26 Nisan 2013, Cuma 12:28:16

SHGM 8 KİŞİLİK EKİPLE SAGA’DA

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, mali sorunlar yaşayan Saga Havayolları’na 8 kişilik ekiple şok denetime geldi...
  • Bir önceki yorumumda Sayın Bilal Ekşi bey kimin Genel Müdürü diye sormuştum. Bunu sorma sebebim şuydu: Sayın Ekşi ve Musa Bey (saga) beraber (yaklaşık 3 hafta önce) İrana gittiler. İran Air Tour şirketi; sözde, saganın A310 nu vermiyormuş. Aradam külüstür 25 yaşındaki uçağa 10 Milyon USD para ödemiş senin uçağını ne versin. Bizim Bilal ve Musa Beyler bu uçağı geri almak için ricada bulunmak için gittiler. Şimdi biri bana izah edebilir mi? Sayın Ekşi, bir devlet çalışanı olarak, Saganın özel sorununu çözmek üzere nasıl olurda irana aracılık yapmaya gider? Sayın Ekşi, sen maaşını kimden alıyorsun? Devletten alıyorsan, sana TC Devleti git saganın özel işlerini hallet diye mi maaş veriyor? Toprağın altına girince, yediğin bu haltlardan her bir TC vatandaşı sayısınca sorguya çekileceğini bilmiyor musun? Ahirete inanıyorsan bunu hangi vicdanla yapıyorsun? Bu kadar çok vicdanlıysan, aynı hassasiyetti neden çalışanların maaşları üzerinde göstermiyorsun. Seni engelleyen nedir? Kimdir?
  • Aynı hassasiyeti SKY için niye göstermediler, mali sıkıntılar yüzünden yüzlerce insan mağdur oldu ? ? ? ? ?
  • Saga Airlines'te 7 aydır maaş alamayan insanlar var. Bu insanların suratlarına bu şirketin sahibi nasıl bakabiliyor anlamış değilim. Ben shgm'nin buna bir çözüm bulup artık bu şirketi kapatacağını inanıyorum ALLAH SAGA AIRLINES PERSONELİNE SABIRLAR VERSİN ALLAH YARDIMCILARI OLSUN.
  • SHGM, Saga gösterdiği bu torpilin %1 ni Turkuaz'a gösterseydi; Turkuaz batmazdı. Sayın Ekşi, senin SAGA ile ne gibi bir bağlantın var? Sen SHGM müdürü müsün yoksa SAGA nın mı?
  • Aslında SHGM hem faaliyette olan kuruluşları denetlemeli, hem de halen dosyaları AOC bekleyen firmaların / SERMAYE YAPISI / ORTAK KALİTESİ / SERMAYE KALİTESİ / İŞİ YAPABİLİRLİK / tecrübelerine önem vermelidir.. Bence denetimler de ZAMANSIZ ve YAZI YAZILMADAN aniden olmalıdır... Aksi halde denetim ruhu zedelenmekte her tür alt yapı ayarlanmış olmaktadır.
  • son çare olrarak duygu sömürüsüne mi başvurdular. gerçekten inanmıyorum hiçkimse benden bu şirketin elektrik su parasını ödeyemeyecek kadar çaresiz kaldığına inanmamı beklemesin.. kirasını ödeyemediği binanın önüne 3-4 milyon dolar değerinde arabalarını parketmeye utanır insan... 6-7 aydır maaş ödemedikleri gibi 2 seneden fazla zamandır alacaklarını alamayan yüzlerce insan var hala 9 tane uçak durmadan çalışırken de porsche ye biniyorlardı, şimdide biniyorlar
  • Yukarıda belirtilen Havayolları maaşları ödeyememiş,birde daha kurulamadan ön izin den sonra kapanan V.I.P Airlines e ne demeli,garibim 83 kişide orada dolandırıldı.Bu S.H.G.M sadece denetlememi yapar? adam daha havacılık şirketi kurmak için başvurduğunda,niye çalışanlarının hiç değilse 3-5 aylıklarını depozito gibi kontroluna almaz.Evet Türkiye de havacılık bitmiş,sadece T.H.Y,Pegasus yapabilir onlardan, bilhassa T.H.Y elemanlarının suyunu çıkararak para kazanabiliyor.
  • SHGM daha once Fly Havayollarini ayni gerekce ile denetlemis ve AOC'sini askiya almisti ancak Fly Air actigi davayi kazanmis ve AOC'sini geri almisti. SHGM AOC aski gerekcesinde, mali yetersizligi, ucus emniyet zaafiyeti ile birlestirmedigi surece Saga da iptal dahi olsa lisansini geri alabilir cunku emsal karar var. Sonucta bir havayolunun boyle duruma dusmesi icler acisi bir durum. Iranlilar hangi havayoluna el attiysa bir sonuc cikmadi (TT Airlines, Fly Air, Saga) belki de adamlarin taktigi bu, umarim bu ezber Onur Air satisinda bozulur yoksa Onur Air'i de kotu gunler bekliyor. Bekleyip gorecegiz. Allah Saga calisanlarinin yardimcisi olsun zor bir surec.
  • Allah şu Aiporthaberden yinede razı olsun, SAGA haberi çıkmasaydı SHGMnin SAGAya falan gideceği yoktu. Gittide ne oldu? Sadece göstermelik. Gitmişler, personel maaşlarını ödüyor musunuz diye sormuşlar, sagada, geçikmelide olsa ödüyoruz efendim demiş. Ya bu SHGM, SGK bu kadar saf mı? Olurda bu kadar da olur mu? Arkadaş ödüyorsunda nerede bunun belgesi? Arasana 3-4 tane çalışanı, sor bakalım kaçtane alacağı var? SHGM tamam o zaman demiş çekmiş gitmiş, yarım saat içinde.... Tamamen SHOWWWWW. 1-2 güne bu şirket batınca SHGM günah çıkaracak, biz gitmiştik efendim diyecek. Gittinde ne yaptın be SHGM? Kolotla beraber sende mi cehennem ateşinde yanmak istiyorsun?
  • Evet artık şu SHGM denetlemelerde biraz cesaretli olsada geçmişe dönük alacaklarımızı ödese. Şİrketten ayrıldım başka bir şirkette çalışıyorum ama geçmişe dönük borçlar ödettirilsin. Hem biz eski çalışanlara hem de şu an çalışıp da alacaklarını alamayanlara.. Yürekli ise SGHM bunu uygulatsın...

