26 Aralık 2008, Cuma 16:03:47

SAW dış hatlarda da ekonomik oldu

Daha önce iç hatlarda ekonomik havaalanı kapsamına dahil edilen Sabiha Gökçen Havaalanı Dış Hatlarda da artık ekonomik havaalanı kapsamına girdi.
  • Saw kuruyan agaç degil sürekli meyve veren agaç bazı arkadaşlar agaçları kurur diye korkuyorlar korkmalarına gerek yok ve meyvesi her geçen yıl dahada artan bir agacı mutlaka taşlayan olacak saw da çalışan personelin türkçesiyle ugraşan lar var merak ediyorum o vatandaşın türkçesi nasıl acaba şayet gerçektende türçelerinin bozuk olduguna inanıyorsan eger kendinede güveniyorsan bir hafta saw da çalışan personele türkçe dersi ver merak etmeyin saw da çalışanlar zeki'dir bir hafta yeter
  • saw'ın sadece kargo uçakları için hizmet vermesini savunan, "tecrübe" adındaki kişi, bu işten zerrece anlamıyor. Ankara'da oturuyorum ama bir ayağım İstanbul'da. Sürekli İstanbul'un Anadolu yakasında işim var. Ama saw açılmadan önce uçağı hiç kullanmıyordum. Çünkü AHL'den Anadolu yakasına gelene kadar karayoluyla gitmek çok daha pratik oluyordu. Benim gibi Anadolu yakasına giden bir yığın kişi artık saw sayesinde rahatça gidip geliyor. Lütfen tıkır tıkır işleyen bir sistemi anlayıp anlamadan karalamayın!..
  • Havalimanı yeni dışhatlar terminali bittiğinde buraya gelicek olan yolcuları düşünemiyorum müthiş güzel bir binaya adım atıcaklar.İnanılmaz güzel bir yoğunluk içine giriceğimize eminim şimdiden bile buraya uçaklarını yollamak isteyen firmalar var ve hem yenilik yüzü olarak hemde çevresi bakımından birçok aktiviteye yakın olmasından dolayı burası yeni işletme olarak çok güzel olaylara imza atıcaktır.Saw'a şimdiden başarılar ilersi hep daha iyi olucak.
  • SAW her zaman Istanbul ilinin ve cevresinin havalimanlarindan biri olmaya devam edecektir. Yeni terminal bittiginde ve kapasite arttiginda bolgeye daha cok katkida bulunacaktir. Tahmin ediyorum bu indirimde amac Istanbul Ataturk havalimanin yukunu biraz azaltmak ve trafigi/yolcuyu SAW'a kaydirmaktir.
  • SAW personeline Türkçe kursları verilmeli. :)
  • isterseniz dakikade bir söyleyin saw dan giden yolcularda adam gibi uçuyor hiç degilse adam gibi hizmet alıyor zaten anlamadım gitti saw bir türlü hiç kimseye yaranamadı hiç düşün müyomusunuz oradada binlerce kişi çalışıyor öyle oluyorki hemde ballll gibi oluyor
  • Her zaman söylerim. SAW eski Çorlu havalimanının görevini üstlenmeli. Kargo uçakları buradan kalkmalı. Yolcu AHL den gitsin adam gibi.

Havayolu işletmelerinin petrol fiyatlarındaki artıştan en az seviyede etkilenmesi amacıyla Ulaştırma Bakanlığı kısa bir süre önce  havaalanında iç hat konma, konaklama, aydınlatma ve yolcu servis hizmet bedellerinde indirim yapma kararı almıştı.

Bu kapsamda, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Sabiha Gökçen Havaalanın Ekonomik Havaalanları kapsamına alınmasına yönelik daha önce yapılan iç hat konma, konaklama ve aydınlatma hizmet bedellerinde 01 Eylül 2008 tarihinden itibaren yapılan %25 indirime ilaveten 01 Ocak 2009 tarihinden itibaren tarifeli havayollarının Sabiha Gökçen Havaalanına Dış Hat uçuşlarında konaklama-aydınlatma ve emniyet tedbirleri tarifelerinin %25 indirimli uygulanması ile yolcusuz teknik bakıma gelen uçaklara konma ve konaklama bedellerinin %50 indirimli uygulanmasına karar verildi.

SHGM HAVAALANI TERMİNAL YÖNETİCİLERİNE ONAY VERMEYE BAŞLADI

Sivil Hava Ulaşımına Açık Havaalanlarında Yer Alan Terminaller İle Sıhhi İşyerleri için İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin  Yönetmelik (SHY-33B) kapsamında terminallerde görevli yönetici personel için ilk onay verildi.

