19 Mayıs 2012, Cumartesi 08:55:24

ÖZEL HABER...BBP KAZASINDA FLAŞ GELİŞME

BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun da hayatını kaybettiği helikopter kazasından sonra tutuklanan üç SHGM çalışanı serbest bırakıldı. Airporthaber'in özel haberi...
  • hoşgeldiniz beyler...iyi ki yine yeniden bizimlesiniz...arkanızdayız...
  • Öncelikle cesur ve yürekli kalemiyle Sayın Ali KIDIK beyi tebrik ediyorum.Türkiyede insanlara çamur atmak ne kadar kolay. İnsanın suçunu bilmeden demir parmaklıklar arkasına atılması ve unutulması ne kadar kolay. Yukarıda filler tepişirken aşağıda çimenler ezildi. Üç SHGM çalışanının suçsuz olduğunu bildiğimiz halde suçsuzdur diye haykıramadık. Hatta onlara sahip bile çıkamadık. Üç masum cezaevinde iken birinin eşi kanser hastası, diğerinin eşi hamile. SHGM dahil acaba hangimiz o insanların ailelelerini bir gün olsun arayıpta bir hal ve hatırlarını sorduk. (Birkaç kişi dışında) Hepimiz telefonlarIımız dinlenirde bu iş bizede bulaşırmı diye kenara çekildik. Hata kendi personelimizi tanımamazlıktan geldik. 30 saatlik uçuşla kendilerini uzman pilot diye tanıtan çakma pilotlar Televizyon televizyon dolaşıp uydurma senaryolarla kamuoyunu yanlış bilgilendirirken neden Bakanlık yetkilileri suskun kaldılar. Allahın izniyle bu davanın sonunda arkadaşlarımız beraat edeceklerdir.
  • SHGM de hangi uzmanın hangi kaza-kırım ekibinde yer alacağı KESİNLİKLE ÖNCEDEN BELLİ OLMAZ! OLAMAZ ki bir terör örgütü mensubu olarak suikast düzenleyebilsinler...Herhangi bir kazada yakınlarını kaybedenler yaşadıkları şiddetli acı sebebiyle mutlaka bir sorumlu arıyor ve her nedense de bu sorumlu SHGM çalışanı oluyor...arkadaşlara geçmişler olsun. SHGM lilerin emeğine fedakarlığına karşılık bu yaşananlar üzüntü verici ve moral bozucu... ya SHGM lilere sahip çıkması gerekenlerin tutumu ????
  • şimdi bu beyfendiler serbest kaldılar diye herkes sanıyorki beraat ettiler dava bitti aklandılar..bence yanılıyorlar sadece tutuksuz yargılanacaklar..Feridun Serenin haricindekilerin masumiyetine inanıyorum ama Feridun Seren bana göre dibine kadar suçlu ve hatta ısparta kazasında da delilleri kararttıgında zannediyordu ki anlaşılmayacak..ama beklesin belki bundan dışarıya çıktı amma velakin ısparta kazasındaki delil karartmaktan aynı koguş ve yatagına geri dönecek..benden söylemesi..Feridun efendi belki vicdanın yerine gelmiştir itiraf et de insanların gözünde gönlünde yücel ısparta kazasında enkazda ve raporda neler yaptıgını tek tek anlat artık...kimleri korumak için 57 kişinin vebaline nasıl girdin anlat bekliyoruz...
  • biri hala ben mi söktüm diyor o parçaları. arkadaşım sökülen parça yok, yalan! suikast yok, yalan! terör örgütü yok, yalan! 7 yıldır yapılmayan darbe yok, yalan! süper güç olan tc yok, yalan! %3 enflasyon yok, yalan! sıfır sorun yok, yalan! bu yalanlara inanacak kadar safsan o parçaları sen sökmüş olabilirsin, bence paşa paşa git silivriye, yat boş yere...
  • Tutuklamalar olduğunda her site onlarca haber yaptı. Şimdi, sadece siz oda sadece bir haber başlığı ile duyurdunuz serbest bırakıldıklarını. Yazıktır, günahtır, tutuklama olduğunda ne kadar haber yaptıysanız, şimdide aynı puntolarla haberler yapın lütfen. Diğer havacılık ve haber sitelerinde hiç ses yok zaten. Allah sorar bunun hesabını. Vicdan lütfen
  • Bir kaza-kırım olayını araştırmak üzere resmi olarak görevlendirilenlerin ve bu kişilerin resmi talebiyle helikopter ve parçaları üzerinde tecrübesi nedeniyle olay yerinde bulunan teknik personelin aylarca tutuklu kalmasını, bu süre içerisinde yılmadan, bıkmadan teoriler üretilmesine rağmen bir türlü suçlanamaması Havacılık Tarihine geçti. Önce GPS, sonra F-16/F-4 dediler tutmadı, yakında uçurtma yüzünden oldu derlerse şaşırmam.
  • Üçüde pırlanta gibi insanlardı ve suçsuz oldukları kesindi. Hak yerini buldu sonunda, hoşgeldiniz, hoşgeldiniz
  • EVET BENCEDE SUCSUZLAR BEN SÖKTÜM DEĞİLMI O PRCALARII.. YAZIK OLDU RAHMETLIYE ZAMANINDA DÜŞEN HELİKOPTER KAZALARINI İNCELEYİN DE ÖYLE KONUŞUN BOŞ BOŞ SALLAMAYINN.
  • çok şükür. hoş geldiniz. adalet tecelli etti