Ekonomik  sıkıntılar sebebiyle 7 aydan  bu yana personel maaşlarını ödeyemeyen Saga Havayolları’nın mevcut durumunu göz önüne alan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, bugün 8 kişilik ekiple denetlemeye geldi.


Dün de şirket uçaklarına yönelik SANA denetimleri gerçekleştiren SHGM’nin, bugünkü denetlemesinden nasıl bir sonuç çıkacağı merakla beklenirken, borcundan dolayı  elektrik ve suları kesilen şirkette denetimler için jeneratör kullanılarak bilgisayarların açılabildiği kaydedildi.

SHGM TAM YETKİLİ

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Ticari Hava Taşıma İşletmeleri yönetmeliği  SHY 6A’ya göre mali durumu yetersiz olan şirketlere müdahale etme konusunda tam yetkili kılınıyor. Denetimlerde mali açıdan yetersiz olduğu tespit edilirse şirketin uçuş işletme ruhsatı iptal edilebiliyor.

©AirportHaber.com

SHGM 8 KİŞİLİK EKİPLE SAGA’DA

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

SAGA = SHGM ~ 11 yıl önce
Bir önceki yorumumda Sayın Bilal Ekşi bey kimin Genel Müdürü diye sormuştum. Bunu sorma sebebim şuydu: Sayın Ekşi ve Musa Bey (saga) beraber (yaklaşık 3 hafta önce) İrana gittiler. İran Air Tour şirketi; sözde, saganın A310 nu vermiyormuş. Aradam külüstür 25 yaşındaki uçağa 10 Milyon USD para ödemiş senin uçağını ne versin. Bizim Bilal ve Musa Beyler bu uçağı geri almak için ricada bulunmak için gittiler. Şimdi biri bana izah edebilir mi? Sayın Ekşi, bir devlet çalışanı olarak, Saganın özel sorununu çözmek üzere nasıl olurda irana aracılık yapmaya gider? Sayın Ekşi, sen maaşını kimden alıyorsun? Devletten alıyorsan, sana TC Devleti git saganın özel işlerini hallet diye mi maaş veriyor? Toprağın altına girince, yediğin bu haltlardan her bir TC vatandaşı sayısınca sorguya çekileceğini bilmiyor musun? Ahirete inanıyorsan bunu hangi vicdanla yapıyorsun? Bu kadar çok vicdanlıysan, aynı hassasiyetti neden çalışanların maaşları üzerinde göstermiyorsun. Seni engelleyen nedir? Kimdir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ahmet ~ 11 yıl önce
burada aslında senin gibilerin yorumlarına yer vermemeleri lazım. İranda rehin tutulan herşeyden türk bayraklı türk tescilli bir uçak. ama senin gibi kafalar herkesi kendi gibi zannediyor. ama sen artık kasma çünkü shgm ye dönemezsin...
SKY ~ 11 yıl önce
Aynı hassasiyeti SKY için niye göstermediler, mali sıkıntılar yüzünden yüzlerce insan mağdur oldu ? ? ? ? ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 11 yıl önce
Saga Airlines'te 7 aydır maaş alamayan insanlar var. Bu insanların suratlarına bu şirketin sahibi nasıl bakabiliyor anlamış değilim. Ben shgm'nin buna bir çözüm bulup artık bu şirketi kapatacağını inanıyorum ALLAH SAGA AIRLINES PERSONELİNE SABIRLAR VERSİN ALLAH YARDIMCILARI OLSUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fth ~ 11 yıl önce
bakıyormuki?
Eski ~ 11 yıl önce
Eskiden tenezzül edip çalışanının suratına bakmayan selam bile vermeyen kişi şuan utancından bakamıyor. ne demişler; ne oldum değil ne olacağım demeli...
SAGA=SHGM ~ 11 yıl önce
SHGM, Saga gösterdiği bu torpilin %1 ni Turkuaz'a gösterseydi; Turkuaz batmazdı. Sayın Ekşi, senin SAGA ile ne gibi bir bağlantın var? Sen SHGM müdürü müsün yoksa SAGA nın mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Batardı ~ 11 yıl önce
Turkuaz o ticaretle ve o patronla ne olursa olsun batardı merak etme.
DENETİM VE İZİN ~ 11 yıl önce
