06 Ocak 2009, Salı 20:35:12

SHGM 2009’a 10. yayını ile girdi…

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, 2008 yılında yayımladığı 9 kitabın ardından yeni yıla “Havaalanı Yer Hizmetleri El Kitabı” isimli 10’uncu kitabı ile girdi.

Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği (IATA)’nın “Airport Handling Manual” dokümanının emniyet odaklı bölümlerinin Türkçe tercümesini içeren  “Havaalanı Yer Hizmetleri El Kitabı”, SHGM Havaalanları Daire Başkanlığı tarafından hazırlandı.

Kitap, yer hizmeti kuruluşlarının yanı sıra yer hizmetlerini kendi sağlayan hava taşıyıcılarının yer hizmetlerini emniyetli bir şekilde yerine getirilebilmesi için gerekli olan emniyet yönetim sistemi ve uygulamaları konusunda ayrıntılı bilgiler içeriyor.

Söz konusu kitap ayrıca, bu kuruluşların emniyet yönetim sistemi, eğitim programları, yer hizmetlerinin planlanması ve koordinasyonu ile acil durum yönetimi gibi konularda kendi programlarını oluşturmaları konusunda rehberlik edecek bilgiler de taşıyor.

Sektörün ihtiyaç duyduğu konularda kitaplar yayımlamaya devam eden SHGM, hava taşımacılığının ayrılmaz bir parçası olan yer hizmetlerinde yer emniyetin sağlanması ve yer hizmetlerinin ulusal mevzuata uygun olarak uluslararası standartlarda,  eğitimli personel tarafından gerçekleştirilmesi amacıyla bu başucu kitabını yayımladı.

Hizmet kalitesinin arttırılmasında ve personelin yetişmesinde önemli bir kaynak olacak olan Havaalanı Yer Hizmetleri El Kitabı, SHGM’nin 10. yayını olarak sektörün hizmetine sunuldu.

 

SHGM 2009’a 10. yayını ile girdi…

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000