20 Şubat 2014, Perşembe 09:22:36

'O UÇAKLARI ALMAMIZ ŞARTTI'

‘Mecburi hizmet süresi dolan pilotların ordudan ayrılmasından yakınan TSK’nın askeri pilotları, sivil havacılığa kazandırmaya yönelik kurs açması tezat değil mi?” diye sormuştuk.
  • İLGİLİLERE; KÖTÜ LAF SAHİBİNE AİTTİR.SİZ BİZİM HAKKIMIZDA NE DÜŞÜNÜYORSANIZ ALLAH SİZE DAHA FAZLASINI VERSİN..
  • Havayollarına geçme niyeti olan bir helikopter pilotuyla yaptığım sohbette (derslerle-konularla alakalı) QDM-QDR ı ilk defa duyduğunu söylemişti. Bunlar temel nav bilgileri olup, bu ve buna benzer derslerden muaf olmaları (yani bildikleri farzedilerek) gerçekten anlamsız. Hele bir de TSK da bekledikçe muaf olduğu ders sayısının artması olayı var, o hepten facia.. Oturduğu yerden bekleyerek o dersleri vahiy yoluyla alıp öğreniyorlar herhalde bizim askeri pilotlar :)
  • Eski uçaklarla uçup neden ölsün pilotlarımız. Adı üstünde t182 ler eğitim uçağı. Saçma yorum yapanlara kapak olmuştur umarım. Teknisyen kardeşlerim bence siz de bindiğiniz dalı kesmeyin
  • Asker pilotlar sevsin ve öpsün hepinizi.
  • Allah aşkına bu ülkede sadece pilotlar mı var, K.K. Havacılık okulundan teknisyen de mezun oluyor, niye bu insanlar içinde sivile yönelik herhangi bir düzenlemeler yapılmıyor. Ey Genel Kurmay bu insanları neden hakir görüyorsun, sertifika almak için piyasada inim,inim inliyorlar,dünyanın parasını döküyorlar, hiç bir şeyden muafakiyet almıyorlar, dahada vahimi sende duy SHGM lüğü 30 yıl teknisyenlik yapıp devletin triliyonluk hava aracının bakımını yap uçuşuna katıl, sertifika çıkartmaya kalkınca sen kimsin senin ne yaptığın beni ilgilendirmez, adamdan OJT sor,tecrübe sor, hepinizi Allaha havale ediyorum, bende elbet bir yerlerde hesap soracağım sizlerden ey yetkili mercilerin mübarek insanları, bu ülkenin esas sahipleri sizsiniz ya bizleri leylekler getirdi, nasıl olsa ne dayımız var nede amcamız. Ama unutmayın bizim ALLAHIMIZ var, saygılarımla havacılık camiası.
  • Ben de inanamiyorum gercekten bu asker dusmanligina. Gercek rumuzlu arkadasa sonuna kadar katiliyorum. Bu insanlar hem fiziksel bakimdan hem de bilgi bakimindan dortdortluk pilotlar. Bir cok hastalik askeri pilot olmak icin engellen sivil havacilik yonunden engel degil. Ayrica sizin gibi farkli farkli okullardan mezun olup, mezun oldugu bolumde is bulamayip veya yeterli parayi kazanamayip bir cikis yolu olarak gormuyorlar pilotlugu!!! Onlar zaten pilot olarak yetisiyorlar. Binbir turlu emercensi olayi yasiyorlar sinirlara gidiyorlar, vatana borclarini sonuna kadar oduyorlar. Oldu ucus okulundan 18 ayda mezun olan biriyle 13-14 yil bir fiil ucmus gorev yapmis biri ayni kefeye konsun!! Yok oyle bir sacmalik! Bu insanlar da tabiki kendi geleceklerini dusunuyorlar. Siz biliyor musunuz bir pilot yuzbasi veya ustegmen veya tegmen ne kadar maas aliyor? Onlarin tek motivasyonu vatana faydali olmak. Zorunlu gorev sureleri bitince tabiki cikabilirler. Ama iste bazi kisilerin agirina gidiyor.
  • Yakın zamanda tüm askeri pilotlar da sivil lisans sahibi olmak zorunda olacagı için bu kursları açmak zorunda idiler. Lakin küçük düşünenler bunu bilmeden tepki gösterdiği için açılması planlanan kurslar da iptal edildi
  • Nedir bu askeri pilotlardan istediğiniz anlamıyorum. Bu insanlar bir çok sınav ve mülakattan geçerek askeri okula giriyor. Okulda zaten her günü, her uçuşu sınav. Pilot olma garantisi yok. Yapamayanlar diğer yer görevlerine veriliyor. (Parasıyla gülüm cicim Pilot olmuyor) Yıllarca her yerde (Sadece piste inip kalkmıyorlar) ve şartta, operasyonlarda uçuş yapıyorlar, gerekirse canlarını ortaya koyuyorlar. Borçlarını ödedikten sonra daha iyi şartlarda yaşamak en doğal hakları. Bu imkanlara da sizin gibi yirmili yaşlarda değil yıllar sonra kavuşmuş oluyorlar. Üstelik bu insanlar en iyi bildikleri mevcut mesleklerini devam ettiriyorlar. Sizin gibi asıl işlerini bırakıp parasıyla meziyet kazanıp kısa yoldan köşeyi dönmeye çalışmıyorlar. Ayrıca unutmayın ki uçuş okullarında sizi yetiştiren öğretmenlerin çoğu da Askeri Pilot kökenlidir. Biraz saygı lütfen.
  • Hayırlı olsun Kara Havacılık kursu iptal edilmiş.
  • Emekli olan veya istifa eden pilotlar için olsaydı birliğimizdeki görev yapan pilotlara tefrik gelmezdi. Bir yorumda belirtildiği gibi görevdeyken ve maaş alırken bu kursa gidilmekte. Artık bazı şeylerin sorgulanması garipsenmemeli. Kimse pilotları suçlamıyor. Teşvik edilmesi ve bunun inkar edilmesi, insanların ahmak yerine konulması. Sorun bu malesef.

