28 Temmuz 2015, Salı 09:20:32

SHGM Genel Müdürleri'ni tanıttı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, resmi internet sitesi üzerinden Genel Müdürlerin resimlerini ve görev sürelerini yayınladı.
  • Gören duyan da sanacak ki aynen FAA başkanının seçimi gibi konusunda uzman binlerce uzmanın müracaatı arasından onlarca eleme yapılmış ve başkana sunulan birkaç uzman isimden birisini de Cumhur Başkanı atamış. Herkesin de çok iyi bildiği gibi bu Genel Müdürlerin hepisinin atamasının bir hikayesi vardır, keşke bu genel müdürler veya bunların atanması hikayesini bilenler bir anlatsa da herkes hikaye görse. Bunların içerisinda Kayıhan Kabadayı hariç havacılık uzmanı da yok. Bunlar gelmişler SHGM'de çalışan kısıtlı sayıdaki personelin omuzuna basarak birşekilde genel müdürlük yapmışlar. Özellikle de son genel müdürün nasıl ve neden atandığı zaten belli. SHGM'de uzun süre çalışan arkadaşlarımızın bu genel müdürlerin atanması hikayelrini ve yaptıkları icratlarını yazarsa hepimize ışık tutmuş olurlar. Bekliyoruz.
  • askerlikte birliğin girişindeki komutanlarımızı tanıyalım panosu gibi olmuş. hala aynı kafa. adının tipinin ne önemi var. neler katmışlar kuruma ülkeye ondan bahsedin.
  • ülkenin halini düşünün ..bu kadar adam geçmiş.. çoğu toprak olmuş gitmiş.. ama hala shgm uçak teknisyeni lisansını vermeyi beceremiyor. daha ne kitap var ortada ne başka bir kaynak. ne kadar acı.. japonun biri shgm genel müdürü olsa onurundan işin ikinci günü harakiri yapardı.
  • tahminen bu kisilerin hemen hepsi torpillidir, en alttan baslayarak yillar icinde hak ederek,calisarak,emek vererek o goreve gelmemislerdir !
  • Gündüz Güngen dönemi hatalı, ben '79 da SHGM'ye girdiğimde GM rahmetli Asri Ay idi, '81 de ABD'ye ICAO bursiyeri olarak ERAU Üniversitesine master programına gittiğimde de hala o idi. '82 dönüşümde ihtilal hükümeti Em. Hava Pilot Tuğg. Hüseyin Ergöçmen'i atamıştı.
  • Kayıhan Kabadayı abimizi ellerinden öpüyorum. Yeri çok başkadır.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, resmi internet sitesi üzerinden Genel Müdürlerin resimlerini ve görev sürelerini yayınladı.

Şu ana kadar mevcut Genel Müdür Bilal Ekşi ile beraber 18 Genel Müdür'ün görev yaptığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, internet sayfasında bir alan oluşturarak yöneticilerine yer verdi.

1954'te Muhittin Asral ile başlayan görevlendirmede 60 yıl geride kalırken, en uzun süre görevde kalan Müdür, 1973-1981 yılları arasında 8 yıl Genel Müdürlük yapan Gündüz Sait Güngen oldu.

İşte SHGM'de görev yapan Genel Müdürler;

SHGM Genel Müdürleri'ni tanıttı

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

FAA Başkanı mı? ~ 9 yıl önce
Gören duyan da sanacak ki aynen FAA başkanının seçimi gibi konusunda uzman binlerce uzmanın müracaatı arasından onlarca eleme yapılmış ve başkana sunulan birkaç uzman isimden birisini de Cumhur Başkanı atamış. Herkesin de çok iyi bildiği gibi bu Genel Müdürlerin hepisinin atamasının bir hikayesi vardır, keşke bu genel müdürler veya bunların atanması hikayesini bilenler bir anlatsa da herkes hikaye görse. Bunların içerisinda Kayıhan Kabadayı hariç havacılık uzmanı da yok. Bunlar gelmişler SHGM'de çalışan kısıtlı sayıdaki personelin omuzuna basarak birşekilde genel müdürlük yapmışlar. Özellikle de son genel müdürün nasıl ve neden atandığı zaten belli. SHGM'de uzun süre çalışan arkadaşlarımızın bu genel müdürlerin atanması hikayelrini ve yaptıkları icratlarını yazarsa hepimize ışık tutmuş olurlar. Bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kafalar ~ 9 yıl önce
askerlikte birliğin girişindeki komutanlarımızı tanıyalım panosu gibi olmuş. hala aynı kafa. adının tipinin ne önemi var. neler katmışlar kuruma ülkeye ondan bahsedin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
man ~ 9 yıl önce
ülkenin halini düşünün ..bu kadar adam geçmiş.. çoğu toprak olmuş gitmiş.. ama hala shgm uçak teknisyeni lisansını vermeyi beceremiyor. daha ne kitap var ortada ne başka bir kaynak. ne kadar acı.. japonun biri shgm genel müdürü olsa onurundan işin ikinci günü harakiri yapardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
torpil ~ 9 yıl önce
tahminen bu kisilerin hemen hepsi torpillidir, en alttan baslayarak yillar icinde hak ederek,calisarak,emek vererek o goreve gelmemislerdir !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SupAirMan ~ 9 yıl önce
Gündüz Güngen dönemi hatalı, ben '79 da SHGM'ye girdiğimde GM rahmetli Asri Ay idi, '81 de ABD'ye ICAO bursiyeri olarak ERAU Üniversitesine master programına gittiğimde de hala o idi. '82 dönüşümde ihtilal hükümeti Em. Hava Pilot Tuğg. Hüseyin Ergöçmen'i atamıştı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hiç unutmam ~ 9 yıl önce
Kayıhan Kabadayı abimizi ellerinden öpüyorum. Yeri çok başkadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000