11 Mayıs 2010, Salı 19:02:56

KÜL YASAĞINDA SON AÇIKLAMA

Çanakkale Boğazı ve Trakya üzerindeki uçuş yasağı bu akşam 18:45 itibariyle kaldırıldı. SHGM ve DHMİ uçuş yasağı ile ilgili açıklama yayınladı.
Bugün (11 Mayıs 2010) kamuoyu ile paylaşılan basın açıklamasında; Çanakkale Boğazı ve Trakya üzerinde yerden 20.000 feet’e kadar olan sahada TSİ 15:00 itibariyle yayınlanan uçuş yasağı edinilen son raporlar doğrultusunda kaldırılmıştır.

Bahse konu volkanik kül bulutları ve geride bıraktıkları konsantrasyonunun etkileri ülkemiz hava sahasını terk etmesi dolayısıyla, şuan itibariyle Türkiye hava sahasında ve havaalanlarında her hangi bir kapalılık bulunmamaktadır.

Söz konusu kül bulutlarının yer değiştirmelerine bağlı olarak diğer oluşabilecek gelişmeler, kamuoyu ile ayrıca paylaşılacaktır.
Tüm hava taşıma işletmelerimizin sefer düzenleyeceği noktalarla ilgili yayımlanan NOTAM ve SIGMET'ler de dâhil olmak üzere konuyla ilgili gelişmeleri yakından takip etmeleri, hem uçuş emniyetinin sağlanması hem de yolcu mağduriyetlerinin önlenmesi bakımlarından zorunluluk arz etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

11 Mayıs 2010 18:45 L

DHMİ'nin açıklaması ise şöyle,

Bir önceki basın bildirisinde duyurulan Volkanik aktiviteye bağlı kısmi hava sahası kapalılığı ve Çanakkale Havaalanına ilişkin kapalılık NOTAM’ları TSİ 18.15 itibariyle iptal edilmiştir. Gerek hava sahası gerekse havaliman/havaalanlarımızda volkanik oluşuma bağlı herhangi bir kapalılık veya tahdit bulunmamaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


DHMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

KÜL YASAĞINDA SON AÇIKLAMA

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000