Kahramanmaraş'ta BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun da hayatını kaybettiği helikopter kazasından sonra Malatya'da devam eden soruşturma sonucu tutuklanan üç SHGM çalışanı serbest bırakıldı.

Silahlı terör örgütüne üye olmak suçuyla bir süredir tutuklu bulunan Feridun Seren, Kerem Mumcuoğlu ve Şıh Mehmet Sevdim bu akşam özgürlüklerine kavuştu.

25 Mart 2009 tarihindeki kazayla ilgili olarak  Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatmış ve helikopterin parçalarının bazı askerler tarafından tornavidayla söküldüğüortaya çıkmıştı.

Bunun üzerine 28 Ekim 2011'de 4'ü muvazzaf asker 7 kişi tutuklanmıştı.

Tutuklananlar arasında üç de SHGM çalışanı bulunuyordu. 7 şüpheli silahlı terör örgütüne üye olmak, evrakta sahtecilik ve delil karartmak suçlarından geçtiğimiz yıl Kasım ayında tutuklanmıştı.

KENAN KÖKSAL DA SERBEST BIRAKILMIŞTI

Kaza bölgesini görüntüleyen Nedim B.'den sonra geçtiğimiz günlerde teknisyen Kenan K da Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Şeref Gürkan'ın talebi üzerine Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nce tahliye edilmişti. Böylece, soruşturma kapsamında cezaevinden tahliye edilenlerin sayısı 2'ye yükselmişti. Üç SHGM çalışanının da serbest bırakılmasıyla tutuklulardan 5'i serbest bırakılmış oldu.

SEREN NE DEMİŞTİ?

 Kaza İnceleme Kurulu Başkanı Seren, geçen yıl verdiği ifadesinde kaza haberi geldikten hemen sonra aynı gün K. Maraş’a gittiklerini, 28 Mart 2009’dabir helikopterle enkaz alanına gitmeye çalıştıklarını ancak iniş yapamadıklarını söylemişti. Ertesi gün enkaza ulaştıklarını belirten Seren, hava koşulları nedeniyle kendilerine enkaz yerinde en fazla 1 saat kalınabileceğinin söylendiğini bu yüzden aceleyle fotoğraflama işlemini yaparak olay yerinden ayrılmak durumunda kaldıklarını savunmuştu. Seren, kokpit panelini neden yanlarına almadıkları sorusuna karşılık “Yerde yaklaşık 1.5 metre kar vardı. ben de biraz rahatsızlanmıştım” diye cevap vermişti. Seren ayrıca GPS cihazlarını 29 Mart’ta gördüklerini ve fotoğrafladıklarını, ancak iki gün sonra 31 Mart’ta tekrar kaza yerine gittiklerinde cihazların olmadığını gördüklerini ileri sürmüştü. Seren, ancak kayıp cihazların karın içerisinde kaybolmuş olabileceği ve enkaz kaldırıldığında kayıp cihazlara ulaşabilecekleri düşüncesiyle tutanağı sadece kendisinin imzaladığını, arkadaşlarının imzalamadığını söylemişti.

Bu arada Airporthaber Genel Yayın Koordinatörü Ali Kıdık da üç SHGM çalışanının tutuklanmasını sert şekilde eleştirmiş, bazı çevrelerin kasıtlı olarak bu kazaya ilişkin yanlış yönlendirmelerde bulunduğunu öne sürmüş ve SHGM'yi çalışanlarına destek olmaya çağırmıştı.

İşte Ali Kıdık'ın o yazısı:

