17 Ekim 2011, Pazartesi 09:45:22

PİLOT OLAMADIM, SORUMLUSU SİZSİNİZ!

Kapatılan Met Air Uçuş Okulu’nda eğitimi yarıda kalan öğrencilerden Atakan Dondurmacı, mağduriyetinden Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nü sorumlu tutarak dava açtı. Dondurmacı SHGM’den ne talep etti?
  • Dandik ülkenin dandik sivil havacılığı olur.
  • Yıllardır söylediklerimi, aklımdakileri hayata geçirmişsin!. Davana müdahil olmayı bile düşünebilirim. Kazansak da kazanmasak da haklıyız sonuna kadar. Atakan kardeşim, yolun bahtın açık olsun, gözlerinden öpüyorum.
  • Sadece Met Air değil,Sindel de ayni şekilde battı ve bir çok öğrenci mağdur oldu.Aynı şekilde buna SHGM de göz yumdu.Ayrıca her iki okuldan bir çok öğretmen de mağdur oldu.Yönetimler iflaslarını istediklerinden mağdurlar Mahkemeleri kazansalar bile hiç bir şey alamıyorlar.Ama öğrencilerden alınan paraları başka şirketlerine kaçırdıklarından keyiflerini sürdürmeye devam ediyorlar.ADALET BUMUDUR.
  • Esas çapanoğlu vatandaşı olduğun ülkende 2.sınıf vatandaş durumuna düşürülmen , sistemsizlik ve adamına göre muameledir.
  • kısacası her türlü olanak sağlanmakta, bu anlattıklarım hiç biri abartı değil kimseye yalan borcum yok sizi inandırmak gibi bir derdimde yok çok şükür, ayrıca ben türküm diyen her kişi sizin bildiğiniz türklerden değildir, herkesi kötü sanmayın yok inanmıyorsan gel kendin gör bu olanaklar var ama yok bir gelir der ki kardeşim burası soğuk ben uçarken titriyorum o ayrı o her gelenin kendi derdi ben soğuktan şikayetçi değilim, en son da bu kadar büuyük ve kesin konuşma atıp tutmayı ve hava atmayı çok seviyorsun galiba, tabii size göre tüm türkler kötü niyetli, sakın herkesi kendinizle karıştırmayın ...
  • bu işi ben organize etmiyorum ben sadece böyle bir olanak var diyorum ben şahsen burdayım ve memnunum burdaki insanlar dürüst sözünde duran başka yerlerde ki gibi değil 400 euro kayıt ücreti yolladım hemen 7 kitap,VFR map pilot lobook E6-B, uçağın flight manual'ı elime geçti ve Riga ya gelir gelmez TR deki gibi 1,5 ay beklemedim öğrenci pilot lisansı için 1,5 gün sonra uçtum hemde 2011 model bakımlı ve performanslı kumandalara anında cevap veren, son derece hassas ve dengeli kaymak gibi TECNAM P92-JS uçakla uçtum. gönderilen PPL sahfası kitaplar İngilterenin önde gelen en prestijli havacılık eğitim kurumu olan POOLEY'S den gelmekte, ayrıca her bir kitap için eğitim CD si var ve on-line testlerde var, gerçek ground school ve hocası da var
  • bu işide bir türk organize ediyorsa ,inanın altında bir çapanoğlu vardır kesin...sazan gibi atlayanlardan alırız haberleri yakında :))
  • Latvia, Riga daki pilot okulun ismi MIGOT ve buraya gelen ilk türk pilot değilim kullanılan uçaklar hepsi yeni en son gelen 2011 model, benim mail adresim [email protected], pilot okulun kendi ayarladığı bir hotel var günlüğü 15 euro dan kalabilirsiniz artı yemek PPL 6000 euro kitaplar, harita ve sigorta dahil. Valla ortam süper simulatörleri de var IR için FNPTII JAR sertifikalı. Kimse yanlış anlamasın benim bundan bir menfaatim yok sadece TR deki kardeşlerimin güzel bir ortamda makul hatta çok uygun bir fiyatta ve ingilizcelerini geliştirerek pilot olabilmelerini yardımcı olmak istiyorum , Türkiyede soyguna uğramalarına gerek yok değil mi?
  • arkadaşım teşekkür ederim, seninle irtibata geçicem
  • Avukat çok iyi yakalamış brovo
Çeşitli sorunlar yüzünden ruhsatı iptal edilen Met Air Uçuş okulundaki eğitimleri yarıda kalan öğrencilerin hukuk mücadelesi sürüyor. Mağdur öğrenciler  geçtiğimiz yıl toplu olarak Met Air yönetimi aleyhine dolandırıcılık davası açmıştı. Hukuk mücadelesini sürdüren öğrencilerden biri de Ağustos 2007’de kayıt yaptırdığı Met Air’de eğitimini tamamlayamayan Atakan Dondurmacı...
 
