisiyorlardi. Sayin bilal eksi cok buyuk bir is basardi ve bu okullarinda haklarini kendilerine teslim etti.Ellerinize saglik bilal bey
  • Sayin SHGM sizde kuklasiniz haa.Sanirim su an daha buyuk problemler var mesala cifte standard uygulayan havayolumuz sag koltukda oturacakisniz diye 32 bin euro para calan bir sirketmiz daha var,bin bir turlu arkadas politikasi uygulayan sirketler var.Boyle islerele ugrasarak yani bakin biz SHGM is basindayiz goruntusu verionuz.Sagi goster sola vur sizden iyi futbolcu olur.
  • verse ne olacak sanki Easa da karşılığı var.
  • geç gelen doğru bi karar öğrenciler lisans almak için çok uğraşıyorlar para tuzağı kurslara gidiyorlar teknisyen açığı çok bu öğrenciler bu işle ilgili gerekli brifingleri almalılar shyo mezunlarınında bu uygulamadan faydalanması gerek .
  • 1+4 sene okuyan bizlerin lisans almasını bi yana bırakın siz, tüm lise mezunları ve herkes lisans alsın. YOK'te verdigi unvani 2 ay sonra geri aldi. KAPATIN BU OKULLARI. bu fikir dehasi insanlar kim yuz yuze tanismak gerek..!
  • bu cikan genelge ile lviv eml atl taninabilir....
  • en azından bizim gibi ıvır zıvır öğretmenliğinden gelenler kalifiye elaman olarak görünüp 3 senede lisans almasın. yazık arada bi fark olsun
  • Afferim SHGM avrupayı ancak böyle yakalarız. EASA'da bu modül muafiyetlerini aynen kabul eder zaten. Bu okullar 147 almadıkça hiçbirinin beş kuruş etmediğini sizde çok iyi biliyorsunuz, ama amaç sistemi kendinize uydurmak, durumu kurtarmak.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, son dönemde Türk Sivil Havacılığı'nın büyüme rakamlarına paralel olarak artış gösteren havacılık liseleri ile havacılık eğitimi veren üniversitelere yönelik yeni bir genelge yayınladı.

SHGM tarafından yapılan açıklamada, "Hava Aracı Bakım Eğitimi Kuruluşları Yönetmeliği (SHY-147) onayı olmayan fakat SHT-66 Talimatı Temel Bilgi Gereklerine uygun müfredatla faaliyetlerine devam ettiği tespit edilen; Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı uçak bakım alanında havacılık bakım eğitimi vermek üzere faaliyet gösteren, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kapsamına giren kamu veya özel okullar ile, Yükseköğretim Kurulu Kanunu kapsamında, uçak bakım alanında havacılık bakım eğitimi vermek üzere faaliyet gösteren Yüksek Okullar, Fakülteler ve Meslek Yüksek Okullarına, bu Genelge kapsamında ekte bulunan başvuru formu ile başvurmaları halinde yapılacak denetim ve değerlendirme akabinde “Tanınan Okul” statüsü verilebilecektir" denildi.

SHGM ayrıca, bu bağlamda Tanınan Okul statüsü programından mezun olacak kişiler için kategorisine uygun tüm modüllerden muafiyet sağlanacağını da duyurdu.

 SHGM TARAFINDAN YAYINLANAN GENELGE İÇİN TIKLAYINIZ 
SHGM HAVACILIK OKULLARIYLA İLGİLİ YENİ GENELGE YAYINLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Umarim bundan sonra hobisi havacilik olup shyo acmak isteyen rektorlerin sayisi azalir. Cunku kabak tadi verdiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
boş gonuşma lale ~ 10 yıl önce
sizin bilmediğiniz bir dünya siyasi olay dönüyor paşa. anadolu üniversitesi kurşun kalemle modül sınavı yapıyor. kocaeli ve erciyesin 147 si yokda anadolunun niye var ? shgm okullara destek veriyormu sanıyorsunuz siz ? Havacılık gelişsin diye ağlıyorlar sonra sen bu okulların eksiğini tamamla ki havacılık gelişsin.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
senelerdir bu havacilik liseleri bir kenara itilmisti. halbuki bir cok shyo dan daha iyi egitim veriyorlar.bir cok shyo dan mezun kisiler daha anahtar tutmayi bilmezken bu cocuklar 5 sene boyunca ucak motorlari uzerinde calisiyorlardi. Sayin bilal eksi cok buyuk bir is basardi ve bu okullarinda haklarini kendilerine teslim etti.Ellerinize saglik bilal bey

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bush-pilot ~ 10 yıl önce
Sayin SHGM sizde kuklasiniz haa.Sanirim su an daha buyuk problemler var mesala cifte standard uygulayan havayolumuz sag koltukda oturacakisniz diye 32 bin euro para calan bir sirketmiz daha var,bin bir turlu arkadas politikasi uygulayan sirketler var.Boyle islerele ugrasarak yani bakin biz SHGM is basindayiz goruntusu verionuz.Sagi goster sola vur sizden iyi futbolcu olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
habomm ~ 10 yıl önce
verse ne olacak sanki Easa da karşılığı var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknisyen ~ 10 yıl önce
geç gelen doğru bi karar öğrenciler lisans almak için çok uğraşıyorlar para tuzağı kurslara gidiyorlar teknisyen açığı çok bu öğrenciler bu işle ilgili gerekli brifingleri almalılar shyo mezunlarınında bu uygulamadan faydalanması gerek .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
shyo mezunu ~ 10 yıl önce
1+4 sene okuyan bizlerin lisans almasını bi yana bırakın siz, tüm lise mezunları ve herkes lisans alsın. YOK'te verdigi unvani 2 ay sonra geri aldi. KAPATIN BU OKULLARI. bu fikir dehasi insanlar kim yuz yuze tanismak gerek..!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aslanım ~ 10 yıl önce
bu okullara girmeden önce araştırmadan mı geldin ? Ben biliyodum ,araştırmıştım da .başka türlü havacılık sektörüne giremezdim anadolu lisesinden sonra.dayım yok bi yerlerde . ama shyo okudum sektöre girdim.bayağı da iyi para kazanıyorum çok cahilsiniz utanıyom sizin gibi saçma konuşanlar yüzünden. bazı şeyleri bırakın artık abisi
@aslanım'a ~ 10 yıl önce
Arastirip arastirmamakla ne alakasi var? Benim belirttigim olay "HAK EDIS" ile alakali. Sen bana neyi savunuyorsun ki? Abisi yazmissin yasimi bilmeden usturubundan ne oldugun anlasiliyor.
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
bu cikan genelge ile lviv eml atl taninabilir....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yahu ~ 10 yıl önce
zaten normal meslek lisesini kalifiye eleman olarak tanıyordu 3 sene diyordu lisans alıyordu. uçak motoru getiricekte onun eğitimini vericekte en azından kısıtlama geldi
tornacı habomcu ~ 10 yıl önce
en azından bizim gibi ıvır zıvır öğretmenliğinden gelenler kalifiye elaman olarak görünüp 3 senede lisans almasın. yazık arada bi fark olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 10 yıl önce
Afferim SHGM avrupayı ancak böyle yakalarız. EASA'da bu modül muafiyetlerini aynen kabul eder zaten. Bu okullar 147 almadıkça hiçbirinin beş kuruş etmediğini sizde çok iyi biliyorsunuz, ama amaç sistemi kendinize uydurmak, durumu kurtarmak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000