31 Mart 2009, Salı 14:51:29

MEDAIR TOPU TACA ATTI!

Kahramanmaraş’ta düşen helikopterin ait olduğu Medair firması, ELT cihazıyla ilgili talihsiz ilk açıklamadan sonra susmayı tercih etti.
  • Yazmadan edemeyeceğim. Sayın 09:09:51 yorumları okuduğumuzda avusturalya vatandaşının yukarıdaki yazıya değil, 20:12:36 daki rus standartlarını öne çıkaran yoruma cevaben/hicven yazdığını anlıyoruz. 1-Sabır 2-Takip ve analiz (rasyonel) 3-Teşhis (analitik) Lütfen kişisel almayın geleneksel ve genetiksel hale dönüşme ihtimali olan sosyal ve toplumsal bir zafiyete dikkat çekmek istedim. Herkeze selam ve saygılar Bilinçli yolcu
  • "Rusya" yorum başlıklı yazıya cevap; Sayın Avusturalya vatandaşlığı olan misafir, yanlış bir yorum yazmışsınız. Yukarıdaki yazıda Rusya'yla ilgili bir konu geçmiyor.
  • Ben de etkilendim hemen rus vatandaşlığına geçeçeğim...ne mükemmel bir ülkeymiş rusya... :) meğer komşu ülkede cennet gibi bir yaşam varmışta haberimiz yokmuş...haydin arkadaşlar rusyaya...ayrıca rus turizm bakanlığı bu arkadaşa madalya takmalı...karşılıksız rusya reklamı yaptığı için :)))
  • Ölenlerin aileleri ve/ya BBP ELT'den dolayı Medair aleyhine yüklü tazminat davaları açacaklar mı acaba?
  • Ben Avustralya'da yaşayan biri olarak vallahi kıskanmaya başladım. Bu Rusya ne memleketmiş meğer. Adamların herşeyi mükemmel, hataları yok, hostesler oh oh, uçak bakımları dünyada bir...Moscow Lion, nasıl geliriz oraya? Bize de anlat. Bak, Avustralya vatandaşlığı da var bende, belki vize işi daha rahat olur? Hem orada rahat rahat korkmadan uçağa da binerim, nasılsa mükemmel emniyet var :)
  • Gerçekten o kaza anında böyle bir cihaz helikopterde varmıydı??? Haberlerin bir çoğunda takip ettim farklı kanallarda bir ara bu cihazın olmadığı gibi bir habere rastladım.Daha sonra hiç bi gelişme olmadı.Sonra öğrendimki med air AYDIN DOĞANIN damadının şirketiymiş!!!
  • sabanci doganin damadi olursa akan sular durur
  • Med Air susmayı tercih etmis.Bence en dogrusunu yapmis.Nedenine gelecek olursak ne demisler bukemedigin bilegi opeceksin.Med Air Rusyaya gelsin de havacilik nedir,ucaklar nasildir,bakimlari nasil yapilir bir kurs gorsun.Thy Med Air Atlas Jet...Turkiye rekora gidiyor ucak kazalarinda..Hadi bakalim..Sahi ya.En son burada ne zaman havacilik kazasi olmustu,hatirliyorum da...!)))
  • Top SHGM de Şu anda her tür sorumluluk SHGM de. Aslında arama kurtarma çalışmaları sırasında da SHGM de idi.Isparta kazasında da onlardaydı.Bizde bekliyoruz SHGM nasıl bir çalışma yapacak diye.Onlar çalışacak bizde gerçekleri öğreneceğiz.
  • vasıfsız,hırsız,iş yapmak nedir bilmeyen,sıfır istihdam sağlamış,,muhtemelen zihni sorunları olan insanlar "airporthaber"de yuva bulmuş galiba...ne alaka "sabancı" ,,ne alaka "taca " atmak..6 insan evladı gitti beee...neden?? bilmiyoruz..nerede sivil havacılık,,nerede devlet arama /kurtarma diye tartışılacağına abuk sabuk "kim sabancı" dır diye yazılıyor...yuh beee...

Kahramanmaraş’ta BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun da bulunduğu helikopterin düşmesinden hemen sonra gündeme gelen ve çalışmadığı ileri sürülen ‘ELT’ cihazıyla ilgili Ali Sabancı’nın sahibi olduğu Medair firması daha temkinli konuşmayı tercih ediyor.

Kazadan sonra, ‘ELT cihazı çalışıyordu, ancak yumuşak iniş yapıldığı için sistem çalışmamış olabilir’ açıklamasını yapan Medair yetkilileri, çarpmanın sert olduğu tespit edilince susmayı yeğledi.

Şirketten bir yetkiliden alınan bilgiye göre, enkazla ilgili çalışmaların Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yürütüldüğü, enkaz bölgesine kaza kırım ekibi dışında kimsenin giremediği belirtildi.

