10 Mayıs 2009, Pazar 09:44:22

"Motorlar havada değil yerde kopmuş"

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Amsterdam'la yaşanan 9 kişinin yaşamını yitirdiği kazayla ilgili topu Hollanda'ya attı.
  • 9 insan ölmüş, Bakan kendini temize çıkarma peşinde Japonya'da olsa Bakan bırakın istifayı , bu olaya dayanamaz intihar ederdi. Ne diyelim. İyi uykular Türkiye.
  • millet kalp kerizi geçiriyo aylar sonra habere bak.enkazı gören hakkariden böyle dedi zaten yazıya bakınız.brv size..
  • Dünyanın diğer yerlerinde olduğu gibi SHGM lüğünün emrinde uçaklar,helikopterler olur. Kaza kırım müfettişleri tahkik uzmanları olur .En kısa zamanda kaza yerine ulaşırlar.Sağlık ve kurtarma personelleride onların emrinde olur.Tüm raporlar deliller onlarda toplanır. Yöneticiler havacıdır.(Uçmak nedir bilirler) Yönetimde havayolu pilotları vardır.Uçak tiplerini ve özelliklerini bilirler.Başlarında Bürokrat olmaz. O zaman SHGM lüğüne güvenilir ve sözü dinlenir.
  • THY nin tüm filosu düşşse yine de istifa etmez, bu bakanlar...
  • Bakan adı üzerinde sadece "bakıyor". Kazada hayatını kaybedenler için ne yapılıyor? Hakları aranıyor mu?
  • SHGM'nin sertifikalı ve eğitimli oldukları doğru olabilir. Hangi eğitim ve sertifika ülkemizde bu konuda gerekli olduğunu düşündüğümüz deneyimin önüne gecerki. Uçak mühendisi olana kadar bir sivil havacılık ucağına elini bile değdirmemiş hatta yakından görmemiş bir eğitim sistemimiz var. Bunun yanısıra çalıştığı şirkette mecburen verilmek zornda olan sertifikalar var. Siz,taseronlaştırdığınız eğitim sisteminizin ve yine taseronlaştırıp bir kaç şirket tarafından verilebilen sertifikaların kalitesine güveniyorsunuz. LÜTFEN SAYIN BAKANIM BİR BİLENE BU KONULARI SORUN.BİR YAŞIYANA SORUN AMA KORKMADAN ANLAT DEYİN....
  • Bize hiç inandırıcı gelmiyor.Bu güne kadar dolaşan lafların toplanmış bir ifadesi. Ayrıca biz Sn. Bakanımız gibi Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün ve personelinin havacılık açısından gerektiği kadar vasıflı , yeterli ve donanımlı olduğuna inanmıyoruz.
  • kazada hayatlarını kaybedenlerin mekanı cennet olsun. yetkililer neden kaza sonrası olay yerine giden THY Teknik calısanın kelepcelendigini ve boeing calısanlarının laptopları alındıktan sonra kurtarmaya basladıgını acıklamıyor? ya da kokpitte saatlerce kalan pilotlarımızın carpma sırasında mı yoksa kazan sonra mı hayatlarını kaybettiklerini acıklamıyorlar?
  • bakanın soru önergesine verdiği cevap tam bir kara mizah örneği..tüm yetkililerin sertifikaları varmış,yönetmeliğe uygun vasıfları da taşıyorlarmış üstelik,konularında bilgililermiş,uzmanmış lar da...eminiz ki öylelerdir....yok canım.. torpilli falan değillerdir..hepsi bileklerinin haklarıyla o mevkiilere gelmiştir ve arı gibi çalışmaktadırlar...hiç birinin akp de tanıdığı yoktur ...dayıları,amcaları ,etek tuttukları hocaları falan da yoktur..gülelim mi ağlayalım mı???canım ülkem kimlerin eline düştü?kimler yönetiyor???ahh ahh...yazık ki ne yazık...