10 Eylül 2008 tarih ve 26993 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik çerçevesinde terminallerde görev alacak yönetici personelin  (Sorumlu müdür, terminal işletiminden sorumlu yönetici, kalite sistemi yöneticisi) Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne başvurarak onay alması gerekiyor. 

Bu kapsamda, Yönetici Personel Onayı başvurusunu ilk olarak yapan Sabiha Gökçen Havalimanı Yatırım, Yapım ve İşletme A.Ş ‘nin Sorumlu Müdürü Gökhan BUĞDAY’ın yönetici formu SHGM tarafından 25 Aralık 2008 tarihinde onaylandı.

Yönetici Personel Onayı için, SHY-33B Yönetmeliğinde Terminal İşletme Ruhsatı Başvurusu için belirlenen süreler dahilinde, SHGM’nin internet sayfasında  Formlar başlığı altında "Havaalanı ve Heliport Başvuru Formları" içerisinde yer alan başvuru formunun doldurularak Genel Müdürlüğe sunulması gerekiyor.

SAW dış hatlarda da ekonomik oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

pilot ~ 15 yıl önce
Saw kuruyan agaç degil sürekli meyve veren agaç bazı arkadaşlar agaçları kurur diye korkuyorlar korkmalarına gerek yok ve meyvesi her geçen yıl dahada artan bir agacı mutlaka taşlayan olacak saw da çalışan personelin türkçesiyle ugraşan lar var merak ediyorum o vatandaşın türkçesi nasıl acaba şayet gerçektende türçelerinin bozuk olduguna inanıyorsan eger kendinede güveniyorsan bir hafta saw da çalışan personele türkçe dersi ver merak etmeyin saw da çalışanlar zeki'dir bir hafta yeter

Yanıtla

Kalan karakter 1000
janset ~ 15 yıl önce
saw'ın sadece kargo uçakları için hizmet vermesini savunan, "tecrübe" adındaki kişi, bu işten zerrece anlamıyor. Ankara'da oturuyorum ama bir ayağım İstanbul'da. Sürekli İstanbul'un Anadolu yakasında işim var. Ama saw açılmadan önce uçağı hiç kullanmıyordum. Çünkü AHL'den Anadolu yakasına gelene kadar karayoluyla gitmek çok daha pratik oluyordu. Benim gibi Anadolu yakasına giden bir yığın kişi artık saw sayesinde rahatça gidip geliyor. Lütfen tıkır tıkır işleyen bir sistemi anlayıp anlamadan karalamayın!..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ESKİAHL.Cİ ~ 15 yıl önce
Havalimanı yeni dışhatlar terminali bittiğinde buraya gelicek olan yolcuları düşünemiyorum müthiş güzel bir binaya adım atıcaklar.İnanılmaz güzel bir yoğunluk içine giriceğimize eminim şimdiden bile buraya uçaklarını yollamak isteyen firmalar var ve hem yenilik yüzü olarak hemde çevresi bakımından birçok aktiviteye yakın olmasından dolayı burası yeni işletme olarak çok güzel olaylara imza atıcaktır.Saw'a şimdiden başarılar ilersi hep daha iyi olucak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sydney ~ 15 yıl önce
SAW her zaman Istanbul ilinin ve cevresinin havalimanlarindan biri olmaya devam edecektir. Yeni terminal bittiginde ve kapasite arttiginda bolgeye daha cok katkida bulunacaktir. Tahmin ediyorum bu indirimde amac Istanbul Ataturk havalimanin yukunu biraz azaltmak ve trafigi/yolcuyu SAW'a kaydirmaktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Edebiyat ~ 15 yıl önce
SAW personeline Türkçe kursları verilmeli. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kıdemlı tecrübe ~ 15 yıl önce
isterseniz dakikade bir söyleyin saw dan giden yolcularda adam gibi uçuyor hiç degilse adam gibi hizmet alıyor zaten anlamadım gitti saw bir türlü hiç kimseye yaranamadı hiç düşün müyomusunuz oradada binlerce kişi çalışıyor öyle oluyorki hemde ballll gibi oluyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tecrübe ~ 15 yıl önce
Her zaman söylerim. SAW eski Çorlu havalimanının görevini üstlenmeli. Kargo uçakları buradan kalkmalı. Yolcu AHL den gitsin adam gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000