15 Şubat 2010, Pazartesi 14:02:13

SHGM 17 DEDİ

2007 yılından itibaren yayın atağına geçerek 16 kitap yayımlayan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bu çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.
  • Bu kitaplar çok güzel ama nereden temin edebileceğimizden de bahsetseniz çok süper olacak...... Bilgisi olan varsa bilgi rica ediyorum.....

SHGM tarafından Türk sivil havacılık sektörüne kazandırılan 17’inci kitabın adı: “Havaalanlarında Çevresel Etkiler”.

Uluslararası Hava Taşıyıcıları Birliği (IATA) tarafından yayımlanan “Airport Development Reference Manual” dokümanının bir bölümünün Türkçe’ye tercüme edilerek uyarlanmış hali olan “Havaalanlarında Çevresel Etkiler” adlı bu kitap, havaalanlarının çevresel etkilerine yönelik hususları içeriyor.

Eser özellikle sivil havacılık sektöründe; çevresel yönetim planlaması, havacılığın sürdürülebilir bir şekilde büyüyebilmesini sağlayacak ortaklıklar, sürdürülebilir kalkınma,  uçak gürültüsü ve gürültü yönetimi, uçaklardan havaalanı emisyonları ve azaltılması ile atık yönetimine ilişkin konularda bilgi vermeyi amaçlıyor.

Havacılık sektöründe faaliyet gösteren işletmelere yönelik olarak, daha önce uygulamaya koyulan ve büyük ilgi gören “Yeşil Havaalanı” (Green Airport) projesi ve diğer çalışmalarla, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, çevreye duyarlı bir havacılık sisteminin oluşmasını teşvik ediyor.

SHGM

SHGM 17 DEDİ

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Bu kitaplar çok güzel ama nereden temin edebileceğimizden de bahsetseniz çok süper olacak...... Bilgisi olan varsa bilgi rica ediyorum.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000