14 Ağustos 2007 tarihinde Met Air Havacılık Pilot Eğitim Akademisi’ne kayıt yaptıran Dondurmacı, eğitim ücreti olarak toplam 60 bin 600 TL ödedi. ATPL (Havayolu Nakliye Pilot Lisansı) lisansı almak için sözleşme imzalayan Dondurmacı, 15 ayın sonunda lisansına kavuşacaktı. Ancak PPL (Hususi pilot lisansı) lisansını alan Dondurmacı,   lisansına kavuşamadan Met Air’in uçuşları durduruldu. 6 Haziran 2009 tarihinde uçuş okulunun uçuşlarının durdurulmasıyla öğrencilerin mağduriyeti de başladı. Önce okulun satılacağı sonra ortak alınacağı ve eğitimlere devam edileceği söylendi. Ancak bu sözlerin hiç biri gerçekleşmedi. Öğrenciler toplu olarak 2 Şubat 2010 tarihinde Met Air yöneticileri hakkında nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla dava açtı. 
 
Met Air yöneticileri aleyhine açılan dava görülmeye devam ederken Atakan Dondurmacı, bu kez hukuk mücadelesini farklı bir platforma taşıdı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne dava açtı.
 
Atakan Dondurmacı’nın avukatı Fatih Tepeaşan devam eden hukuki süreçle ilgili dava dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: “ 5431 sayısı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri hakkındaki kanunun 4,8 ve 12. maddeleri, 2920 sayılı Türk sivil havacılık kanunun 95,96,97,98 ve 99. Maddeleri ve uçak pilot lisans yönetmeliği gereği, uçuş okullarının verdiği eğitim hizmeti, esasında kamu hizmetlerinin yerine getirilme usulleri arasında yer alan ruhsat usulüyle kamu hizmetinin yerine getirilmesidir. Bu nedenle eğitim hizmetinin asıl sahibinin ve sorumlusunun idare (SHGM) olduğu tartışmasızdır. Ruhsat usulüyle kamu görevinin yerine getirilmesinde idarenin hizmeti yerine getiren kişiler üzerinde geniş bir denetim ve gözetim yetkisinin olduğu dikkate alındığında müvekilimin ve arkadaşlarının mağdur edilmesinde idarenin denetim ve gözetim yükümlülüğünü yerine getirmemiş olması nedeniyle çok ağır hizmet kusuru vardır.”
 
SHGM SUÇU ÖNLEMEDİ
 
Mahkemeye verilen dilekçede belirtilen sebeplerden dolayı Anayasa’nın 125 maddesi gereği Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nın zararı ödemekle yükümlü olduğu kaydedilirken şöyle denildi:
 
“Met Air Uçuş Akademisi’nin, SHGM yetkililerinin denetimleri sırasında olumsuz not alınmış olmasına rağmen okula öğrenci kabulünün önlenememiş olması idarenin sorumluluğunu artırmaktadır. İdare, suçun işlenmesi sırasında olaya etkin şekilde müdahale edememiş, seyirci kalmaktan öte gidememiştir. Bu nedenle SHGM ortaya çıkan zarardan sorumludur.”
 
Met Air mağduru Atakan Dondurmacı, Met Air’deki dolandırıcılığa müdahale etmediği gerekçesiyle Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden 48 bin 500 TL maddi ve 5 bin TL manevi tazminat talep etti.

