22 Şubat 2012, Çarşamba 17:30:07

SHGM BİR HAFTA SONRA AÇIKLADI

Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcılığı'na Fatih Olcay atandı...
  • Kimin yerine atandi peki Haydar yalcin'mi Bahri Kesici'mi???
  • Fatih OLCAY Beyin Askeri Havacılığa olduğu gibi Sivil Havacılığımıza da katkılarının büyük olacağına gönülden inanıyorum. Çalışkanlığı, dürüstlüğü, zekası ve vatan sevgisi ile kendini ispat etmiş birisidir. Bize lazım gelen akılsızca çekişmeleri, birbirimizi ve havacılık sektörümüzü yıpratmayı bırakıp böyle kıymetli insanların desteğinde bulunarak camiamıza katkıda bulunmaktır. Gerisi art niyettir, çekememezliktir, kıskanmaktır. Bu kadar ucuz olmaya gerek yok. Kaynağının önemi yok, daha iyisini yapabilecek kadar akıllılar vardı da bu güne kadar neredeydiler? Sormak lazım. Edep yahu...
  • kimisi karacı sivil havacılıktan ne anlar demiş, kimisi yağ kuyruğuna şimdiden girmiş. Yoruma ne gerek var, kötüleyen arkadaşar siz işinizi kanun ve nizamlara uygun mu yapıyorsunuz, katakülli yok mu yani? O da bırakın işini yapsın. Daha ortada hiçbirşey yokken kötülemek niye? yorum için çok ama çok erken değil mi?
  • Sivil Havacılığın en önemli yöntim noktasına atanan kişinin hiçbir sivil tecrübesi olmaması ne kadar ilginç değilmi? Sadece mevzuatı okuyup anlaması ve sistemi öğrenmesi 2 yılını alacaktır. Bu arada kıracağı testileri saymıyoruz. Sonra zaten hükümet değişir, bu arkadaşda TK'ya geçer...
  • ÇAmur at izi kalsın.Adamla ilgili atıp tut,CV'si iyi ama THK'na geldikten sonra out oldu de,ama ne olduğunu söyleme,kafalar karışsın.Ayıptır ayıp,ar kalmadı.Kimsin ya sen?Bende tanırım kendisini.Adam gibi adamdır.Ama adam gibi adam olmayanlar (senin gibi)daha doğrusu adam olmayanlar ancak böyle karalama politikası yaparlar.Kimbilir ne menfaatin vardı THK'dan ve Yıldırım paşadan,dürüst adam senin menfaain için iş yapmadı,şimdi kafaları karıştırıp karalama politikası uyguluyorsun.Buna
  • Tumgeneral Osman YIldirim'in da CV si cok iyi ama adam THK'nin basina geldiginden beri ariza verdi. Osmanaut oldu, coluk cocuga maskara oldu. Kimin ne oldugu bilinmiyor bu CVlerle. Dileriz memlekete faydasi dokunur. Fatih bey buyuk umutlarimiz var lutfen yardim edin toparlayin sivil havaciligi once kucuk ucaklari serbest birakin lutfen. Heryerde meydan acilsin pilotlar ozgurce ucsun Avrupa'da Amerika'da oldugu gibi.
  • Sorun asker sivil olmasında değil. Ehil ve becerikli ise yapar. askerlere hemen çamur atmayın. Asıl konu sivil havacılıkta uzman kaliteli personel yetiştirmekte. Maalesef halihazırda bunu yapamıyoruz. Beyefendiye başarılar dilerim.
  • SHGM ve havacılık camiasına hayırlı ve uğurlu olsun.Başarılarının devamını dileriz.Fokker-27
  • Asker kökenlilerden hangi kuruma fayda gelmişki, SHGM 'ye gelsin.
  • dedikoducu şahıs,herkesi kendin gibi mi sandın?çok mu zoruna gitti ..ne zaman adam olacaksınız siz yaa?
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Yardımcılığı görevine yeni atama gerçekleştirildi.

