14 Ağustos 2008, Perşembe 16:01:10

Sabiha Gökçen'e ekonomik havalimanı statüsü

Ulaştırma Bakanlığı, Sabiha Gökçen Havalimanı’nı "Ekonomik Havaalanı Projesi" kapsamına dahil etti.
  • Avrupa yakasında Atatürk Havalimanına çok yakın oturmaktayım ama tüm bayram ve tatil biletlerimi SAW dan aldım çünkü fiyatlar 1 ay önce alınırsa çok ama çok ucuza iç hatlarda uçulabiliyor.Herkese öneririm.
  • Hatırlıyorum, SAW hizmete girdiğinde kimse kullanmak istemiyordu ve SAW yöneticiler yalvarıyordu şirketlere. Şimdi SAW'ın değerini anlayan anladı ve tıka basa dolu. Çok hoş. Bana kalsa Karadeniz tarafına bir meydan daha yaptırırdım,İstanbul çok rahat kaldırır.
  • SAW artık tükenmiştir. Doluluk oranları hat safhadadır. Dolayısı ile başka bir havayolunu kaldıracak durumda değildir.
  • yer mi var onu atlas nereye geliyor? zaten şuanda yolcular çalışanlar üst üste hizmet veriliyor. habire uçak geliyor. kontuar yok yer yok..yeni terminal yapılsın sonra gelsin hepsi..rezillik
  • Valla bu indirim işinden en çok Pegasus ve SunExpress faydalanacak. Böyle giderse sanırım Atlas ve Onur da SAW'dan iç hat uçuş yapmayı ciddi biçimde düşünecekler.

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden (SHGM) yapılan yazılı açıklamada, Ulaştırma Bakanlığının havayolu işletmelerinin petrol fiyatlarındaki artıştan en az seviyede etkilenmesi için kısa bir süre önce havaalanında iç hat konma, konaklama, aydınlatma ve yolcu servis hizmet bedellerinde indirim yapma kararı aldığı anımsatıldı.

SHGM Koordinasyonunda, Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ekonomik havaalanları kapsamına alınmasına yönelik çalışmaların tamamlandığının kaydedildiği açıklamada, iç hat konma, konaklama ve aydınlatma hizmet bedellerinde 1 Eylül 2008 tarihinden itibaren yüzde 25 indirim yapılmasına karar verildiği bildirildi.

Açıklamada, daha önce projenin uygulandığı Süleyman Demirel, Nevşehir-Kapadokya, Bursa-Yenişehir ve Tekirdağ Çorlu Havaalanları ile birlikte ekonomik havaalanı sayısının 5’e yükseldiği ifade edilerek, SHGM’nin başlattığı proje kapsamında DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından yeni ekonomik havaalanları için yapılan çalışmaların son aşamaya geldiği ve yakın bir süre içerisinde sonuçlandırılacağı belirtildi.

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI

Açıklamaya göre, SHGM, Sabiha Gökçen Havalimanı’na Havaalanı Terminal İşletmeciliği Talimatı kapsamında Terminal İşletme Ruhsatı verdi. Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı’nın havaalanları konusunda yayımladığı standartlar ve Havaalanı Terminal İşletmeciliği Talimatı kapsamında SHGM tarafından 23-24 Nisan 2008 tarihleri arasında denetlenen Sabiha Gökçen Havalimanı böylece mevcut iç ve dış hatlar terminali statüsüne de sahip oldu.

2001 yılında hizmete açılan ve bilet fiyatlarındaki ucuzluğun yanı sıra uçuş trafiğindeki rahatlık nedeniyle yolcuların ilgisinin giderek arttığı Sabiha Gökçen Havalimanı’nda, yatırımlar ve Anadolu yakasının finans merkezi olma projesi ile yolcu trafiğinin giderek artması bekleniyor.

İstanbul’un doğu yakasının ve çevre illerin gelişmesinde büyük katkı sağlayacağı düşünülen havalimanı, İleri Teknoloji Endüstri Parkı’nın hayata geçirilmesiyle de bölgenin atardamarı olmaya hazırlanıyor.

Ayrıca, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda kurulacak Havacılık Bakım Onarım Merkezi Projesi’nin hayata geçirilmesi ile bakım merkezlerinin kapasitelerinin artması, önümüzdeki yıllarda hızla büyüyecek olan uçak bakım pazarında rekabet etme ve pazardan daha fazla pay alınması hedefleniyor.

Sabiha Gökçen'e ekonomik havalimanı statüsü

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

İLKER MANSIZ ~ 16 yıl önce
Avrupa yakasında Atatürk Havalimanına çok yakın oturmaktayım ama tüm bayram ve tatil biletlerimi SAW dan aldım çünkü fiyatlar 1 ay önce alınırsa çok ama çok ucuza iç hatlarda uçulabiliyor.Herkese öneririm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cenap ~ 16 yıl önce
Hatırlıyorum, SAW hizmete girdiğinde kimse kullanmak istemiyordu ve SAW yöneticiler yalvarıyordu şirketlere. Şimdi SAW'ın değerini anlayan anladı ve tıka basa dolu. Çok hoş. Bana kalsa Karadeniz tarafına bir meydan daha yaptırırdım,İstanbul çok rahat kaldırır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airporter ~ 16 yıl önce
SAW artık tükenmiştir. Doluluk oranları hat safhadadır. Dolayısı ile başka bir havayolunu kaldıracak durumda değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
yer mi var onu atlas nereye geliyor? zaten şuanda yolcular çalışanlar üst üste hizmet veriliyor. habire uçak geliyor. kontuar yok yer yok..yeni terminal yapılsın sonra gelsin hepsi..rezillik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OpsOcc ~ 16 yıl önce
Valla bu indirim işinden en çok Pegasus ve SunExpress faydalanacak. Böyle giderse sanırım Atlas ve Onur da SAW'dan iç hat uçuş yapmayı ciddi biçimde düşünecekler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000