11 Şubat 2011, Cuma 13:22:57

SABİHA GÖKÇEN'DE ENGELLER RESMEN KALKTI

Geçtiğimiz yıl 11.6 milyon yolcuya hizmet vermenin gururunu yaşayan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı işletmecisi İSG, Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye’nin ilk ‘‘Engelsiz’’ havaalanı kuruluşu ünvanına layık görüldü.
  • İSG A.Ş istediğin kadar ödül al. ambulift içinde takla atan engelli vatandaş çıkıp konuşsa da ödülleriyle övünecek yüz kalırmı merak ediyorum. üç kuruş kar edicem diye eğitimsiz personel çalıştıran engelli beyinler den arınsalar herşey çok daha güzel olurdu..
  • Fiziblite çalışması yapılsaydı sürekli yogun sis olan bir yere havalimanı yapılmazdı...
  • SGH yönetimi Limak da değil TAV da olsa idi eminim havalimanı çok daha iyi tam randımanlı işletilirdi... TAV ın işlettiği tüm havalimanları ödül alıyor ve halkın takdirini topluyor.SGH nin acemi ellerde oyuncak olması herkesi çileden çıkarıyor. SGH nin gözle görülebilecek tek güzel yönü varsa estetik açıdan göze hoş gelmesidir... Havalimanı işletmek TAV a has bir gelenektir... Limak' a helede Fenerli yöneticilere hiç yakışmıyor :) Yıl 2030 da olsa 2040 da olsa SAW asla AHL yi yakalayamaz hatta uzaktan bile yaklaşamaz. Silivri havalimanı yapıldıgı zaman SAW gözden düşecektir... Bakalım oraya kim uçacak ? Kargo uçaklarımı ? Kurtköy gibi bir yere SAW gibi dev bir yatırımın yapılması tarihi bir hatadır. UNUTMA ! TARİH AFFETMEZ !
  • Engellileri düşünmüşler ama engelsizler çile çekmeye devam ediyor. Buraya nasıl havaalanı ruhsatı verdiler anlamakta zorlanıyorum.
  • Engellilere acaba ne türk ek hizmet konulmuş ? Bilen varsa yazsın buraya... Teşekkürler..
  • Sanırım sen Sabihaya hiç gidip gelmiyorsun ? Orda eksikleri değil ben 60-70 yaşındaki insanlarımız bile anlıyor ! Burası nasıl bir yer, neden yok diyorlar eleştiriyorlar... Çekiliş ile araba vereceğine istihdamave düzene önem versin... karambol ile yönetilen bir havalimanı...
  • ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZ İÇİN YAPILMIŞ BU HİZMETLER TAKDİRE ŞAYANDIR. EMEĞİ GEÇENLERDEN ALLAH RAZI OLSUN.
  • Bir Saw kullanicisi olarak emegi gecen herkezi tebrik ederim. Ellerinize saglik limak .
  • millet AHL veya İSG'in sahibi gibi yorumluyo. adamlar sizin kadar çekişmiyodur.
  • SAW daki bir sürü eksikten 3 tanesini sayar mısınız lütfen.Siz ya rahatsız insanlarsınız yada SAW a sürekli çamur atmak için birileri tarafından görevlendirilmiş kişilersiniz.Saygılar sunarım
Resmi Açılışı 31 Ekim 2009 tarihinde gerçekleşen Türkiye’nin dünyaya açılan yeni kapısı İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, yine bir ilke imza attı. İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş. (İSG), engelli yolcuların hayatına getirdiği kolaylıklardan dolayı Türkiye’nin İlk ‘‘Engelsiz’’ Havaalanı Kuruluşu sertifikasına sahip oldu.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün başlattığı proje kapsamında, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımları ile gerçekleşen Türkiye’nin İlk ‘‘Engelsiz’’ Havaalanı Kuruluşu sertifikası törenle takdim edildi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün, bugüne kadar yapılmamış yeni bir proje olarak hayata geçirdiği, engelli veya hareket kabiliyeti kısıtlı yolculara havaalanlarında gerekli kolaylıkların sağlanmasını içeren "Engelsiz" Havaalanı Kuruluşu projesinin sertifika takdim törenine; Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, İSG CEO’su Gökhan Buğday, HEAŞ Genel Müdürü Volkan Tiryakiler, TÖSHİD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy ile havalimanı protokolü ve engelli derneklerinden temsilciler katıldı.

Hizmete girdiği günden bu yana engelli yolcularına rahat ve sorunsuz hizmet vermeye çalışan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı; engelli yolcuların, havaalanlarında zorluk yaşamamaları, havayolu ile seyahatlerini güzel geçirmeleri ve kendi başlarına rahatça seyahat edebilmeleri için gerekli alt yapının oluşturulması ve ihtiyaçlarının karşılanmasının hedeflendiği proje çerçevesinde, gerekli şartları çok kısa bir sürede yerine getirdi.