SHGM tarafından duyurulan atamada Fatih Olcay'ın Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandığı yapılan açıklama ile duyuruldu.

SHGM tarafından yapılan açıklamada:

Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcılığı’na Mehmet Fatih Olcay Atanmıştır... 

Mehmet Fatih Olcay, 16 Şubat 2012 tarih ve 28206 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararı ile Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcılığı’na atanmış olup 21 Şubat 2012 Pazartesi günü görevine başlamıştır.

Mehmet Fatih Olcay, 1959 İstanbul doğumlu olup,  orta öğrenimi Ankara’da tamladıktan sonra girdiği Kara Harp Okulu Makine Mühendisliği Bölümü’nü derece ile bitirmiştir. 

Mühendislik eğitimin yanı sıra motor işletme bakım, uçak ve helikopter bakım yöneticiliği, uçak ve helikopter pilotluğu, uçuş öğretmenliği, aletle uçuş ihtisası, teknoloji yönetimi, risk analizi, lojistik yönetimi, kalite yönetimi, yönetim ve organizasyon çözümleri gibi aldığı çok sayıda eğitimi de derece ile tamamlamıştır. 

TSK’da yaptığı görevler kapsamında; Bakım Birlik Yönetimi Uçuş Öğretmenliği, İkmal, Bakım ve Sistem Yönetimi, Havacılık görevlerinin planlaması, arama kurtarma harekâtı ile hava sahasının kontrolünün sevk ve idare edilmesi, kaza-kırımların incelenmesi ve değerlendirilmesi, uçuş ve yer emniyet hizmetleri, Hava Araçlarının ( İnsansız Hava Araçlar Dâhil ) işletme, bakım, idame ve sistem yönetimi, iç güvenlik harekât merkezi havacılık planlaması, havacılık tedarik ve modernizasyon projelerinin Lojistik Destek Planlarının hazırlanması, Savunma Sanayi Kuruluşları gibi şirket ve kurumlar ile ikmal bakım ve idare konusunda proje yönetimi, temel yönetim organizasyonunun analizi, personel ve malzeme kadrolarının reorganizasyonu konularında üst düzey yönetim kademelerinde, kurul ve çalışma grubu başkanlıklarında bulunmuştur. 

Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih Olcay’ın bugüne kadar almış olduğu görevler şu şekildedir: 

1981 yılında Topçu ve Füze Okulu Gösteri ve Tatbikat Alayı Topçu Batarya ve Karargâh Bölük Komutanı ve Öğretim Kurulu motor ders öğretmeni olarak başladığı görevini, 1983 yılında aldığı Uçak Pilotluğu Temel Eğitimin ardından K.K.Hava Ulaştırma Grubu, Servis ve Bakım Bölük Komutanı olarak sürdürmüştür. 

1992 yılında getirildiği 3. Ordu Hava Alayı Karargâh Bölük Komutanlığı’nın ardından Kara Havacılık Okulu ve Eğitim Merkezi Meydan Harekât Tabur ve Bakım Tabur Komutanlıkları yapmıştır. 

2001 yılında Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı Ana Malzeme İkmal Şube Müdürlüğü, 2003 yılında Malatya Kara Havacılık Alay Komutan Yardımcılığı, 2004 yılında Malatya 2. Ordu, Kara Havacılık Şube Müdürü görevlerine getirilmiştir. 

2007 yılında K.K.K. Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı Havacılık Denetleme Üyesi seçilmiş, ardından 2008 yılında K.K.Lojistik Komutanlığı Hava Araçları Sistem Yönetim Daire Başkanlığı’na getirilmiştir. 

2009-2010 yılları arasında K.K.K. Havacılık Denetleme-Değerlendirme, Kaza Kırım, Uçuş ve Yer Emniyet Kurul Başkanı olarak görev yapmıştır. 
Gerek eğitim gerekse meslek hayatı boyunca başarı, çok sayıda üstün başarı ve takdir belgeleri ile ödüllendirilen Mehmet Fatih Olcay, İngilizce bilmekte olup, evli ve üç çocuk babasıdır.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü olarak yeni görevinin hayırlı olmasını ve başarılarının devamını diliyoruz. 