SHGM NEDEN DUYARSIZ

Airporthaber.com ÖZEL

ÖZEL HABER...BBP KAZASINDA FLAŞ GELİŞME

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

nil ~ 12 yıl önce
hoşgeldiniz beyler...iyi ki yine yeniden bizimlesiniz...arkanızdayız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR ~ 12 yıl önce
Öncelikle cesur ve yürekli kalemiyle Sayın Ali KIDIK beyi tebrik ediyorum.Türkiyede insanlara çamur atmak ne kadar kolay. İnsanın suçunu bilmeden demir parmaklıklar arkasına atılması ve unutulması ne kadar kolay. Yukarıda filler tepişirken aşağıda çimenler ezildi. Üç SHGM çalışanının suçsuz olduğunu bildiğimiz halde suçsuzdur diye haykıramadık. Hatta onlara sahip bile çıkamadık. Üç masum cezaevinde iken birinin eşi kanser hastası, diğerinin eşi hamile. SHGM dahil acaba hangimiz o insanların ailelelerini bir gün olsun arayıpta bir hal ve hatırlarını sorduk. (Birkaç kişi dışında) Hepimiz telefonlarIımız dinlenirde bu iş bizede bulaşırmı diye kenara çekildik. Hata kendi personelimizi tanımamazlıktan geldik. 30 saatlik uçuşla kendilerini uzman pilot diye tanıtan çakma pilotlar Televizyon televizyon dolaşıp uydurma senaryolarla kamuoyunu yanlış bilgilendirirken neden Bakanlık yetkilileri suskun kaldılar. Allahın izniyle bu davanın sonunda arkadaşlarımız beraat edeceklerdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
USD li ~ 12 yıl önce
SHGM de hangi uzmanın hangi kaza-kırım ekibinde yer alacağı KESİNLİKLE ÖNCEDEN BELLİ OLMAZ! OLAMAZ ki bir terör örgütü mensubu olarak suikast düzenleyebilsinler...Herhangi bir kazada yakınlarını kaybedenler yaşadıkları şiddetli acı sebebiyle mutlaka bir sorumlu arıyor ve her nedense de bu sorumlu SHGM çalışanı oluyor...arkadaşlara geçmişler olsun. SHGM lilerin emeğine fedakarlığına karşılık bu yaşananlar üzüntü verici ve moral bozucu... ya SHGM lilere sahip çıkması gerekenlerin tutumu ????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
takılma :) ~ 12 yıl önce
şimdi bu beyfendiler serbest kaldılar diye herkes sanıyorki beraat ettiler dava bitti aklandılar..bence yanılıyorlar sadece tutuksuz yargılanacaklar..Feridun Serenin haricindekilerin masumiyetine inanıyorum ama Feridun Seren bana göre dibine kadar suçlu ve hatta ısparta kazasında da delilleri kararttıgında zannediyordu ki anlaşılmayacak..ama beklesin belki bundan dışarıya çıktı amma velakin ısparta kazasındaki delil karartmaktan aynı koguş ve yatagına geri dönecek..benden söylemesi..Feridun efendi belki vicdanın yerine gelmiştir itiraf et de insanların gözünde gönlünde yücel ısparta kazasında enkazda ve raporda neler yaptıgını tek tek anlat artık...kimleri korumak için 57 kişinin vebaline nasıl girdin anlat bekliyoruz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
prometheus ~ 12 yıl önce
biri hala ben mi söktüm diyor o parçaları. arkadaşım sökülen parça yok, yalan! suikast yok, yalan! terör örgütü yok, yalan! 7 yıldır yapılmayan darbe yok, yalan! süper güç olan tc yok, yalan! %3 enflasyon yok, yalan! sıfır sorun yok, yalan! bu yalanlara inanacak kadar safsan o parçaları sen sökmüş olabilirsin, bence paşa paşa git silivriye, yat boş yere...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teessüf ederim ~ 12 yıl önce
Tutuklamalar olduğunda her site onlarca haber yaptı. Şimdi, sadece siz oda sadece bir haber başlığı ile duyurdunuz serbest bırakıldıklarını. Yazıktır, günahtır, tutuklama olduğunda ne kadar haber yaptıysanız, şimdide aynı puntolarla haberler yapın lütfen. Diğer havacılık ve haber sitelerinde hiç ses yok zaten. Allah sorar bunun hesabını. Vicdan lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HeliMan ~ 12 yıl önce
Bir kaza-kırım olayını araştırmak üzere resmi olarak görevlendirilenlerin ve bu kişilerin resmi talebiyle helikopter ve parçaları üzerinde tecrübesi nedeniyle olay yerinde bulunan teknik personelin aylarca tutuklu kalmasını, bu süre içerisinde yılmadan, bıkmadan teoriler üretilmesine rağmen bir türlü suçlanamaması Havacılık Tarihine geçti. Önce GPS, sonra F-16/F-4 dediler tutmadı, yakında uçurtma yüzünden oldu derlerse şaşırmam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok Şükür ~ 12 yıl önce
Üçüde pırlanta gibi insanlardı ve suçsuz oldukları kesindi. Hak yerini buldu sonunda, hoşgeldiniz, hoşgeldiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UZUN ~ 12 yıl önce
EVET BENCEDE SUCSUZLAR BEN SÖKTÜM DEĞİLMI O PRCALARII.. YAZIK OLDU RAHMETLIYE ZAMANINDA DÜŞEN HELİKOPTER KAZALARINI İNCELEYİN DE ÖYLE KONUŞUN BOŞ BOŞ SALLAMAYINN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
çok şükür. hoş geldiniz. adalet tecelli etti

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000