‘Mecburi hizmet süresi dolan pilotların ordudan ayrılmasından yakınan TSK’nın askeri pilotları, sivil havacılığa kazandırmaya yönelik kurs açması tezat değil mi?” diye sormuştuk. Dahası “Kara Havacılık Komutanlığı bünyesinde bulunan başta ABD olmak üzere birçok ülkede kullanılan 26 adet Cessna tipi U-17B model, 23 adet Cessna tipi T-41 model uçak olmak üzere toplam 49 adet uçağın kaydı silinerek Türk Hava Kurumu’na hibe edilmiştir. Bu uçaklar hala dünyada birçok ülkede ve Türk Hava Kurumu’nda uçmaktadır. Bu uçakların yerine 2009 yılında 46 adet Cessna tipi T-182 tipi uçak alınması doğru mudur? demiştik. Bu sorularımıza Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’ndan gelen yanıt şöyle: 

-  K.K.K.lığı sabit kanatlı hava aracı pilot ihtiyacını karşılamak üzere 2009 yılına kadar temel eğitim uçağı olarak U-17 ve T-41 uçakları kullanılmıştır. Bahse konu uçakların gövde ömrünü doldurarak envanterden çıkarılması ile birlikte, sabit kanat hava aracı eğitim ihtiyacına yönelik olarak 46 adet T-182T uçağı tedarik edilmiştir.

-  Sözkonusu uçaklarla; Subay Pilot Temel Kursu, UH-1H helikopter intibak safhası öncesinde başlangıç uçuş eğitimi verilmektedir. Ayrıca kıtalarda görev yapan sabit kanat intibaklı pilotların uçuş eğitimi için de kullanılmaktadır. Bu uçaklarla emekli olmuş hiçbir pilota sabit kanat intibak kursu verilmemektedir.

