02 Ocak 2009, Cuma 06:30:55

ONUR AIR'E SHGM ŞOKU!

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Onur Air Teknik'in bakım yetkisini askıya almak için işlem başlattı...
  • havacılıkta yetki devri diye bişey varmı allah aşkına? yetki devredilmez yetki shgm'den alınır gerekli eğitim ve sertifikaları yine shgm' tarafından lisansına işlenmiş bir teknisyene şirket yetki verebilir. Borescope işlemi yetkisi uçağın tipine değil motorun tipine göre verilir. uçağın tipi farklı olabilir yapılan işlem kartı zaten motor adına çıkar yapılır ve kapatılır.Kaldıkı onurair'de Airbus 319 uçak yokki yetki olsun a319/320/321 uçaklarında aynı tip motor kullanılıyor motorda bi fark yok. sanırım onur'da da v2500 motortipi için yapmıştır böylebişey. Diyelimki atelyedeki bi motora borescope kartı uygulladınız herhangibbir sorun yok motor faaldir, bu durumda siz o motoru herhangi bir tipteki uçağa takabilirsiniz , buda shgm nin tez
  • HERKES ÇALIŞARAK EMEĞİNİN HAKKNIALIYOR DÜRÜST ÇALIŞILDIKTAN SONRA KAZANILAN HER PARA HELALDİR İSTER ÇATIR ÇATIR İŞ YAPAR İSTERSE HİÇ YAPMAZ HERKES NASİBİNİ YER SENDE SAKIN UNUTMA ALLAHIN SOPASI YOK.ATAM İZİNDEYİZ.AZ KALDI GELİYORUZ
  • Emek veren onlarca insanın emeklerine,ekmeklerine yazık... Bu kadar yapılmaz...
  • GS bilmem ne A.Ş. Gnl. Md.nün FB yönetim kurulunda görev yaptığı , ölü seçmenlerin oy kullanacağı bir diyarda , vekaletlerle iş yapmaya çalışan Hv.cılık otoritesinden tarafsızlık beklenebilir mi?
  • ZAMAN HABERININ KAYNAGI KIMDIR, BILEMEM ANCAK YANLIS KAYNAKTAN BILGI ALDIGI COK ACIK. 1) ONURAIR SERTIFIKALI TEKNISYEN OLAN SALIH ISEL 'I YETKILENDIRMISTIR. 2) ONURAIR HIC BIR SEKILDE BASKA BIR SIRKETE YETKI VERMEMISTIR. 3) SALIH ISEL, ONURAIR TARAFINDAN KENDISINE VERILEN YETKISINI IMZALANAN BIR SOZLESME ILE KULLANMISTIR. 4) IZAIR DE GERCEKLESEN PROBLEM, AYNI MOTOR VE SISTEMLERE SAHIP OLAN A319 UCAK YETKISININ ONURAIR SERTIFIKASINDA OLMAMASIDIR. ANCAK ONURAIR A320/A321 YETKISINE SAHIPTIR. SALIH ISEL SERTIFICASI ISE A319/A320/A321 V2500-A5 SEKLINDEDIR. YANILGI BURADA KAYNAKLANMISTIR.
  • Motor baroskope egitimi almış yetkilendirilen motorcu baroskop yapabilir ve işlemi kapatır . Bu haber SHGM uluslar arası konularda nerelerde dedirtiiyor. Tedarikci uygunsa yaptığı iş kurala uygundur
  • BU OLAYDA YORUM FARKINDAN DOLAYI SIVIL HAVACILIK TARAFLARI UYARMISTIR. 1) SALIH ISEL 35 YILLIK MOTOR TEKNISYENIDIR. MOTOR BOROSKOP ISLERINI 25 YILDIR YAPMAKTADIR. ONURAIR TARAFINDAN DELEGE EDILMIS VE DELEGE EDILGIGI MOTORLARA AIT SERTIFIKA VE EGITIMLERI TAMDIR. ONURAIR DELEGE KARTINDA UCAK TIPI BELIRTILMEMISTIR. SALIH ISEL UCAK BAKIM KARTINI KAPATARAK , UCAGI RELEASE ETMEMISTIR, YANLIZ TASK KARTTAKI BOROSKOP BOLUMUNU MUHURLEMISTIR. SIVIL HAVACILIK ONURAIR SERTIFIKASINDA A319 UCAK TIPI OLMADIGI ICIN, MOTOR TIPI VE BOROSKOP ISLEMLERI AYNI OLMASINA RAGMEN UYARIDA BULUNMUSTUR.
  • Aynı motor A321 e takılınca yetki dahilinde oluyoır A319 da takılı olunca yetki dışında oluyor. SHGM bu davranışı ile amacının üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olduğunu açıkça belli etmiştir. SHGM ye özel sektöre destek olmak yerien böyle köstek olmaya devam ederse yakında tüm patronlar soluğu yurtdışında alır. SHGM artık iyiyle kötüyü ayrı kefelere koymayı öğrensin.
  • ILGIN Havacılık apronda çatır çatır iş yapıyor hiç bir bakım yetkisi olmadan neden bunların önüne geçilmiyor. SHGM ve DHMİ nin asıl bunların önüne geçmesi gerekli. Apronda bakım ve işletme yetkisi olmayan şirketler nasıl barınıyor?
  • Ben, açıklananlandan anladığım kadarı ile, izair'in boroskop olayının trajik olduğunu düşünmüyorum (boroskop taskı uçak tipine değil motor tipine ve eğitimine bağlıdır) sorun otoritenin lisanslandırmadaki boşlukta olabilir. Buradaki,sorun varsa-veya benzer sorunlu olaylarda, ilk sorumlu; işi yapan 145 kuruluşu ki burada onur, ikinci sorumlu subcontract eden 145 ki burada pegasus, sonuncu ama acısını en cok ceken iazair M dir. Sadece birini sorumlu tutmak veya birni bile es geçmek mümkün değildir. Ama yine de bence buradaki bulgu teknik değildir, tamamen mevzuattadır. Bu konuda ceza kesmek bana göre kesinlikle yanlıştır. Benzer bir bulgu olursa da suçlu tek değildir.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Onur Air Teknik'in bakım yetkisini askıya almak için işlem başlattı. Gerekçe olarak, Airbus 319 tipi uçaklar için bulunmayan motor içi kontrol bakım yetkisinin, hiçbir yetkisi bulunmayan Ilgın Havacılık'a devredilmesi gösterildi.  
  
