18 Eylül 2008, Perşembe 15:43:05

SHGM denetimleri iki katına çıkardı

Hava Aracı Emniyet Denetimlerini aralıksız sürdüren Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, 2008 yılı içinde yerli ve yabancı havayolu işletmelerine yönelik toplam yaklaşık 600 denetim gerçekleştirdi.
  • bravo shgm böyle devam
  • arkadaşım şu askari ücret meselesinide sen yaz bizde bool bol gülelim saçmalıklarınaa :))))) hemde her denetleme başına çook komiksin yaaaa...
  • Her bir denetleme için asgari ücrete yakın bir ücrette aldıklarını yazsanıza!
  • Denetleyecek şirket mi kaldı kardeşim.
  • Denetleyenleri kim denetliyor acabaa !!!
  • Yorumunuz...

Bu yılın sekiz aylık döneminde yerli havayolu işletmelerine 198 SANA, yabancı havayolu işletmelerine ise 400 SAFA denetimi gerçekleştirildi. Böylece geçen yıl gerçekleştirilen denetleme sayılarına Ağustos sonu itibarıyla ulaşılmış oldu.

Türkiye, 2006 yılında 90 SAFA ve 150 SAFA denetimi gerçekleştirerek ECAC üyesi ülkeler içinde 9. sıraya yükselerek büyük bir başarıya imza atmıştı. Daha önceki yıllarda 42 üyeli ECAC üyesi ülkeler içinde en son sıralarda yer alan Türkiye, 2007 yılında ise yerli havayolu işletmelerine yönelik 185 SANA, yabancı havayolu işletmelerine ise 375 safa denetimi gerçekleştirerek 6. sıraya yükselmişti.

Bu yıl ise denetimlerini yüzde 40 artıran Türkiye, ECAC üyeleri arasıda ilk beşin içine girmeyi hedefliyor.

Türk Uçaklarının Yurt dışındaki Güvenilirliği Arttı

SHGM’nin 2006 yılında denetimlerini 7 kat arttırması ile Türkiye, ECAC ülkeleri içinde denetimlerini en çok arttıran ülke konumuna gelirken, Türk tescilli uçaklarına yurt dışında yapılan denetimlerde de önemli düşüşler gözlenmeye başladı.

Yurtdışına operasyon düzenleyen Türk uçaklarına 2005 yılında yabancı ülkeler tarafından toplam 506 denetimi gerçekleştirilirken, bu rakam 2006 yılında 392’ye, 2007 yılında 336’ya kadar, bu yıl ise 264’e kadar geriledi.

Türk uçaklarına 20 ülke tarafından yapılan bu denetimlerde, yerli havayolu işletmelerimizin uçaklarına hiçbir yasaklama getirilmemiş ve dolayısıyla uçuşlarının durdurulması gibi bir olayla karşılaşılmamıştır.

SHGM tarafından gerçekleştirilen yoğun denetimler ve uygulanan idari/mali/teknik yaptırımlar, ülkemizdeki sivil havacılık faaliyetlerinin uluslararası standartlara uygun gerçekleştirilmesine ve yurt dışında Türk uçaklarına yapılan denetimlerin azalmasına önemli katkı sağlamıştır.

SHGM denetimleri iki katına çıkardı

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

yoda ~ 16 yıl önce
bravo shgm böyle devam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
arkadaşım şu askari ücret meselesinide sen yaz bizde bool bol gülelim saçmalıklarınaa :))))) hemde her denetleme başına çook komiksin yaaaa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Her bir denetleme için asgari ücrete yakın bir ücrette aldıklarını yazsanıza!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
legend ~ 16 yıl önce
Denetleyecek şirket mi kaldı kardeşim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GUGUK KUŞU ~ 16 yıl önce
Denetleyenleri kim denetliyor acabaa !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Yorumunuz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000