-  Askeri pilotların sivil havacılıkta uçuş yapma yetkisine sahip pilot olarak tanımlanması maksadıyla, Sivil Havacılık Genel Md.lüğünün Kr.Hvcl.Okl.K.lığına verdiği yetki doğrultusunda, K.K.K.lığından emekli olan veya istifa eden pilotlar ile kontenjan dahilinde Hv.K.K.lığı, Dz.K.K.lığı, J.Gn.K.lığı ve S.G.K.lığı pilotlarına Kr.Hvcl.Okl.K.lığınca “ATPL (Air Transportation Pilot License) FROZEN” kursu verilmektedir. Bahse konu kurs tamamen nazari eğitime dayanmakta olup uçuş safhası bulunmamaktadır.
-  Söz konusu kurs, Genel Kurmay Başkanlığının 10 Mayıs 2002 ve KKK.lığının 21 Mayıs 2002 tarihli emirlerinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile direkt koordine yetkisi verilerek, 2003 yılından itibaren Kr.Hvcl.Okl.K.lığı tarafından, katılımcılardan herhangi bir ücret alınmadan verilmektedir. Kurs; sekiz hafta süre ile verilmekte olup 2002 - 2013 yılları arasında toplam 22 dönem olarak icra edilmiştir. Bugüne kadar TSK’dan ayrılan 614 personele (emekli/istifa) kurs verilmiştir.

Tunca Bengin / Milliyet

'O UÇAKLARI ALMAMIZ ŞARTTI'

Yorumlar Tüm Yorumlar (41)