©AirportHaber Özel
PİLOT OLAMADIM, SORUMLUSU SİZSİNİZ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (56)

Misafir ~ 13 yıl önce
Dandik ülkenin dandik sivil havacılığı olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yıllardır söylediklerimi, aklımdakileri hayata geçirmişsin!. Davana müdahil olmayı bile düşünebilirim. Kazansak da kazanmasak da haklıyız sonuna kadar. Atakan kardeşim, yolun bahtın açık olsun, gözlerinden öpüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sadece Met Air değil,Sindel de ayni şekilde battı ve bir çok öğrenci mağdur oldu.Aynı şekilde buna SHGM de göz yumdu.Ayrıca her iki okuldan bir çok öğretmen de mağdur oldu.Yönetimler iflaslarını istediklerinden mağdurlar Mahkemeleri kazansalar bile hiç bir şey alamıyorlar.Ama öğrencilerden alınan paraları başka şirketlerine kaçırdıklarından keyiflerini sürdürmeye devam ediyorlar.ADALET BUMUDUR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Esas çapanoğlu vatandaşı olduğun ülkende 2.sınıf vatandaş durumuna düşürülmen , sistemsizlik ve adamına göre muameledir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kısacası her türlü olanak sağlanmakta, bu anlattıklarım hiç biri abartı değil kimseye yalan borcum yok sizi inandırmak gibi bir derdimde yok çok şükür, ayrıca ben türküm diyen her kişi sizin bildiğiniz türklerden değildir, herkesi kötü sanmayın yok inanmıyorsan gel kendin gör bu olanaklar var ama yok bir gelir der ki kardeşim burası soğuk ben uçarken titriyorum o ayrı o her gelenin kendi derdi ben soğuktan şikayetçi değilim, en son da bu kadar büuyük ve kesin konuşma atıp tutmayı ve hava atmayı çok seviyorsun galiba, tabii size göre tüm türkler kötü niyetli, sakın herkesi kendinizle karıştırmayın ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu işi ben organize etmiyorum ben sadece böyle bir olanak var diyorum ben şahsen burdayım ve memnunum burdaki insanlar dürüst sözünde duran başka yerlerde ki gibi değil 400 euro kayıt ücreti yolladım hemen 7 kitap,VFR map pilot lobook E6-B, uçağın flight manual'ı elime geçti ve Riga ya gelir gelmez TR deki gibi 1,5 ay beklemedim öğrenci pilot lisansı için 1,5 gün sonra uçtum hemde 2011 model bakımlı ve performanslı kumandalara anında cevap veren, son derece hassas ve dengeli kaymak gibi TECNAM P92-JS uçakla uçtum. gönderilen PPL sahfası kitaplar İngilterenin önde gelen en prestijli havacılık eğitim kurumu olan POOLEY'S den gelmekte, ayrıca her bir kitap için eğitim CD si var ve on-line testlerde var, gerçek ground school ve hocası da var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu işide bir türk organize ediyorsa ,inanın altında bir çapanoğlu vardır kesin...sazan gibi atlayanlardan alırız haberleri yakında :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Latvia, Riga daki pilot okulun ismi MIGOT ve buraya gelen ilk türk pilot değilim kullanılan uçaklar hepsi yeni en son gelen 2011 model, benim mail adresim [email protected], pilot okulun kendi ayarladığı bir hotel var günlüğü 15 euro dan kalabilirsiniz artı yemek PPL 6000 euro kitaplar, harita ve sigorta dahil. Valla ortam süper simulatörleri de var IR için FNPTII JAR sertifikalı. Kimse yanlış anlamasın benim bundan bir menfaatim yok sadece TR deki kardeşlerimin güzel bir ortamda makul hatta çok uygun bir fiyatta ve ingilizcelerini geliştirerek pilot olabilmelerini yardımcı olmak istiyorum , Türkiyede soyguna uğramalarına gerek yok değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaşım teşekkür ederim, seninle irtibata geçicem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Avukat çok iyi yakalamış brovo

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000