04 Ağustos 2010, Çarşamba 12:24:15

SHGM, eğitimlere AB projesi kapsamında devam ediyor

AB Entegrasyon Sürecinin Desteklenmesi Faaliyetleri –SEI Mali Kaynağı çerçevesinde onaylanan "AB Havacılık Politikaları ve Dış İlişkileri Alanında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün Kapasitesinin Artırılması Projesi" ile ilgili eğitimler başlıyor.
  • eğitim programı ve süresi ile ilgili bilgileri bekliyoruz.
  • kurum dışından katılmak isteyen olursa nasıl başvuruda bulunacak
  • shgmlilere laf atmadan önce sen yazı yazmayı öğren hocam
  • önce shgm liler bir ingilisce ögrensin
  • Bu eğitimlere shgm dışından katılma şansımız olacak mı
  • eeeeeeeeeeeee oralarda ingilizce bilen falan varmı? Bilerde yokta.Ama gidin diyorlar bizde gidiyoruz dinliyoruz anlamadan geliyoruz:)

5431 sayılı Kanun ile yeniden yapılanma sürecine giren ve 01 Ocak 2007 tarihinde mali özerkliğe kavuşan SHGM'nin AB uyum çalışmalarının desteklenmesi amacıyla hazırlanan ve 2009 yılında kabul edilen  200.000 Avro bütçeli ikinci projesinin ihale süreci, Merkezi Finans ve İhale biriminin nezdinde Temmuz ayında gerçekleştirdi.

AB Havacılık Politikası ve alt bileşenleri bazında düzenlenecek 5 ayrı eğitim, SHGM Genel Müdürlük Binasında Ağustos-Eylül aylarında düzenlenecek ve eğitimlere 25 kişilik gruplar katılacak.

Proje özellikle Yatay Havacılık Anlaşması ve Tek Avrupa Hava Sahası gibi zorlu müzakere başlıklarındaki eğitimleri içermesi bakımından büyük önem taşıyor. Proje kapsamında düzenlenecek eğitimlerin konu başlıkları ise şöyle:

• AB Havacılık Politikasının Teorik Çerçevesi (Tarihi, Mevzuat Paketleri, Pazara Erişim, Mali Uygunluk, Sahiplik & Kontrol ve Rekabet Kuralları, Sivil Havacılık İdarelerinin Otonomisi)

• AB'nin Dış Havacılık Politikası (İkili ve Çoklu Havacılık Anlaşmaları, Yatay Anlaşma, Uluslararası Örgütlerle İlişkiler)

• EASA Uygulama Kuralları (Uygulama Kuralları, Sertifikasyon Şartnameleri)

• Havaalanları (Havaalanlarının Sertifikasyonu, Emniyet Yönetim Sistemleri,  Yer Hizmetleri ve Piyasaya Giriş Koşulları, Slot Tahsisi, Havaalanı Güvenliği)

• Yolcu Hakları (Denied Boarding, Hareket Kabiliyeti Kısıtlı Yolcular, Bilgisayarlı Rezervasyon Sistemleri)

Kurumların proje hazırlama ve müktesebat uyum çalışmalarına yönelik kısa dönemli teknik destek ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla, "AB Entegrasyon Sürecinin Desteklenmesi Faaliyetleri" (Support Activities to Strengthen the European Integration Process - SEI) isimli finansman projesi 2002 yılından bu yana yıllık AB Katılım Öncesi Mali Yardım Programlarına dahil edilmektedir. SEI Kaynağı öncelikle müktesebat uyum ve uygulama yükümlülüğü olan kamu kurum ve kuruluşlarının çalışmaları için kullanılmaktadır.

SHGM, eğitimlere AB projesi kapsamında devam ediyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
eğitim programı ve süresi ile ilgili bilgileri bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kurum dışından katılmak isteyen olursa nasıl başvuruda bulunacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
shgmlilere laf atmadan önce sen yazı yazmayı öğren hocam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
önce shgm liler bir ingilisce ögrensin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu eğitimlere shgm dışından katılma şansımız olacak mı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
eeeeeeeeeeeee oralarda ingilizce bilen falan varmı? Bilerde yokta.Ama gidin diyorlar bizde gidiyoruz dinliyoruz anlamadan geliyoruz:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000