Aslında SHGM hem faaliyette olan kuruluşları denetlemeli, hem de halen dosyaları AOC bekleyen firmaların / SERMAYE YAPISI / ORTAK KALİTESİ / SERMAYE KALİTESİ / İŞİ YAPABİLİRLİK / tecrübelerine önem vermelidir.. Bence denetimler de ZAMANSIZ ve YAZI YAZILMADAN aniden olmalıdır... Aksi halde denetim ruhu zedelenmekte her tür alt yapı ayarlanmış olmaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
penguen ~ 11 yıl önce
son çare olrarak duygu sömürüsüne mi başvurdular. gerçekten inanmıyorum hiçkimse benden bu şirketin elektrik su parasını ödeyemeyecek kadar çaresiz kaldığına inanmamı beklemesin.. kirasını ödeyemediği binanın önüne 3-4 milyon dolar değerinde arabalarını parketmeye utanır insan... 6-7 aydır maaş ödemedikleri gibi 2 seneden fazla zamandır alacaklarını alamayan yüzlerce insan var hala 9 tane uçak durmadan çalışırken de porsche ye biniyorlardı, şimdide biniyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kartal ~ 11 yıl önce
Yukarıda belirtilen Havayolları maaşları ödeyememiş,birde daha kurulamadan ön izin den sonra kapanan V.I.P Airlines e ne demeli,garibim 83 kişide orada dolandırıldı.Bu S.H.G.M sadece denetlememi yapar? adam daha havacılık şirketi kurmak için başvurduğunda,niye çalışanlarının hiç değilse 3-5 aylıklarını depozito gibi kontroluna almaz.Evet Türkiye de havacılık bitmiş,sadece T.H.Y,Pegasus yapabilir onlardan, bilhassa T.H.Y elemanlarının suyunu çıkararak para kazanabiliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mali Yapi ~ 11 yıl önce
SHGM daha once Fly Havayollarini ayni gerekce ile denetlemis ve AOC'sini askiya almisti ancak Fly Air actigi davayi kazanmis ve AOC'sini geri almisti. SHGM AOC aski gerekcesinde, mali yetersizligi, ucus emniyet zaafiyeti ile birlestirmedigi surece Saga da iptal dahi olsa lisansini geri alabilir cunku emsal karar var. Sonucta bir havayolunun boyle duruma dusmesi icler acisi bir durum. Iranlilar hangi havayoluna el attiysa bir sonuc cikmadi (TT Airlines, Fly Air, Saga) belki de adamlarin taktigi bu, umarim bu ezber Onur Air satisinda bozulur yoksa Onur Air'i de kotu gunler bekliyor. Bekleyip gorecegiz. Allah Saga calisanlarinin yardimcisi olsun zor bir surec.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAGA=SHGM ~ 11 yıl önce
Allah şu Aiporthaberden yinede razı olsun, SAGA haberi çıkmasaydı SHGMnin SAGAya falan gideceği yoktu. Gittide ne oldu? Sadece göstermelik. Gitmişler, personel maaşlarını ödüyor musunuz diye sormuşlar, sagada, geçikmelide olsa ödüyoruz efendim demiş. Ya bu SHGM, SGK bu kadar saf mı? Olurda bu kadar da olur mu? Arkadaş ödüyorsunda nerede bunun belgesi? Arasana 3-4 tane çalışanı, sor bakalım kaçtane alacağı var? SHGM tamam o zaman demiş çekmiş gitmiş, yarım saat içinde.... Tamamen SHOWWWWW. 1-2 güne bu şirket batınca SHGM günah çıkaracak, biz gitmiştik efendim diyecek. Gittinde ne yaptın be SHGM? Kolotla beraber sende mi cehennem ateşinde yanmak istiyorsun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadi SGHM ~ 11 yıl önce
Evet artık şu SHGM denetlemelerde biraz cesaretli olsada geçmişe dönük alacaklarımızı ödese. Şİrketten ayrıldım başka bir şirkette çalışıyorum ama geçmişe dönük borçlar ödettirilsin. Hem biz eski çalışanlara hem de şu an çalışıp da alacaklarını alamayanlara.. Yürekli ise SGHM bunu uygulatsın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000