10 Mart 2014, Pazartesi 12:31:39

SAGA MAĞDURLARI TAZMİNATIN PEŞİNİ BIRAKMIYOR!

Saga Havayolları’ndan alacaklarını tahsil edemeyen eski çalışanları, DHMİ’deki teminat mektubunun karşılığı 3.5 milyon TL’nin usulsüz tahsil edildiği gerekçesiyle Savcılığa suç duyurusunda bulundu.
  • Akadaşlar! Bu insanlar maaşlarının peşinde. Bu insanlar faiz, tazminat, bonus.... Vs istemiyorlar.isteselerde hakları. Bunlar hakları olan maaşlarını istiyorlar. Lütfen yorum yapan karnı toklar! Sadece sagadaki değil hiçbir yerdeki maaş mağdurlarına bilir bilmez karalama yapmayın. Bu insanlar sırf bu şirket kurtulsun diye aylarca maaş almadan gece gündüz çalıştılar. 3tane shgm denetlemesi 1 tanede easa denetlemesini başarıyla verdiler. Keşke yapmasalardı keşke ama yediğin kabında bir hakkı va. Yapmasalardı demek kolay da ama havacılıkta olmuyor işte bu. Buna shgm dur demedikten sonra dhmi paranın buharlaşmasına çanak tuttuktan sonra çalışanlar ne yapsın. Allah yardımcıları olsun. Hiçbir çalışanın başına gelmez inşallah.
  • Aferın sızlere bu ısın peşini bırakmayın ..emek hırsızlarının yakasına yapışın..
  • BIRCOK INSAN BASVURDU ALDI PARASINI SKY DAN BIZDE ALDIK SEN COK IYI BILMIYOSURSUN HERSEYI DEMEKKI...
  • Arkadaşlar uzun lafın kısası hakkımız olanı almadan bu işin peşini bırakmayacağız. Resmen aptal yerine konduk ötesi yok. Ne demiş Nil Karaibrahimgil "Organize işler bunlar"...E bizimde artık organize olma vaktimiz geldide geçiyor...
  • BİZ BAŞVURDUK SKY DAN ALDIK PARAMIZI ONLAR BOYLE YAPMADI ENAZINDAN...
  • Çalışanları tazminatlarini değil de, kendi alın terlerinin hakkını istediğinde, bu kadar öfkelenip buna misilleme olarak böylesine bir harekette bulunmaları hangi mantık ile açıklanabilir. Calisanlar 2 lira paraya muhtaç kalıp işyerine gelemediklerinde kendilerine hesap soranlar, bugün calisanlarin aylar boyu gosterdikleri özveriye hakaret etmektedirler. Aylarca maaş alamamanin sonucu yemek yemeden, yol parası dahi verecek durumum kalmadığı zamanlarda kalabalik minibüslere kaçak göçek binmek zorunda kalarak işe aylarca gidip geldim. Keyfimden değil, işime duyduğum saygidan ötürü kendimden ödün verdim. Peki sonunda karşılaştığım muamele bu mu olmalıydı? Yazık, gerçekten çok yazık. Koca koca yaşını başını almış adamlar bunlar, kalıplarına baksanız adam sanırsınız. Oysa yanılırsınız...
  • Saga magdurlarina sonuna kadar destek veriyorum... Yapilanlar yanlarina kalmamali ve er yada gec adalet yerini bulmalidir. Unutulmalidir ki kul hakki yiyenin yanina kâr kalmaz. Sonuc olarak bu insanlar alın terinin ve emeginin savasini veriyorlar, dilerim adalet bi an evvel tecelli eder...
  • İnsallah hersey düzelir
  • Gecmis olsun a ne kadar aldın sagadan da burdan ahkam kesiyorsun hepimiz mağdur olduk işte köstek değil destek olmamız lazım tabee yonetimden paralari cukka yapanlardan degilsen bunuda yayinlayin bi zahmett yalan soylemiyoruz burda olani soyluyoruz
  • kim mağdurum diyorsa lütfen durumunu izah eden dilekçe ( 3x kopi), nüfus fotokopisi x2 ile doğru vakit kaybetmeden Bakirkoy Cum. savciligina. Erhan beyden dilekçe örneği alabilisiniz. islem yapmayip sonra ağlamayin paramizi aladik diye.