Kazayla ve yaşamını yitirenlerin sayısıyla ilgili yapılan çelişkili açıklamaları, "Hollanda kolluk kuvvetleri olay mahalline erişimi engelleyecek tedbirleri aldığından sağlıklı bilgi alınamamıştır" ifadesiyle savunan Bakan Yıldırım, "Açıklamalarda aceleci davranılmamış olup gelişmeler doğrultusunda bilgi verilmiştir" dedi. Yıldırım, kaza yapan uçaktaki toplam yakıt miktarının optimum düzeyinde olduğunu belirterek "Nihai kaza raporu henüz yayınlanmamış olup ilk resmi açıklamalara göre uçakta teknik-bakım kusuru olduğu bilgisi bulunmamaktadır. Kazanın gerçek nedeni nihai raporda açıklanacak ve sorumlular hakkında gerekli işlemler yapılacaktır" dedi. 

Bakan Yıldırım Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da yaşanan 9 kişinin yaşamını yitirdiği uçak kazasıyla ilgili MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık ve İzmir Milletvekili Erdal Sipahi'nin soru önergelerini yanıtladı.

Bakan Yıldırım, uçak kazasında yaşamını yitirenlerin sayısına ilişkin kazanın ilk saatlerinde verilen çelişkili bilgileri ise "25 Şubat 2009 günü yaşanan uçak kazası başka bir devletin sınırları içinde meydana gelmiştir. Hollanda Kolluk Kuvvetleri olay mahalline erişimi engelleyecek tedbirleri aldığından sağlıklı bilgi edinilememiştir. Olaya karşı aşırı duyarlılık sebebiyle edinilen kısıtlı bilgiler en üst düzeyde paylaşılmıştır. Ancak edinilen bilgiler ve kazazede yolcuların durumu zamana bağlı değişim gösterdiğinden verilen bilgiler de farklılık arz etmiştir" sözleriyle açıkladı.

Açıklamalarda aceleci davranılmadığını, gelişmeler doğrultusunda bilgi verildiğini kaydeden Yıldırım, kazaya ilişkin yapılan açıklamaların, Hollandalı resmi makamlarca teyit edilen ve doğrulukları kesinleşen bilgiler olduğunu söyledi.

Yıldırım şunları kaydetti:

"Yapılan açıklamalara bakıldığında bir çelişkinin olmadığı görülmektedir. Öte yandan Hollandalı yetkililerce uçakta yakıt yetersizliğinden kaynaklanan bir sorun bulunduğuna dair yapılmış herhangi bir açıklama bulunmamaktadır. Ayrıca yakıt ikmali belirlenmiş standartlara uygun olarak yapılmakta olup, kaza anında uçakta yeterli yakıt bulunduğuna dair bilgiler Hollanda Emniyet Kurulu tarafından verilen bilgide yer almıştır. Kaza yapan uçaktaki toplam yakıt miktarı optimum düzeydedir. Tüm hava araçlarına gidilen meydanda havada yeterli bekleme yapabilecek ve yedek meydana erişim sağlayabilecek miktarda yakıt yüklemesi yapılmaktadır."

-"MOTORLAR HAVADA DEĞİL YERDE KOPMUŞ"-

Bakan Yıldırım Boeing uçaklarında motorların, kullanılan cıvataların özelliği nedeniyle belli bir şiddete maruz kalınca kırılacak şekilde tasarlığını da belirterek "Bu nedenle motorlar havada değil, yere vurmanın şiddetiyle bağlantı cıvatalarının kırılması nedeniyle kopmuş, durmanın ani oluşu nedeniyle uçağın ilerisine doğru yuvarlanmıştır. "dedi.

-"SORUMLULAR RAPORLA ORTAYA ÇIKACAK"-

Yıldırım nihai kaza raporunun henüz yayınlanmadığını da belirtirken ilk resmi açıklamalara göre uçakta teknik-bakım kusuru olduğu bilgisinin bulunmadığını söyledi. Yıldırım "Kazanın gerçek nedeni nihai raporda açıklanacak olup, sorumlular hakkında gerekli işlemler yapılacaktır" dedi.

