20 Eylül 2012, Perşembe 14:04:30

SHGM 139. ÜLKEYLE DE ANLAŞMA İMZALADI

Türkiye ile Mozambik Sivil Havacılık Heyetlerinin 18 Eylül 2012 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirdiği sivil havacılık müzakereleri sonunda Hava Ulaştırma Anlaşması imzalandı.
  • Bizde Estonya ile ileriyi düşünerek bir Sivil Havacılık Anlaşması yapmıştık. Ancak o zaman ki Dış işleri Bakanı Kamran İNAN'dan, açıklama yapmamıza rağmen niye yaptınız diye TBMM'de yapılan komisyon toplantısında fırçayı da yemiştik. Bakanların bürokratlara her zaman fırça atması usuldenmiş. Öyle söylemişlerdi. Bir hatıra oldu. ÜMİT ÇENDEK http://arama.hurriyet.com.tr/arsivnews.aspx?id=62467
  • yapamazlarrrrrrrrrrrrr.. önce koltukta oturan evlat soracak abisine belki de artık abiiileri vardır onlar da bakacak uygun mu diye yok olmaz bizim işimize gelmez derlerse... alınan görüş ki diğer havayollarına sormaya gerek yok!!! olmaz rakabeti bozuyooooooooo bahanesiyle menfi diyecekler... nasıl olsa gelip de millileşerek giren bir sürü oyuncak ayakkabı oohhhhhhhhhh ne ararsan var...
  • SHGM, THY'nin izin vermediği bir uçuşa izin verebilrmi? belliki THY bu uçuşlara izin verilmesini istememiştir. THY zaten uzun yıllardır özel sektörün canını okuyordu. SHGM'nin son yönetim şekliyle THY özel sektöre kan kusturmaya devam ediyor.
  • ey shgm ne güzel anlaşmalar yapıyosunuz birde şu çinle bir anlaşma yapsanızda cargo ucakları artık çin e uçabilse 9 aydır tek cargo uçağı ucmadı. bakalım gücünüz ne kadar görelim
  • Bir ülke neden bir başka ülkeyle hava ulaştırma anlaşması imzalar? kendi ülke taşıyıcısının daha çok uçup dünya hava taşımacılığı pazarından daha çok pay alması için. Sen Mozambikle anlaşma imzalayacağına Onur Air'in 7 aydan beri bekleyen İran uçuşlarına izin ver yeter. Geçen hafta İrandaydım Onur Aiin İrana uçacağı tüm İranda konuşuluyor hatta İran Sivil Havacılığının izin verdiği de söyleniyor. Ama Türk Sivil Havacılığı 7 aydır izin veremediği için uçamıyormuş. Eğer durum buysa yaptığınız anlaşma ne işe yarıyor onu anlayamadık. Bari evinize götürüp püfenize koyun konu komşu görsün.
  • dünyanın en önemli uçuş noktalarından biri... 777 nin biri gidip biri gelir oralara şimdi, geç kalanlar koltuk bulamazlar mazallah.. .. hahah..
  • Türkiye ile Mozambik arasında bir Hava Ulaştırma Anlaşması imzalanması gerçekten de çok önemli. Bu Türk sivil havacılığının patlama noktası polabilir. Hava Taşımacılığımız yirmi katına çıkabilir hatta bu anlaşmayı imzalayanları ICAO'ya başkan yardımcısı yapabilirler. Kim nasıl başarmış bu başarıyı açıklansa da biz de ülkemiz adına iftihar etsek.

 

İmzalanan anlaşmaya göre; tayin edilen havayolu işletmeleri ülkemizdeki tüm noktalardan Maputo, Beira ve Nampula’ya, Mozambik’in tayin edilen havayolu işletmeleri ise Maputo, Beira ve Nampula’dan İstanbul, Ankara ve daha sonra ülkemizde belirlenecek bir noktaya haftada toplam on dört (14) frekans tarifeli yolcu seferleri ve kısıtlama olmaksızın tarifeli kargo seferleri düzenleyebilecek.

Anlaşma kapsamında ayrıca, hat güzergahında Türk havayolu işletmeleri için Lusaka, Harare, Lilongwe, Windhoek, Antananarivo ve Saint-Denis ara nokta olarak, Durban, Port Elizabeth ve ileride belirlenecek bir nokta öte noktalar olarak belirlendi. Mozambikli havayolu işletmelerinin ara ve öte noktalarının ise sonradan belirlenmesine karar verildi.

