18 Haziran 2012, Pazartesi 16:49:47

SHGM AÇIKLIK GETİRDİ...

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Gazipaşa Havalimanı'ndaki izin tartışmalarına ilişkin bir açıklama yayınladı...
  • olme esegim olme
  • http://www.youtube.com/watch?v=YsZqN-uEgQU Lütfen bilgili değilseniz, ahkam kesmeyiniz..
  • Benden söylemesi kurallar ve standartlar zorlanıyor. Bu iş nerede bitecek veya bu işin sorumlusu kim olacak onu merak ediyorum.
  • Tamam anladık da 2010 dan beri gazipaşa ya ucak indiren borajet e neden simulasyon egitimini tamamlamadın denerek ucus izni verilmemiştir.Bu şirket 2 senedir ucuyor mu oraya ucuyor ee bu sene ne oldu da izin vermediniz.Antalya lobisi bastıryor desenize suna.Bizleri magdur etmeye kimsenin hakkı yok.Bizler yani akdenizliler bu ulkenin uvey evladı değiliz.elin hollandalısı gelsin 3 saatte benm denizime girsin tatil yapsın ben istanbuldan anamura 18 saatte gideyim.BUkonuyu BİMER e yazacagım zaten.Tum anamur gazipaşa ve alanyalıları BİMER E dilekce vermeye cagırıyorum.

SHGM tarafından yapılan açıklamada:

Bilindiği üzere, Genel Müdürlüğümüz tarafından Gazipaşa Havalimanı’na işletme ruhsatı verilmiş ve  dar gövdeli uçakların inişine uygun olacak şekilde izinlendirme yapılmıştır.

 

03.04.2012 tarihinde yayımlanan basın duyurumuzda ifade edildiği gibi; Gazipaşa Havalimanı’nda pist uzunluk ve genişliğinde yapılan iyileştirmelere paralel olarak Genel Müdürlüğümüze yapılan talepleri uçuş emniyeti açısından değerlendirmek için sektörden uçak performansı konusunda deneyimli bir teknik ekip kurulmuştur.

Söz konusu teknik ekibin de katkıları ile, dünyadaki diğer benzer meydanlardaki uygulamalar da dikkate alınarak konu üzerinde  hassasiyetle durulmuş ve buraya uçuş yapacak işletmelerden öncelikle  minimumların altında pas geçmeye yönelik performans kriterlerinin belirlenmesi ve buna yönelik  prosedürlerin  (motor arızası, maksimum iniş ağırlığı, normal (all engine) pas geçiş usulleri, tek motor kaybı pas geçiş usulleri, maksimum kuyruk rüzgarı, teknik kısıtlamalar vb.) geliştirilmesi istenmiştir.

İzin sürecinin işleyişi şu şeklidedir: İşletmeler tarafından hazırlanan bu prosedürler, sektörün tecrübeli personelinden oluşturulan Gazipaşa Performans İnceleme ve Danışma Komisyonu’na (GPİDK) iletilmektedir. Komisyon tarafından incelenen prosedürler uygun bulunduktan sonra Genel Müdürlüğümüz bu prosedürleri uçak simülatöründe kendi kontrol pilotları nezdinde tüm detayları ile teste tabi tutmaktadır. Simülasyonda başarılı olan havayollarının bu prosedürü operasyon manüellerine aktarmaları istenmektedir. Hazırlanan manüeller incelenmek üzere tekrar komisyona iletilmektedir. Bu incelemede de eksikliği olmayan işletmelere,  ilgili uçak tipinde Gazipaşa Havalimanı’na operasyon yapmaya izin verilmektedir.

Kamuoyu tarafından da takdir edileceği üzere, yapılan tüm bu detaylı çalışmaların tek bir amacı vardır. O da uçuş operasyon güvenliğini en üst seviyede garanti altına almaktır.

Şu ana kadar biri yerli ve bir diğeri yabancı olmak üzere iki firmaya bu süreçler tamamlanarak uçuş izni verilmiştir.

Halihazırda üçü yerli olmak üzere toplam 8 firmanın başvuruları ve değerlendirmeleri devam etmektedir.

Bu firmalardan 2 adet firmanın simülatör testleri bitmiş olup, eksik prosedürlerinin firmalar tarafından tamamlanması beklenmektedir. Diğer firmaların ise simülatör test süreci ile eksik prosedürlerini kendileri tarafından tamamlamaları beklenmektedir.

Başvuruda bulunan firmaların, tüm süreçleri eksiksiz tamamlamaları akabinde uçuş izinlerinin verilmesi çok tabiidir.

Uçuş, can ve mal güvenliğini ön planda tutan Genel Müdürlüğümüz Gazipaşa Havalimanı’nın özel kısıtlarını göz önünde bulundurarak, bu tip taleplere gerekli tüm analiz, inceleme ve testlerin sonunda, uluslararası ve milli kurallar çerçevesinde izin vermektedir.

Can emniyetinin ve bu emniyeti sağlamaya yönelik ihtiyaç duyulan detaylı çalışmaların gerekliliği, uçuş izinleri konusundaki her türlü beklenti ve tartışmanın üzerinde önem arz eden bir husustur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

SHGM AÇIKLIK GETİRDİ...

Yorumlar

İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
olme esegim olme

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kurallar zorlanıyor mu? ~ 12 yıl önce
http://www.youtube.com/watch?v=YsZqN-uEgQU Lütfen bilgili değilseniz, ahkam kesmeyiniz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Benden Söylemesi ~ 12 yıl önce
Benden söylemesi kurallar ve standartlar zorlanıyor. Bu iş nerede bitecek veya bu işin sorumlusu kim olacak onu merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ANAMURLU ~ 12 yıl önce
Tamam anladık da 2010 dan beri gazipaşa ya ucak indiren borajet e neden simulasyon egitimini tamamlamadın denerek ucus izni verilmemiştir.Bu şirket 2 senedir ucuyor mu oraya ucuyor ee bu sene ne oldu da izin vermediniz.Antalya lobisi bastıryor desenize suna.Bizleri magdur etmeye kimsenin hakkı yok.Bizler yani akdenizliler bu ulkenin uvey evladı değiliz.elin hollandalısı gelsin 3 saatte benm denizime girsin tatil yapsın ben istanbuldan anamura 18 saatte gideyim.BUkonuyu BİMER e yazacagım zaten.Tum anamur gazipaşa ve alanyalıları BİMER E dilekce vermeye cagırıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000