06 Temmuz 2009, Pazartesi 07:52:16

"O helikopter 2 saatte bulunabilirdi!"

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan helikopter kazasıyla ilgili olarak, "İstenseydi düşen helikopter 2 saatte bulunabilirdi. Toplumda 'Muhsin Yazıcıoğlu öldürüldü' kanaati artarak devam ediyor. Bu görüşü aydınlatmak Başbakan Erdoğan'a düşer" dedi.
  • Makul yalanlarını... pardon cevaplarını yaz da hepimiz bilelim... Burada iki satır gene saçmalıyor demenle ancak ukalalık yapar suya yazı yazarsın! Maksadın üzüm yemekse buyur, eğer derdin bağcı ile ise bilelim!
  • Arama kurtarma icin bir sey soyleyemem zira konum degil ama oncesi icin sorulanlarin tamami sacmalik ve hepsinin cevabi makul sekilde var...tabi goren ve gormek isteyen gozlere...

Topçu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, tüm çabalarına rağmen yetkililerin görevlerini yeterince yapmadığını gördüklerini belirterek, "Görülüyor ki bizim bu konudaki taleplerimizi ve şikayetlerimizi devlet terbiyemize uygun olarak ilgililere ve kamuoyuna defaten ifade etmemize rağmen gereği yerine getirilmemiştir. Elim olayın meydana gelmesinde, arama kurtarma çalışmalarının yetersiz ve gecikerek yapılmasında siyasi erk başta olmak üzere Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Kayseri ve Kahramanmaraş Valilikleri ile olay mahallinde görevli Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yetkilileri yasalar önünde ve toplum vicdanında sorumludurlar" diye konuştu.

Topçu, kazaya ilişkin karanlıkta kalan ve sorumluların kamuoyuna açıklamadığı 15 soruyu şöyle sıraladı:

İŞTE O SORULAR

"Meteorolojik veriler uçuşa uygun muydu? Uygun olmadığı bilinen şartlarda neden uçuşa izin verildi? Radar kayıtları var mı? Var ise bu kayıtlar neden bildirilmedi? Uçuş planı ile ilgili bilgi niçin verilmiyor? Helikopterde bulunan GPS (Global Positioning System-küresel yer bulma sistemi) cihazının hafıza kartı hakkında bilgi yok mu? Varsa niye verilmedi? ELT cihazı ile ilgili açıklamanız nedir? Ruhsatta belirtilen ELT cihazı ile helikopter üzerinde bulunan ELT cihazı aynı mıdır? Türk hava sahasında 'uçan kuştan haberi olan' radar istasyonlarının gözetimindeki helikopterin son sinyal noktası bilinmiyor muydu? Bilmiyor idiyse halen gizlenmesinin sebebi nedir? Son sinyal noktaları ile helikopterin çarpma koordinatlarının tespiti ilk dakikalardan itibaren mümkün iken halen bir açıklama yapılmamasının sebebi nedir?

Helikopterde var olan transponder cihazı bilgilerinin gizlenmesinin sebebi nedir? MED AIR firmasına verilen 'havacılık lisansı' usulüne uygun verilmiş midir? Pilotun sağlık durumu uçuş lisansı almaya yeterli miydi? Helikopterle ilgili denetimler usulüne uygun olarak ve süresinde yapılmış mıdır? Helikopterin bakım defterlerinin sureti ve bakım teknik bültenlerinde istenilen işlemlerin yapılıp yapılmadığı ile ilgili bilgiler neden verilmemektedir? Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün kendisiyle organik bağı olan kişilerden kırım ekibi oluşturması dünya standartlarına uygun mudur? Bağımsız kişilerden oluşturulmasında ne sakınca vardır? Kayseri Valisi'nin açıklaması ile ilgili resmi bir soruşturma yapılmış mıdır? Kahramanmaraş Valiliği'nin arama kurtarma çalışmalarını mer'i kanun, yönetmelik vb. çerçevesinde yapıp yapmadığı tespit edilmiş midir?"

BBP Genel Başkanı Topçu, helikopterin hangi sebeple düştüğünü, arama kurtarma çalışmalarının yeterince yapılıp yapılmadığını öğrenmek için yaptıkları çalışmaları sonuna kadar götüreceklerini söyledi. Başından beri toplum vicdanında oluşan tartışmasız 'sabotaj' kuşkusunun artarak devam ettiğini ifade eden Topçu, "Bilinmesini isterim ki, bu olayla ilgili hiçbir detay karanlıkta kalmayacaktır. BBP camiası hukukun içinde kalarak kanuni haklarının takipçisi olacak, kasıt ve ihmali olanlar varsa ellerimiz yakalarında olacaktır. Bu olayın her yönüyle aydınlatılması geleceğimiz için, kamu vicdanının rahatlatılması için şarttır. Bir şey çıkmaz ezberinin bozulmasının artık zamanıdır. Ezberi bozabiliriz. Toplumda herkes 'Muhsin Yazıcıoğlu öldürüldü' diye düşünüyor ve bu kanaat artarak devam ediyor. Millet, 'Milli meselelerde bir tek o karşı duruş sergiliyordu, onu da götürdüler' diye düşünüyor. Tüm bunları ortadan kaldırmak hükümet ve Başbakan'a düşer. Gereğini yapın, olayı aydınlatın" şeklinde konuştu.

Topçu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Devlet Denetleme Kurulu'na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ise Başbakanlık Teftiş Kurulu'na olayın araştırılması için görev vermesini istedi. Topçu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'dan ise silahlı kuvvelerin bu olayla ilgili çalışmalarının her safhasını kamuoyu ile paylaşarak, varsa ihmal ve eksikliklerin ortaya çıkarılmasına bu şekilde katkıda bulunmasını talep etti.

Toplantı sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Topçu, uzmanların 'istenseydi düşen helikopter 2 saatte bulunurdu' görüşene katıldığını belirterek, "Rotası belli ve radarda bilinen bir cisim düşüyor da bunu tespit edemiyor musunuz? Buna kim inanır" diye konuştu.

"O helikopter 2 saatte bulunabilirdi!"

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Makul yalanlarını... pardon cevaplarını yaz da hepimiz bilelim... Burada iki satır gene saçmalıyor demenle ancak ukalalık yapar suya yazı yazarsın! Maksadın üzüm yemekse buyur, eğer derdin bağcı ile ise bilelim!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Arama kurtarma icin bir sey soyleyemem zira konum degil ama oncesi icin sorulanlarin tamami sacmalik ve hepsinin cevabi makul sekilde var...tabi goren ve gormek isteyen gozlere...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000