Saygılarımızla...
SHGM BİR HAFTA SONRA AÇIKLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Misafir ~ 12 yıl önce
Kimin yerine atandi peki Haydar yalcin'mi Bahri Kesici'mi???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Fatih OLCAY Beyin Askeri Havacılığa olduğu gibi Sivil Havacılığımıza da katkılarının büyük olacağına gönülden inanıyorum. Çalışkanlığı, dürüstlüğü, zekası ve vatan sevgisi ile kendini ispat etmiş birisidir. Bize lazım gelen akılsızca çekişmeleri, birbirimizi ve havacılık sektörümüzü yıpratmayı bırakıp böyle kıymetli insanların desteğinde bulunarak camiamıza katkıda bulunmaktır. Gerisi art niyettir, çekememezliktir, kıskanmaktır. Bu kadar ucuz olmaya gerek yok. Kaynağının önemi yok, daha iyisini yapabilecek kadar akıllılar vardı da bu güne kadar neredeydiler? Sormak lazım. Edep yahu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kimisi karacı sivil havacılıktan ne anlar demiş, kimisi yağ kuyruğuna şimdiden girmiş. Yoruma ne gerek var, kötüleyen arkadaşar siz işinizi kanun ve nizamlara uygun mu yapıyorsunuz, katakülli yok mu yani? O da bırakın işini yapsın. Daha ortada hiçbirşey yokken kötülemek niye? yorum için çok ama çok erken değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sivil Havacılığın en önemli yöntim noktasına atanan kişinin hiçbir sivil tecrübesi olmaması ne kadar ilginç değilmi? Sadece mevzuatı okuyup anlaması ve sistemi öğrenmesi 2 yılını alacaktır. Bu arada kıracağı testileri saymıyoruz. Sonra zaten hükümet değişir, bu arkadaşda TK'ya geçer...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ÇAmur at izi kalsın.Adamla ilgili atıp tut,CV'si iyi ama THK'na geldikten sonra out oldu de,ama ne olduğunu söyleme,kafalar karışsın.Ayıptır ayıp,ar kalmadı.Kimsin ya sen?Bende tanırım kendisini.Adam gibi adamdır.Ama adam gibi adam olmayanlar (senin gibi)daha doğrusu adam olmayanlar ancak böyle karalama politikası yaparlar.Kimbilir ne menfaatin vardı THK'dan ve Yıldırım paşadan,dürüst adam senin menfaain için iş yapmadı,şimdi kafaları karıştırıp karalama politikası uyguluyorsun.Buna

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Tumgeneral Osman YIldirim'in da CV si cok iyi ama adam THK'nin basina geldiginden beri ariza verdi. Osmanaut oldu, coluk cocuga maskara oldu. Kimin ne oldugu bilinmiyor bu CVlerle. Dileriz memlekete faydasi dokunur. Fatih bey buyuk umutlarimiz var lutfen yardim edin toparlayin sivil havaciligi once kucuk ucaklari serbest birakin lutfen. Heryerde meydan acilsin pilotlar ozgurce ucsun Avrupa'da Amerika'da oldugu gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sorun asker sivil olmasında değil. Ehil ve becerikli ise yapar. askerlere hemen çamur atmayın. Asıl konu sivil havacılıkta uzman kaliteli personel yetiştirmekte. Maalesef halihazırda bunu yapamıyoruz. Beyefendiye başarılar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
SHGM ve havacılık camiasına hayırlı ve uğurlu olsun.Başarılarının devamını dileriz.Fokker-27

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Asker kökenlilerden hangi kuruma fayda gelmişki, SHGM 'ye gelsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
dedikoducu şahıs,herkesi kendin gibi mi sandın?çok mu zoruna gitti ..ne zaman adam olacaksınız siz yaa?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000