SHGM yetkilileri, Onur Air Teknik'in yaptığı işlemin kabul edilemez olduğunu belirterek, "Yetki verdiğimiz herhangi bir şirket, yetki sınırlarını aşamaz. Yetkisini, başka bir bakım kuruluşuna da devredemez. Onur Teknik, olmayan bir yetkisini, yetkisi olmayan bir başka şirkete devretmiş (Ilgın Havacılık). Uçağın bakımını başka bir şirkete yaptırmış. Devrettiği şirketin de, söz konusu uçak tipi ile ilgili yetkisi bulunmamaktadır." dedi. Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru da, söz konusu bilgiyi doğruladı. Onur Air'in bakım yetkisinin askıya alınmasına giden süreç, İzAir'in A 319 tipi uçağının SHGM tarafından 'teknik yetersizlik' nedeniyle uçuşunun durdurulmasıyla başlamıştı.
 
Zaman

ONUR AIR'E SHGM ŞOKU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Havacı_ist ~ 15 yıl önce
havacılıkta yetki devri diye bişey varmı allah aşkına? yetki devredilmez yetki shgm'den alınır gerekli eğitim ve sertifikaları yine shgm' tarafından lisansına işlenmiş bir teknisyene şirket yetki verebilir. Borescope işlemi yetkisi uçağın tipine değil motorun tipine göre verilir. uçağın tipi farklı olabilir yapılan işlem kartı zaten motor adına çıkar yapılır ve kapatılır.Kaldıkı onurair'de Airbus 319 uçak yokki yetki olsun a319/320/321 uçaklarında aynı tip motor kullanılıyor motorda bi fark yok. sanırım onur'da da v2500 motortipi için yapmıştır böylebişey. Diyelimki atelyedeki bi motora borescope kartı uygulladınız herhangibbir sorun yok motor faaldir, bu durumda siz o motoru herhangi bir tipteki uçağa takabilirsiniz , buda shgm nin tez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AVUKATA CEVAP ~ 15 yıl önce
HERKES ÇALIŞARAK EMEĞİNİN HAKKNIALIYOR DÜRÜST ÇALIŞILDIKTAN SONRA KAZANILAN HER PARA HELALDİR İSTER ÇATIR ÇATIR İŞ YAPAR İSTERSE HİÇ YAPMAZ HERKES NASİBİNİ YER SENDE SAKIN UNUTMA ALLAHIN SOPASI YOK.ATAM İZİNDEYİZ.AZ KALDI GELİYORUZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 15 yıl önce
Emek veren onlarca insanın emeklerine,ekmeklerine yazık... Bu kadar yapılmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Melodi ~ 15 yıl önce
GS bilmem ne A.Ş. Gnl. Md.nün FB yönetim kurulunda görev yaptığı , ölü seçmenlerin oy kullanacağı bir diyarda , vekaletlerle iş yapmaya çalışan Hv.cılık otoritesinden tarafsızlık beklenebilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MOTORCU ~ 15 yıl önce
ZAMAN HABERININ KAYNAGI KIMDIR, BILEMEM ANCAK YANLIS KAYNAKTAN BILGI ALDIGI COK ACIK. 1) ONURAIR SERTIFIKALI TEKNISYEN OLAN SALIH ISEL 'I YETKILENDIRMISTIR. 2) ONURAIR HIC BIR SEKILDE BASKA BIR SIRKETE YETKI VERMEMISTIR. 3) SALIH ISEL, ONURAIR TARAFINDAN KENDISINE VERILEN YETKISINI IMZALANAN BIR SOZLESME ILE KULLANMISTIR. 4) IZAIR DE GERCEKLESEN PROBLEM, AYNI MOTOR VE SISTEMLERE SAHIP OLAN A319 UCAK YETKISININ ONURAIR SERTIFIKASINDA OLMAMASIDIR. ANCAK ONURAIR A320/A321 YETKISINE SAHIPTIR. SALIH ISEL SERTIFICASI ISE A319/A320/A321 V2500-A5 SEKLINDEDIR. YANILGI BURADA KAYNAKLANMISTIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boroscope ~ 15 yıl önce