Saga Havayolları’ndan alacaklarını tahsil edemeyen eski çalışanları, DHMİ’deki teminat mektubunun karşılığı 3.5 milyon TL’nin usulsüz tahsil edildiği gerekçesiyle Savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Eylül 2013’te işletme ruhsatı iptal edilen Saga Havayolları’nın eski çalışanlarının hak arayışı devam ederken maaş alacaklarını tahsil edemeyen çalışanlar savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Bugün Bakırköy Adliyesi’ne giderek suç duyurusunda bulunan bir grup eski Saga Havayolları çalışanı, teminat mektubunda yer alan 1.5 milyon doların usulsüz dağıtıldığını iddia etti.

Mağdur çalışanlar tarafından yapılan açıklamada, “ Saga Havayolları’nın kapatılmasından sonra en büyük mağduriyeti bizler yaşadık. Şirket kapandıktan sonra işverenle anlaşarak davalardan vazgeçtik. Kıdem ve ihbar tazminatlarımızdan vazgeçmemiz şartıyla DHMİ bünyesinde bulunan 1,5 milyon dolarlık teminat mektubundan ödenmek üzere muvafakatname vereceklerini söylediler. Maaş alacaklarımızın yüzde 30-50 oranlarındaki kısımlarını almayı kabul ettik.”  İfadeleri yer aldı.

DHMİ’deki teminat mektubunun bir kısmının şirket yönetimince ve organize bir şekilde gayri nizamı, gayri ahlaki ve gayri hukuki bir şekilde kendi yakınları ve tanıdıkları aracılığıyla ilgili icra dairelerinde ilamsız takip yaptırılarak ve itiraz edilmeyerek kesinleşmiş alacak hükümleri yaratılarak DHMİ’den tahsil edildiği vurgulanırken “ Abartılı alacak taleplerinin incelenmeden ve araştırılmadan dağıtılması tarafımızca manidar bulunmuştur” denildi.

Bir grup Saga mağduru bugün Airporthaber’i ziyaret ederek süreçle ilgili bilgi verirken Saga Havayolları’nın eski Mühendislik ve Üretim Planlama Müdürü Selda Genç, “ 'Şirketin son 1 yılında görev yaptım. Toplamda 33 bin lira alacağım var. Ancak bu 10 bin liraya düşürüldü. Buna da razı oldum ama onu bile alamadım. Şirketteki para tüm çalışanların alacaklarını almaya yetecekken usulsüz şekilde dağıtıldı mağdur olan biz olduk” dedi.

Bir diğer eski Saga çalışanı kabin memuru Zafer Aşılıoğlu da, “ Şirket zor durumdayken bile bizi hem çalıştırdılar hem de mağdur ettiler. 15 bin lira alacağımın yarısına bile razı oldum ancak bana 1700 lira teklif ettiler. Ben de bunu kabul etmedim. İcra yoluyla tahsil etmek istedik ama bu kez de para yok dediler. Şirketteki paranın 1 hafta içinde bittiğini söylediler, durumu SHGM'nin avukatına söyledik ancak o da paranın nasıl dağıtıldığını bilmiyor” diye konuştu.