iphone uygulaması ~ 10 yıl önce
İLGİLİLERE; KÖTÜ LAF SAHİBİNE AİTTİR.SİZ BİZİM HAKKIMIZDA NE DÜŞÜNÜYORSANIZ ALLAH SİZE DAHA FAZLASINI VERSİN..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Havayollarına geçme niyeti olan bir helikopter pilotuyla yaptığım sohbette (derslerle-konularla alakalı) QDM-QDR ı ilk defa duyduğunu söylemişti. Bunlar temel nav bilgileri olup, bu ve buna benzer derslerden muaf olmaları (yani bildikleri farzedilerek) gerçekten anlamsız. Hele bir de TSK da bekledikçe muaf olduğu ders sayısının artması olayı var, o hepten facia.. Oturduğu yerden bekleyerek o dersleri vahiy yoluyla alıp öğreniyorlar herhalde bizim askeri pilotlar :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Eski uçaklarla uçup neden ölsün pilotlarımız. Adı üstünde t182 ler eğitim uçağı. Saçma yorum yapanlara kapak olmuştur umarım. Teknisyen kardeşlerim bence siz de bindiğiniz dalı kesmeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dal mı kaldı? ~ 10 yıl önce
Teknisyen dediğiniz dalı sıkışınca hatırlarsınız,bahsettiğiniz dal zaten hiç bir zaman olmamıştı,yenimi aklınıza geliyor,zamanında SHGM'den alınan yetkilere teknisyenleri katmayarak ve 2014 Yan ödeme kararnamelerine bakarsanız nasıl bir aile olduğumuzu çok açık görürsünüz.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Asker pilotlar sevsin ve öpsün hepinizi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
terbiyeye davet ~ 10 yıl önce
akıllıca laf sokma çabası ise önce kendi ailelerinden başlasınlar. bedavaya kahramanlık yapmayın. asgari ücretlinin maaşında alınan vergiyle artistlik olmaz.
DUYUN,GÖRÜN ARTIK ~ 10 yıl önce
Allah aşkına bu ülkede sadece pilotlar mı var, K.K. Havacılık okulundan teknisyen de mezun oluyor, niye bu insanlar içinde sivile yönelik herhangi bir düzenlemeler yapılmıyor. Ey Genel Kurmay bu insanları neden hakir görüyorsun, sertifika almak için piyasada inim,inim inliyorlar,dünyanın parasını döküyorlar, hiç bir şeyden muafakiyet almıyorlar, dahada vahimi sende duy SHGM lüğü 30 yıl teknisyenlik yapıp devletin triliyonluk hava aracının bakımını yap uçuşuna katıl, sertifika çıkartmaya kalkınca sen kimsin senin ne yaptığın beni ilgilendirmez, adamdan OJT sor,tecrübe sor, hepinizi Allaha havale ediyorum, bende elbet bir yerlerde hesap soracağım sizlerden ey yetkili mercilerin mübarek insanları, bu ülkenin esas sahipleri sizsiniz ya bizleri leylekler getirdi, nasıl olsa ne dayımız var nede amcamız. Ama unutmayın bizim ALLAHIMIZ var, saygılarımla havacılık camiası.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Isyan!!! ~ 10 yıl önce
Ben de inanamiyorum gercekten bu asker dusmanligina. Gercek rumuzlu arkadasa sonuna kadar katiliyorum. Bu insanlar hem fiziksel bakimdan hem de bilgi bakimindan dortdortluk pilotlar. Bir cok hastalik askeri pilot olmak icin engellen sivil havacilik yonunden engel degil. Ayrica sizin gibi farkli farkli okullardan mezun olup, mezun oldugu bolumde is bulamayip veya yeterli parayi kazanamayip bir cikis yolu olarak gormuyorlar pilotlugu!!! Onlar zaten pilot olarak yetisiyorlar. Binbir turlu emercensi olayi yasiyorlar sinirlara gidiyorlar, vatana borclarini sonuna kadar oduyorlar. Oldu ucus okulundan 18 ayda mezun olan biriyle 13-14 yil bir fiil ucmus gorev yapmis biri ayni kefeye konsun!! Yok oyle bir sacmalik! Bu insanlar da tabiki kendi geleceklerini dusunuyorlar. Siz biliyor musunuz bir pilot yuzbasi veya ustegmen veya tegmen ne kadar maas aliyor? Onlarin tek motivasyonu vatana faydali olmak. Zorunlu gorev sureleri bitince tabiki cikabilirler. Ama iste bazi kisilerin agirina gidiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAYIRLI OLSUN ~ 10 yıl önce
Yakın zamanda tüm askeri pilotlar da sivil lisans sahibi olmak zorunda olacagı için bu kursları açmak zorunda idiler. Lakin küçük düşünenler bunu bilmeden tepki gösterdiği için açılması planlanan kurslar da iptal edildi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçek ~ 10 yıl önce
Nedir bu askeri pilotlardan istediğiniz anlamıyorum. Bu insanlar bir çok sınav ve mülakattan geçerek askeri okula giriyor. Okulda zaten her günü, her uçuşu sınav. Pilot olma garantisi yok. Yapamayanlar diğer yer görevlerine veriliyor. (Parasıyla gülüm cicim Pilot olmuyor) Yıllarca her yerde (Sadece piste inip kalkmıyorlar) ve şartta, operasyonlarda uçuş yapıyorlar, gerekirse canlarını ortaya koyuyorlar. Borçlarını ödedikten sonra daha iyi şartlarda yaşamak en doğal hakları. Bu imkanlara da sizin gibi yirmili yaşlarda değil yıllar sonra kavuşmuş oluyorlar. Üstelik bu insanlar en iyi bildikleri mevcut mesleklerini devam ettiriyorlar. Sizin gibi asıl işlerini bırakıp parasıyla meziyet kazanıp kısa yoldan köşeyi dönmeye çalışmıyorlar. Ayrıca unutmayın ki uçuş okullarında sizi yetiştiren öğretmenlerin çoğu da Askeri Pilot kökenlidir. Biraz saygı lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAYIRLI OLSUN ~ 10 yıl önce
Hayırlı olsun Kara Havacılık kursu iptal edilmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komik ~ 10 yıl önce
Emekli olan veya istifa eden pilotlar için olsaydı birliğimizdeki görev yapan pilotlara tefrik gelmezdi. Bir yorumda belirtildiği gibi görevdeyken ve maaş alırken bu kursa gidilmekte. Artık bazı şeylerin sorgulanması garipsenmemeli. Kimse pilotları suçlamıyor. Teşvik edilmesi ve bunun inkar edilmesi, insanların ahmak yerine konulması. Sorun bu malesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000