Motor baroskope egitimi almış yetkilendirilen motorcu baroskop yapabilir ve işlemi kapatır . Bu haber SHGM uluslar arası konularda nerelerde dedirtiiyor. Tedarikci uygunsa yaptığı iş kurala uygundur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MOTORCU ~ 15 yıl önce
BU OLAYDA YORUM FARKINDAN DOLAYI SIVIL HAVACILIK TARAFLARI UYARMISTIR. 1) SALIH ISEL 35 YILLIK MOTOR TEKNISYENIDIR. MOTOR BOROSKOP ISLERINI 25 YILDIR YAPMAKTADIR. ONURAIR TARAFINDAN DELEGE EDILMIS VE DELEGE EDILGIGI MOTORLARA AIT SERTIFIKA VE EGITIMLERI TAMDIR. ONURAIR DELEGE KARTINDA UCAK TIPI BELIRTILMEMISTIR. SALIH ISEL UCAK BAKIM KARTINI KAPATARAK , UCAGI RELEASE ETMEMISTIR, YANLIZ TASK KARTTAKI BOROSKOP BOLUMUNU MUHURLEMISTIR. SIVIL HAVACILIK ONURAIR SERTIFIKASINDA A319 UCAK TIPI OLMADIGI ICIN, MOTOR TIPI VE BOROSKOP ISLEMLERI AYNI OLMASINA RAGMEN UYARIDA BULUNMUSTUR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bağcı ~ 15 yıl önce
Aynı motor A321 e takılınca yetki dahilinde oluyoır A319 da takılı olunca yetki dışında oluyor. SHGM bu davranışı ile amacının üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olduğunu açıkça belli etmiştir. SHGM ye özel sektöre destek olmak yerien böyle köstek olmaya devam ederse yakında tüm patronlar soluğu yurtdışında alır. SHGM artık iyiyle kötüyü ayrı kefelere koymayı öğrensin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Avukat ~ 15 yıl önce
ILGIN Havacılık apronda çatır çatır iş yapıyor hiç bir bakım yetkisi olmadan neden bunların önüne geçilmiyor. SHGM ve DHMİ nin asıl bunların önüne geçmesi gerekli. Apronda bakım ve işletme yetkisi olmayan şirketler nasıl barınıyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 15 yıl önce
Ben, açıklananlandan anladığım kadarı ile, izair'in boroskop olayının trajik olduğunu düşünmüyorum (boroskop taskı uçak tipine değil motor tipine ve eğitimine bağlıdır) sorun otoritenin lisanslandırmadaki boşlukta olabilir. Buradaki,sorun varsa-veya benzer sorunlu olaylarda, ilk sorumlu; işi yapan 145 kuruluşu ki burada onur, ikinci sorumlu subcontract eden 145 ki burada pegasus, sonuncu ama acısını en cok ceken iazair M dir. Sadece birini sorumlu tutmak veya birni bile es geçmek mümkün değildir. Ama yine de bence buradaki bulgu teknik değildir, tamamen mevzuattadır. Bu konuda ceza kesmek bana göre kesinlikle yanlıştır. Benzer bir bulgu olursa da suçlu tek değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000