23 Kasım 2010, Salı 14:40:11

SHGM: "100 BİN HAVACI EĞİTİMDEN GEÇECEK"

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), havacılık güvenliği eğitimlerinin sivil havacılık sektöründe görevli tüm personeli kapsayacak şekilde genişletilmesi yönündeki düzenlemeyi hayata geçirdi.
  • Havayollarinda öyle egtmenler var onlara ben degil ucak araba bille teslim etmem.CRM uygulamalari 0.. Eski batan best air deki simulatör egitmenler vardi herifler artis ama pilot degildi.Basit simdide Turkuaz gibbi sirketi batiriyorlar...Herkez egtmen olamaz egtmen demek iyi ögretmen demek artist degil.
  • Tabi ki o yaştaki insanlar için o rakamlar tatminkar olabilir ama bizler gibi üniversite mezunu 2 dil bilen insanlar için aynı tatmin dercesine sahip olmuıyor.Hayatta herşeyin bir bedeli oluyor.Yada X firma ile konuşuyorsunuz herşey ok anlaşıyorsunuz eğitim kadrosunda yer alacağınız konusunda anlaşıyorsunuz herşey ok sıra maaş konusuna geliyor şey pardon siz maaş olarak ne düşünüyorsunuz diye sorduğunuz zaman aldığınız cevap karşısında donup kalıyorusunuz teşekkür edrim siz başka biri ile çalışın bu benim için yeterli değil diyerek oradan ayrılıyorsunuz.sonra emniyet yeterli personel.Aslında var ama bizler size ağır geliyoruz galiba.Parayı veren düdüğü çalar misali ne kadar para o kadar tecrübeli ,bilgili ,firmanı
  • Öncelikle herkese merhabalar,halen bu konuşulanlara bakıyorum ve oldukça üzülüyorum.Havacılık o kadar ayağa düştü ki bunu çok özür diliyerek belirtmek zorundayım.Ben ve benim gibi olan arkadaşların bir çoğu şuan da uçmuyor ne yazık ki.Nedeni ise şirketlerin başvuru yaptığınız zaman size verdikleri cevap :BİZİM İÇİN ÇOK FAZLA TECRÜBELİSİNİZ,YADA YAŞINIZ UYGUN DEĞİL.Cevaplar karşısında donup kalıyorsunuz.Böyle cevaplar olduğu müddetçe ve bu zihniyettedeki insanlarla çalışmak imkansız sonra uçuşta bakıyorsunuz 18 yaşını henüz bitirmiş yeterli tecrübesi olmayan kim varsa ,herhangi bir acil durumda ne yapacağını bilmeyen sadece ikram ve salınarak yürümenin kabin memurluğu olduğunu zanneden insanlar oluyor.
  • calisanlar egitimli olsa nolcak yolcu egitimli olmadiktan sonra hersey bos bence.ayrica shgm bence su özel havayollari kebin ekkiplerinin maaslarina bi göz atsin bence,800 tl maasla neyin güvenligini nasil sagliycaksin...
  • mademki ülkemizde uzman havacılık personeli olmadığı söyleniyor....havacılığı bu noktaya gelmiş bir ülkede yapılacak yegane şey mevcut personele eğitim eğitim eğitim...çok güzel hareketler bunlar
  • Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya körfezini havadan kontrol etmek üzere bir ihale yapacak. Uçağı olan herkes katılabilir.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), sivil havacılık alanında faaliyet gösteren, kamu kurum kuruluşları, havacılık işletmeleri ve havaalanında hizmet veren diğer kurum ve kuruluşlarda görevli personelinin tamamımın güvenlik eğitiminden geçerek sertifikalandırılması ile ilgili yasal düzenlemeyi hayata geçirdi. 
 
Sivil Havacılık alanında faaliyet gösteren tüm personel, “Güvenlik Bilinci Eğitimi”, “Temel Sivil Havacılık Güvenliği Eğitimi”, “Kontrol Noktası Güvenlik Uygulamaları Eğitimi”, “EDS Operatörlüğü Eğitimi”, “Yer Hizmetleri Güvenliği Kursu”, “Yer Hizmetleri Güvenliği Eğitimi”, “Bagaj,Kargo, Kokpit ve Kabin Personeli Güvenlik Eğitimi”, “İkram Güvenliği Kursu”,”Uçak Temizlik Güvenliği”, “Kargo Güvenliği Kursu”, “Hava Kargo Tarama Kursu”, “Güvenlik Yönetimi Kursu”, “Uçak Özel Güvenlik Hizmet ve Denetimi Kursu” gibi pek çok başlık altında eğitim görecek.
 