-PERSONELİ SAVUNDU-

Yıldırım, MHP İzmir Milletvekili Erdal Sipahi'nin soru önergesine ise "Bakanlığımız bağlı kuruluşlarından Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nde çalışan tüm yetkililer, yönetmeliğe uygun vasıfları taşıyan, gerekli eğitim ve sertifikalara sahip, konularında bilgili, uzman personelden oluşmakta ve görevlerini de başarıyla sürdürmektedirler" yanıtını verdi.

"Motorlar havada değil yerde kopmuş"

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 15 yıl önce
9 insan ölmüş, Bakan kendini temize çıkarma peşinde Japonya'da olsa Bakan bırakın istifayı , bu olaya dayanamaz intihar ederdi. Ne diyelim. İyi uykular Türkiye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
millet kalp kerizi geçiriyo aylar sonra habere bak.enkazı gören hakkariden böyle dedi zaten yazıya bakınız.brv size..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Dünyanın diğer yerlerinde olduğu gibi SHGM lüğünün emrinde uçaklar,helikopterler olur. Kaza kırım müfettişleri tahkik uzmanları olur .En kısa zamanda kaza yerine ulaşırlar.Sağlık ve kurtarma personelleride onların emrinde olur.Tüm raporlar deliller onlarda toplanır. Yöneticiler havacıdır.(Uçmak nedir bilirler) Yönetimde havayolu pilotları vardır.Uçak tiplerini ve özelliklerini bilirler.Başlarında Bürokrat olmaz. O zaman SHGM lüğüne güvenilir ve sözü dinlenir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY nin tüm filosu düşşse yine de istifa etmez, bu bakanlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bakan adı üzerinde sadece "bakıyor". Kazada hayatını kaybedenler için ne yapılıyor? Hakları aranıyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
SHGM'nin sertifikalı ve eğitimli oldukları doğru olabilir. Hangi eğitim ve sertifika ülkemizde bu konuda gerekli olduğunu düşündüğümüz deneyimin önüne gecerki. Uçak mühendisi olana kadar bir sivil havacılık ucağına elini bile değdirmemiş hatta yakından görmemiş bir eğitim sistemimiz var. Bunun yanısıra çalıştığı şirkette mecburen verilmek zornda olan sertifikalar var. Siz,taseronlaştırdığınız eğitim sisteminizin ve yine taseronlaştırıp bir kaç şirket tarafından verilebilen sertifikaların kalitesine güveniyorsunuz. LÜTFEN SAYIN BAKANIM BİR BİLENE BU KONULARI SORUN.BİR YAŞIYANA SORUN AMA KORKMADAN ANLAT DEYİN....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bize hiç inandırıcı gelmiyor.Bu güne kadar dolaşan lafların toplanmış bir ifadesi. Ayrıca biz Sn. Bakanımız gibi Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün ve personelinin havacılık açısından gerektiği kadar vasıflı , yeterli ve donanımlı olduğuna inanmıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kazada hayatlarını kaybedenlerin mekanı cennet olsun. yetkililer neden kaza sonrası olay yerine giden THY Teknik calısanın kelepcelendigini ve boeing calısanlarının laptopları alındıktan sonra kurtarmaya basladıgını acıklamıyor? ya da kokpitte saatlerce kalan pilotlarımızın carpma sırasında mı yoksa kazan sonra mı hayatlarını kaybettiklerini acıklamıyorlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bakanın soru önergesine verdiği cevap tam bir kara mizah örneği..tüm yetkililerin sertifikaları varmış,yönetmeliğe uygun vasıfları da taşıyorlarmış üstelik,konularında bilgililermiş,uzmanmış lar da...eminiz ki öylelerdir....yok canım.. torpilli falan değillerdir..hepsi bileklerinin haklarıyla o mevkiilere gelmiştir ve arı gibi çalışmaktadırlar...hiç birinin akp de tanıdığı yoktur ...dayıları,amcaları ,etek tuttukları hocaları falan da yoktur..gülelim mi ağlayalım mı???canım ülkem kimlerin eline düştü?kimler yönetiyor???ahh ahh...yazık ki ne yazık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000