12 Şubat 2009, Perşembe 07:35:22

SHGM 500 milyon dolar hedefliyor

Sivil Havacılık Genel Müdürü (SHGM) Ali Arıduru, Türkiye'nin geçen yıl itibarıyla 45,1 milyar doları bulan bakım ve onarım pazarından 500 milyon dolar gelir hedeflediğini belirtti.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de Onaylı Bakım Kuruluşları Yönetmeliği (SHY 145-01) kapsamında faaliyet gösteren 31 uçak bakım kuruluşunun bulunduğunu kaydetti.

Bu bakım kuruluşlarının teknolojik altyapıları, hizmet kaliteleri ve hangar özellikleri dolayısıyla komşu ülkeler başta olmak üzere işbirliği içinde bulunulan diğer ülkelere de hizmet verebileceğini belirten Arıduru, ''Türkiye, daha pek çok Avrupa ülkesinin sahip olmadığı EASA'nın bakım akreditasyonunu 2007 yılında aldı. EASA IR Part 145 konusundaki yetkilendirme ile SHGM, EASA adına denetim yapma ve bakım kuruluşlarını yetkilendirme imkanına sahip oldu. Bu, ülkemizdeki mevcut altyapının yeterli olduğunun bir göstergesidir. Türkiye, dünyada geçen yıl itibarıyla 45,1 milyar doları bulan bakım ve onarım pazarından 500 milyon dolar gelir hedefliyor" dedi.

SHGM 500 milyon dolar hedefliyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000