©AirportHaber

SAGA MAĞDURLARI TAZMİNATIN PEŞİNİ BIRAKMIYOR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

İnsaf ~ 10 yıl önce
Akadaşlar! Bu insanlar maaşlarının peşinde. Bu insanlar faiz, tazminat, bonus.... Vs istemiyorlar.isteselerde hakları. Bunlar hakları olan maaşlarını istiyorlar. Lütfen yorum yapan karnı toklar! Sadece sagadaki değil hiçbir yerdeki maaş mağdurlarına bilir bilmez karalama yapmayın. Bu insanlar sırf bu şirket kurtulsun diye aylarca maaş almadan gece gündüz çalıştılar. 3tane shgm denetlemesi 1 tanede easa denetlemesini başarıyla verdiler. Keşke yapmasalardı keşke ama yediğin kabında bir hakkı va. Yapmasalardı demek kolay da ama havacılıkta olmuyor işte bu. Buna shgm dur demedikten sonra dhmi paranın buharlaşmasına çanak tuttuktan sonra çalışanlar ne yapsın. Allah yardımcıları olsun. Hiçbir çalışanın başına gelmez inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Aferın sızlere bu ısın peşini bırakmayın ..emek hırsızlarının yakasına yapışın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
BIRCOK INSAN BASVURDU ALDI PARASINI SKY DAN BIZDE ALDIK SEN COK IYI BILMIYOSURSUN HERSEYI DEMEKKI...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
organize işler... ~ 10 yıl önce
Arkadaşlar uzun lafın kısası hakkımız olanı almadan bu işin peşini bırakmayacağız. Resmen aptal yerine konduk ötesi yok. Ne demiş Nil Karaibrahimgil "Organize işler bunlar"...E bizimde artık organize olma vaktimiz geldide geçiyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
BİZ BAŞVURDUK SKY DAN ALDIK PARAMIZI ONLAR BOYLE YAPMADI ENAZINDAN...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SKYZEDE ~ 10 yıl önce
Sky ın sahipleri DHMI'ye bizim kimseye borcumuz yoktur diye yazı verdikleri için maalesefki ödeme yapılmadı... Herkes şu an mahkemelerin sonuclanmasını bekliyor ki tekrar başvurabilsin... Eyyam yaratıp ortalığı karıştırmayın lütfen.
haklıyı savunan ~ 10 yıl önce
Burada Saga'nin finans başkanı önderlik yapmış.. SKYın Finans başkanı nerelerde gören varmı...
Yazık... ~ 10 yıl önce
Çalışanları tazminatlarini değil de, kendi alın terlerinin hakkını istediğinde, bu kadar öfkelenip buna misilleme olarak böylesine bir harekette bulunmaları hangi mantık ile açıklanabilir. Calisanlar 2 lira paraya muhtaç kalıp işyerine gelemediklerinde kendilerine hesap soranlar, bugün calisanlarin aylar boyu gosterdikleri özveriye hakaret etmektedirler. Aylarca maaş alamamanin sonucu yemek yemeden, yol parası dahi verecek durumum kalmadığı zamanlarda kalabalik minibüslere kaçak göçek binmek zorunda kalarak işe aylarca gidip geldim. Keyfimden değil, işime duyduğum saygidan ötürü kendimden ödün verdim. Peki sonunda karşılaştığım muamele bu mu olmalıydı? Yazık, gerçekten çok yazık. Koca koca yaşını başını almış adamlar bunlar, kalıplarına baksanız adam sanırsınız. Oysa yanılırsınız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hak ve hukuk nerede! ~ 10 yıl önce
Saga magdurlarina sonuna kadar destek veriyorum... Yapilanlar yanlarina kalmamali ve er yada gec adalet yerini bulmalidir. Unutulmalidir ki kul hakki yiyenin yanina kâr kalmaz. Sonuc olarak bu insanlar alın terinin ve emeginin savasini veriyorlar, dilerim adalet bi an evvel tecelli eder...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
İnsallah hersey düzelir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Gecmis olsun a ne kadar aldın sagadan da burdan ahkam kesiyorsun hepimiz mağdur olduk işte köstek değil destek olmamız lazım tabee yonetimden paralari cukka yapanlardan degilsen bunuda yayinlayin bi zahmett yalan soylemiyoruz burda olani soyluyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mağdurlar ~ 10 yıl önce
kim mağdurum diyorsa lütfen durumunu izah eden dilekçe ( 3x kopi), nüfus fotokopisi x2 ile doğru vakit kaybetmeden Bakirkoy Cum. savciligina. Erhan beyden dilekçe örneği alabilisiniz. islem yapmayip sonra ağlamayin paramizi aladik diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000