02 Ekim 2010, Cumartesi 11:30:06

SHGM 111'inci ülkeyle de anlaşma imzaladı

Türkiye, Nepal ile "İkili Hava Ulaştırma Anlaşması" imzalayarak uçuş ağını 111 ülkeye ulaştırdı.
  • sv havacılık birazda içeriye bakıp uçak teknisyenlerinin sorunlarıyla ilgilenmeyi düşünse biraz.avrupada sadece ingilterede uygulanan bu modül uygulamasını oturp bir kez daha dşünüp,yılardır uygulamada olan kuralı hiçe sayıp,bizi tekrar başa döndürmenin bir mantığı olmadığını ve bu gereksiz uygulamanın durdurulmasını biz uçak teknisyenleri olarak talep ediyoruz.saygılar....
  • Nepal himalayaları görmek isterim çıkmaya nefesim yetmez ama yine görmek isterim..ir de bu bölgede çok değişik çaylar yetişiyormuş onlarında tadına bakmak isterim..

"Her Türk vatandaşı hayatında en az bir kez uçağa binecektir" hedefi yönünde iç hatlarda sağlanan gelişmeye paralel olarak "Türk Vatandaşının Dünyada Uçamayacağı Yer Kalmayacak" hedefini ortaya koyan Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), yaptığı ikili hacılık anlaşmalar ile dış hatlarda da büyük bir atılım gerçekleştirdi.

SHGM tarafından yapılan ikili hava ulaştırma anlaşmaları çerçevesinde Türkiye'nin sekiz yıl içinde yurt dışı uçuş noktalarının sayısı 60'dan 130'a yükseldi. Son olarak Nepal ile imzalanan anlaşma ile Türkiye'nin ikili hava ulaştırma anlaşması olan ülke sayısı 111'e yükseldi.

İkili havacılık müzakerelerinde bulunmak üzere 24 Eylül 2010 tarihinde Ankara'da bir araya gelen Türk ve Nepal Sivil Havacılık Otoriteleri, iki ülke arasında uçuşların başlamasını sağlayacak anlaşmayı imzaladı.
Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru ve Nepal Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Kishore Thapa tarafından imzalanan anlaşmaya göre, İstanbul ve Nepal'in başkenti Katmandu iki ülke arasındaki uçuş noktaları olarak belirlendi. Ayrıca her iki ülke için ara noktalar herhangi ara nokta ve öte noktalar ise herhangi öte nokta olarak karara bağlandı.

Taraflar, hava aracı tipi sınırlaması olmaksızın haftada 14 frekans yolcu seferi yapılmasına ve Türkiye'deki noktalar ile Nepal'deki noktalar arasında frekans kısıtlaması olmaksızın kargo seferi düzenlenmesi konusunda anlaşma sağladı.

Her iki ülkeden birden fazla havayolunun uçuş gerçekleştirmesine olanak tanıyacak şekilde çoklu tayin içeren anlaşmaya ayrıca üçüncü tarafların dahil olduğu kod paylaşım maddesi de eklendi.
 

SHGM 111'inci ülkeyle de anlaşma imzaladı

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
sv havacılık birazda içeriye bakıp uçak teknisyenlerinin sorunlarıyla ilgilenmeyi düşünse biraz.avrupada sadece ingilterede uygulanan bu modül uygulamasını oturp bir kez daha dşünüp,yılardır uygulamada olan kuralı hiçe sayıp,bizi tekrar başa döndürmenin bir mantığı olmadığını ve bu gereksiz uygulamanın durdurulmasını biz uçak teknisyenleri olarak talep ediyoruz.saygılar....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Nepal himalayaları görmek isterim çıkmaya nefesim yetmez ama yine görmek isterim..ir de bu bölgede çok değişik çaylar yetişiyormuş onlarında tadına bakmak isterim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000