Söz konusu anlaşma,  tayin edilen taşıyıcıların üçüncü taraf dâhil olmak üzere; kod paylaşımı, bloke yer ve diğer ticari uygulamalar gibi pazarlama uygulamalarına katılabilmesine de olanak veriyor. 

Afrika’daki 23 milyonluk nüfusa ve 19 Milyar Dolarlık ekonomiye erişim fırsatı veren Anlaşma ile Türkiye’nin Afrika’da anlaşma yaptığı ülke sayıyı 44’e dünya genelinde ise 139’a ulaştı. 

SHGM 139. ÜLKEYLE DE ANLAŞMA İMZALADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Anlaşma yapmak iyidir. Zarar gelmez. ~ 12 yıl önce
Bizde Estonya ile ileriyi düşünerek bir Sivil Havacılık Anlaşması yapmıştık. Ancak o zaman ki Dış işleri Bakanı Kamran İNAN'dan, açıklama yapmamıza rağmen niye yaptınız diye TBMM'de yapılan komisyon toplantısında fırçayı da yemiştik. Bakanların bürokratlara her zaman fırça atması usuldenmiş. Öyle söylemişlerdi. Bir hatıra oldu. ÜMİT ÇENDEK http://arama.hurriyet.com.tr/arsivnews.aspx?id=62467

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aman nazar değmesin diye yorumcuya ~ 12 yıl önce
yapamazlarrrrrrrrrrrrr.. önce koltukta oturan evlat soracak abisine belki de artık abiiileri vardır onlar da bakacak uygun mu diye yok olmaz bizim işimize gelmez derlerse... alınan görüş ki diğer havayollarına sormaya gerek yok!!! olmaz rakabeti bozuyooooooooo bahanesiyle menfi diyecekler... nasıl olsa gelip de millileşerek giren bir sürü oyuncak ayakkabı oohhhhhhhhhh ne ararsan var...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
SHGM, THY'nin izin vermediği bir uçuşa izin verebilrmi? belliki THY bu uçuşlara izin verilmesini istememiştir. THY zaten uzun yıllardır özel sektörün canını okuyordu. SHGM'nin son yönetim şekliyle THY özel sektöre kan kusturmaya devam ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aman nazar değmesin ~ 12 yıl önce
ey shgm ne güzel anlaşmalar yapıyosunuz birde şu çinle bir anlaşma yapsanızda cargo ucakları artık çin e uçabilse 9 aydır tek cargo uçağı ucmadı. bakalım gücünüz ne kadar görelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Bir ülke neden bir başka ülkeyle hava ulaştırma anlaşması imzalar? kendi ülke taşıyıcısının daha çok uçup dünya hava taşımacılığı pazarından daha çok pay alması için. Sen Mozambikle anlaşma imzalayacağına Onur Air'in 7 aydan beri bekleyen İran uçuşlarına izin ver yeter. Geçen hafta İrandaydım Onur Aiin İrana uçacağı tüm İranda konuşuluyor hatta İran Sivil Havacılığının izin verdiği de söyleniyor. Ama Türk Sivil Havacılığı 7 aydır izin veremediği için uçamıyormuş. Eğer durum buysa yaptığınız anlaşma ne işe yarıyor onu anlayamadık. Bari evinize götürüp püfenize koyun konu komşu görsün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
moza.... ~ 12 yıl önce
dünyanın en önemli uçuş noktalarından biri... 777 nin biri gidip biri gelir oralara şimdi, geç kalanlar koltuk bulamazlar mazallah.. .. hahah..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçekten de çok önemli ~ 12 yıl önce
Türkiye ile Mozambik arasında bir Hava Ulaştırma Anlaşması imzalanması gerçekten de çok önemli. Bu Türk sivil havacılığının patlama noktası polabilir. Hava Taşımacılığımız yirmi katına çıkabilir hatta bu anlaşmayı imzalayanları ICAO'ya başkan yardımcısı yapabilirler. Kim nasıl başarmış bu başarıyı açıklansa da biz de ülkemiz adına iftihar etsek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000