15 Temmuz 2010, Perşembe 15:27:00

RUHSAT GEÇERLİLİK SÜRELERİ UZATILIYOR

Sivil hava ulaşımına açık havaalanlarında yer alan terminallerde işletim faaliyetlerini sürdüren sıhhi işyerlerinin ilk temdit (ücret ödeme) süresi kapsamında temdit işlemlerinin tamamlanmış olması halinde, ruhsat geçerlilik süreleri bir yıl daha uzatılarak iki yıl olarak değerlendirilecek.
Sivil hava ulaşımına açık havaalanlarında yer alan terminaller ile sıhhi işyerleri için işyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik resmi gazetede yayımlandı.

Buna göre sıhhi işyeri açma ve çalışma ruhsatının verildiği tarihten 2 yıl sonrasına tekabül eden tarihe en az bir ay kala ruhsat sahibinin havaalanı işletmecisinden alacağı yazılı uygun görüşü ile birlikte SHGM'ye başvurarak temdit (ücret ödeme) işlemi yaptırması ve SHGM hizmet tarifesinde belirtilen temdit ücretini yatırması zorunlu olacak.

"Terminal İşletme Ruhsatı almış olan terminal işletmecilerinin aynı zamanda otopark ve kapsamındaki hizmetleri de işletmesi durumunda, bu hizmetler için ayrıca ruhsat alınması zorunlu olmayacak. Ancak, bu hizmetlerin terminal işletmecisi dışında başka bir şirket tarafından verilmesi durumunda işletici şirket tarafından ruhsat alınması gerekecek.

Sıhhi işyerlerinin faaliyet gösterdiği adresin, işletmenin faaliyet alanının, işyeri sahibinin ya da işyerinin işleticisinin veya işyeri unvanının değişmesi halinde yeniden ruhsatlandırılması gerekecek.

Mevcut işyerlerinin yeni şartlara uyumuyla ilgili Geçici 1'inci maddede değişikliğe gidildi. Buna göre yönetmelik hükümlerine göre işletim faaliyetlerine devam etmekte olan sıhhi işyerlerinin ilk temdit süresi kapsamında temdit işlemlerinin tamamlanmış olması halinde, ruhsat geçerlilik süreleri bir yıl daha uzatılarak iki yıl olarak değerlendirilecek.
RUHSAT GEÇERLİLİK SÜRELERİ UZATILIYOR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000