Sertifika töreninde, Türkiye’nin İlk ‘‘Engelsiz’’ Havaalanı Kuruluşu ünvanına sahip olmanın kendileri için büyük bir gurur olduğunu dile getiren Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, ‘‘İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı; kendi hedefleri doğrultusunda ilerleyerek, açılışının üzerinden çok kısa bir süre geçmesine rağmen rekorlara imza attı. Geçtiğimiz yılı ödüllerle kapattık. 2010 yılında terminalimizde 11.6 milyon yolcuya hizmet verdik. Geçen bu kısa zaman içerisinde aldığımız ödüller ile operasyonel başarımızda tutarlığımızı sürdürürken, bunların yanı sıra tüm yolcularımızı kucaklamamızı sağlayan çalışmaların içerisinde de hep yerimizi aldık. Bugün, Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği ‘‘Engelsiz’’ Havaalanı projesinde, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın terminal işletmecisi İSG olarak, Türkiye’nin İlk ‘‘Engelsiz’’ Havaalanı Kuruluşu sertifikasını almamızın haklı gururunu yaşıyoruz ’’ dedi.

Özdemir, ‘‘Engelsiz’’ Havaalanı’nın gerektirdiği kriterleri, inşaat projesi aşamasında planlayarak, çok kısa bir sürede nihayetlendirdiklerini ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: ‘‘Havaalanları ve terminal işletmeleri; uluslararası , engelsiz veya yeşil olmak üzere geniş yelpazede insan odaklı mekanlardır. Bu düşünceden hareketle; her ay ortalama 1 milyondan fazla misafire ev sahipliği yaptığımız Sabiha Gökçen Havalimanı’nda; engelli misafirlerimize yönelik düzenlemeler ve sunulan hizmetler konusunda ilgili eksikleri, yönetmelikler ve uygulamalar bazında tespit ederek, ortadan kaldırdık. Bu proje kapsamında, otoparkta engelli misafirlerimiz için park alanları, özel terminal giriş noktaları, görme engelli misafirlerimiz için terminal dışında ve içinde yapılmış hissedilebilir yüzeyler başta olmak üzere, adım adım standardizasyonu yerine getirerek gereken kolaylıkları sağladık’’ şeklinde ifade etti.

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru’ya törenin sonunda teşekkür plaketi takdim etti.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yeni Terminal Binası’nda Engelli Yolcular İçin Sağlanan Kolaylıklar

• Otoparkta engelli yolcular için özel park alanları...
• Engelli yolcular için özel terminal giriş noktaları...
• Görme engelli yolcular için terminal dışında ve içinde yapılmış hissedilebilir yüzeyler...
• Görme engelli yolcular için sesli uyarı sistemiyle donatılmış özel asansör ve yürüme bandları...
• Özel dizayn edilmiş terminal danışma-check-in noktaları...
• Özel yönlendirme tabelaları...
• Özel pasaport noktaları...
• Özel tasarlanmış WC’ler...











SABİHA GÖKÇEN'DE ENGELLER RESMEN KALKTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 13 yıl önce
İSG A.Ş istediğin kadar ödül al. ambulift içinde takla atan engelli vatandaş çıkıp konuşsa da ödülleriyle övünecek yüz kalırmı merak ediyorum. üç kuruş kar edicem diye eğitimsiz personel çalıştıran engelli beyinler den arınsalar herşey çok daha güzel olurdu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Fiziblite çalışması yapılsaydı sürekli yogun sis olan bir yere havalimanı yapılmazdı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
SGH yönetimi Limak da değil TAV da olsa idi eminim havalimanı çok daha iyi tam randımanlı işletilirdi... TAV ın işlettiği tüm havalimanları ödül alıyor ve halkın takdirini topluyor.SGH nin acemi ellerde oyuncak olması herkesi çileden çıkarıyor. SGH nin gözle görülebilecek tek güzel yönü varsa estetik açıdan göze hoş gelmesidir... Havalimanı işletmek TAV a has bir gelenektir... Limak' a helede Fenerli yöneticilere hiç yakışmıyor :) Yıl 2030 da olsa 2040 da olsa SAW asla AHL yi yakalayamaz hatta uzaktan bile yaklaşamaz. Silivri havalimanı yapıldıgı zaman SAW gözden düşecektir... Bakalım oraya kim uçacak ? Kargo uçaklarımı ? Kurtköy gibi bir yere SAW gibi dev bir yatırımın yapılması tarihi bir hatadır. UNUTMA ! TARİH AFFETMEZ !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Engellileri düşünmüşler ama engelsizler çile çekmeye devam ediyor. Buraya nasıl havaalanı ruhsatı verdiler anlamakta zorlanıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Engellilere acaba ne türk ek hizmet konulmuş ? Bilen varsa yazsın buraya... Teşekkürler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sanırım sen Sabihaya hiç gidip gelmiyorsun ? Orda eksikleri değil ben 60-70 yaşındaki insanlarımız bile anlıyor ! Burası nasıl bir yer, neden yok diyorlar eleştiriyorlar... Çekiliş ile araba vereceğine istihdamave düzene önem versin... karambol ile yönetilen bir havalimanı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZ İÇİN YAPILMIŞ BU HİZMETLER TAKDİRE ŞAYANDIR. EMEĞİ GEÇENLERDEN ALLAH RAZI OLSUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bir Saw kullanicisi olarak emegi gecen herkezi tebrik ederim. Ellerinize saglik limak .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
millet AHL veya İSG'in sahibi gibi yorumluyo. adamlar sizin kadar çekişmiyodur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
SAW daki bir sürü eksikten 3 tanesini sayar mısınız lütfen.Siz ya rahatsız insanlarsınız yada SAW a sürekli çamur atmak için birileri tarafından görevlendirilmiş kişilersiniz.Saygılar sunarım

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000