Bundan sonraki süreçte açıklama yetkisinin SHGM’de olduğunu vurgulayan aynı yetkili, frekans güncellemesini yaptıklarını söylediği ELT cihazının neden sinyal vermediğinin SHGM’nin araştırmasından sonra ortaya çıkacağını ifade etti.

Kazadan saatler sonra, ‘ yumuşak iniş olduğu için ELT sistemi devreye girmemiştir’ açıklamasını hatırlattığımız yetkili, bu açıklamayı da sadece yorum olarak nitelendirdi.

Öte yandan kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına ödenecek para miktarının ise kişi başı 200 bin Euro olduğu bildirildi. Helikopterin gövde sigorta bedelinin bir milyon 150 bin Euro olduğunu belirten yetkililer, koltuk başına sigorta bedelinin 200 bin Euro olduğunu ancak ödemelerin yapılacağı tarihin henüz belirlenmediğini belirttiler.

Bir hava taksi işletmecisi ise, ödemelerin kaza tahkikatının sona ermesi ve helikopterin sivil havacılık tescilinden düşmesinden sonra yapılabileceğini kaydetti.

UYARI

©AirportHaber.com

MEDAIR TOPU TACA ATTI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Misafir ~ 15 yıl önce
Yazmadan edemeyeceğim. Sayın 09:09:51 yorumları okuduğumuzda avusturalya vatandaşının yukarıdaki yazıya değil, 20:12:36 daki rus standartlarını öne çıkaran yoruma cevaben/hicven yazdığını anlıyoruz. 1-Sabır 2-Takip ve analiz (rasyonel) 3-Teşhis (analitik) Lütfen kişisel almayın geleneksel ve genetiksel hale dönüşme ihtimali olan sosyal ve toplumsal bir zafiyete dikkat çekmek istedim. Herkeze selam ve saygılar Bilinçli yolcu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
"Rusya" yorum başlıklı yazıya cevap; Sayın Avusturalya vatandaşlığı olan misafir, yanlış bir yorum yazmışsınız. Yukarıdaki yazıda Rusya'yla ilgili bir konu geçmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ben de etkilendim hemen rus vatandaşlığına geçeçeğim...ne mükemmel bir ülkeymiş rusya... :) meğer komşu ülkede cennet gibi bir yaşam varmışta haberimiz yokmuş...haydin arkadaşlar rusyaya...ayrıca rus turizm bakanlığı bu arkadaşa madalya takmalı...karşılıksız rusya reklamı yaptığı için :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ölenlerin aileleri ve/ya BBP ELT'den dolayı Medair aleyhine yüklü tazminat davaları açacaklar mı acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ben Avustralya'da yaşayan biri olarak vallahi kıskanmaya başladım. Bu Rusya ne memleketmiş meğer. Adamların herşeyi mükemmel, hataları yok, hostesler oh oh, uçak bakımları dünyada bir...Moscow Lion, nasıl geliriz oraya? Bize de anlat. Bak, Avustralya vatandaşlığı da var bende, belki vize işi daha rahat olur? Hem orada rahat rahat korkmadan uçağa da binerim, nasılsa mükemmel emniyet var :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Gerçekten o kaza anında böyle bir cihaz helikopterde varmıydı??? Haberlerin bir çoğunda takip ettim farklı kanallarda bir ara bu cihazın olmadığı gibi bir habere rastladım.Daha sonra hiç bi gelişme olmadı.Sonra öğrendimki med air AYDIN DOĞANIN damadının şirketiymiş!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sabanci doganin damadi olursa akan sular durur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Med Air susmayı tercih etmis.Bence en dogrusunu yapmis.Nedenine gelecek olursak ne demisler bukemedigin bilegi opeceksin.Med Air Rusyaya gelsin de havacilik nedir,ucaklar nasildir,bakimlari nasil yapilir bir kurs gorsun.Thy Med Air Atlas Jet...Turkiye rekora gidiyor ucak kazalarinda..Hadi bakalim..Sahi ya.En son burada ne zaman havacilik kazasi olmustu,hatirliyorum da...!)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Top SHGM de Şu anda her tür sorumluluk SHGM de. Aslında arama kurtarma çalışmaları sırasında da SHGM de idi.Isparta kazasında da onlardaydı.Bizde bekliyoruz SHGM nasıl bir çalışma yapacak diye.Onlar çalışacak bizde gerçekleri öğreneceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
vasıfsız,hırsız,iş yapmak nedir bilmeyen,sıfır istihdam sağlamış,,muhtemelen zihni sorunları olan insanlar "airporthaber"de yuva bulmuş galiba...ne alaka "sabancı" ,,ne alaka "taca " atmak..6 insan evladı gitti beee...neden?? bilmiyoruz..nerede sivil havacılık,,nerede devlet arama /kurtarma diye tartışılacağına abuk sabuk "kim sabancı" dır diye yazılıyor...yuh beee...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000