Arıduru: “Eğitmenlere de eğitim veriyoruz”
 
Havacılık Güvenliği Eğitmenlerine yönelik eğitimlerin de sürdüğünü belirten Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru “SHGM olarak ilgili düzenleme kapsamında, havacılık güvenliği kurslarını vermek üzere güvenlik eğitim kurumları ve hizmet içi eğitim verecek havacılık işletmelerinin yetkilendirmesini de yapacağız. Eğitim kurumlarına verilecek yetkinin ardından havacılık sektöründe görevli tüm personel faaliyet alanları ile ilgili güvenlik eğitimlerinden geçecek. Eğitimler; Güvenlik Personellerinin yanı sıra güvenlik tedbirlerinin uygulanmasıyla ilgili güvenlik harici personeller ile sivil havacılıkta görevli diğer çalışanlara da verilecek” dedi.
 
91 kişi Havacılık Güvenliği Eğitmen Sertifikası aldı
 
AB mevzuatı dahil uluslararası standartları karşılayacak havacılık sektöründe görev yapan tüm personel için eğitim, sertifikasyon, standart ve gereklilikleri kapsayan yasal düzenlemenin 1 Eylül 2009 tarihinde yürürlüğe girdiğini hatırlatan Arıduru, SHGM tarafından ilk etapta havacılık sektöründeki personele eğitim verecek 91 kişiye Havacılık Güvenliği Eğitmen Sertifikası verildiği belirtti.  
 
SHGM: "100 BİN HAVACI EĞİTİMDEN GEÇECEK"

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 13 yıl önce
Havayollarinda öyle egtmenler var onlara ben degil ucak araba bille teslim etmem.CRM uygulamalari 0.. Eski batan best air deki simulatör egitmenler vardi herifler artis ama pilot degildi.Basit simdide Turkuaz gibbi sirketi batiriyorlar...Herkez egtmen olamaz egtmen demek iyi ögretmen demek artist degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tabi ki o yaştaki insanlar için o rakamlar tatminkar olabilir ama bizler gibi üniversite mezunu 2 dil bilen insanlar için aynı tatmin dercesine sahip olmuıyor.Hayatta herşeyin bir bedeli oluyor.Yada X firma ile konuşuyorsunuz herşey ok anlaşıyorsunuz eğitim kadrosunda yer alacağınız konusunda anlaşıyorsunuz herşey ok sıra maaş konusuna geliyor şey pardon siz maaş olarak ne düşünüyorsunuz diye sorduğunuz zaman aldığınız cevap karşısında donup kalıyorusunuz teşekkür edrim siz başka biri ile çalışın bu benim için yeterli değil diyerek oradan ayrılıyorsunuz.sonra emniyet yeterli personel.Aslında var ama bizler size ağır geliyoruz galiba.Parayı veren düdüğü çalar misali ne kadar para o kadar tecrübeli ,bilgili ,firmanı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Öncelikle herkese merhabalar,halen bu konuşulanlara bakıyorum ve oldukça üzülüyorum.Havacılık o kadar ayağa düştü ki bunu çok özür diliyerek belirtmek zorundayım.Ben ve benim gibi olan arkadaşların bir çoğu şuan da uçmuyor ne yazık ki.Nedeni ise şirketlerin başvuru yaptığınız zaman size verdikleri cevap :BİZİM İÇİN ÇOK FAZLA TECRÜBELİSİNİZ,YADA YAŞINIZ UYGUN DEĞİL.Cevaplar karşısında donup kalıyorsunuz.Böyle cevaplar olduğu müddetçe ve bu zihniyettedeki insanlarla çalışmak imkansız sonra uçuşta bakıyorsunuz 18 yaşını henüz bitirmiş yeterli tecrübesi olmayan kim varsa ,herhangi bir acil durumda ne yapacağını bilmeyen sadece ikram ve salınarak yürümenin kabin memurluğu olduğunu zanneden insanlar oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
calisanlar egitimli olsa nolcak yolcu egitimli olmadiktan sonra hersey bos bence.ayrica shgm bence su özel havayollari kebin ekkiplerinin maaslarina bi göz atsin bence,800 tl maasla neyin güvenligini nasil sagliycaksin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
mademki ülkemizde uzman havacılık personeli olmadığı söyleniyor....havacılığı bu noktaya gelmiş bir ülkede yapılacak yegane şey mevcut personele eğitim eğitim eğitim...çok güzel hareketler bunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya körfezini havadan kontrol etmek üzere bir ihale yapacak. Uçağı olan herkes katılabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000