10 Şubat 2012, Cuma 11:25:51

KRİTİK İHALE ÖNCESİ SKANDAL GEZİ!

Sağlık Bakanlığı’nın yıl içinde yapacağı ambulans uçak ihalesi için teknik şartname hazırlama çalışmaları devam ederken ihaleye katılmayı düşünen Kaan Havacılık, Sağlık Bakanlığı ve SHGM’den 6 bürokratı ABD’ye götürdü.
  • Madem bu ballı geziye gidenlerin bu ihale ile hiç bir ilgisi yoksa hangi soytarının fikridir bu hiç olan teknik personeli bu geziye götürmek. Bu ihaleyi almak için aylardır çalmadığı kapı öpmediği el etek kalmayan Kaan Havacılık hiç bir beklentisi olmadan bunları ABD'ye götürdüyse buyursun beni de mesela Nevşehire götürsün. Bu gezinin yol su elektrik okul ve doğal gaz olarak kaan havacılığa bir dönüşü olup olmadığını teknik şartnamenin hazırlanışı sırasında göreceğiz. Yakında bu geziyi düzenleyenler, buna izin verenler ve bu ballı geziye katılanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağımızın da bilinmesini isterim. Umarız ki yetkililer gereğini yapar bizim böyle bir işlem yapmamıza gerek kalmaz.
  • Merak ediyorum insanlar neden ihtiyaç duyulan bir uygulamayı üstelik de iyi bir şeyse ve uzun süredir ülkemizde hayata geçirilmeye çalışılıyor ama birşekilde bürokrasiye takılıyorsa bu şekilde karalar ve hayata geçirilmesi yönünde yapılan çalışmaları desteklemek yerine karalarlar. Ya da Gece bir acil yardıma ihtiyacınız olduğunda bir helikopterin kısa sürede kapınıza ulaşması için çaba gösteren insanları böyle yerden yere vurunca elinize ne geçiyor. Bir devlet memuru yurt dışına ilgili bakan görevlendirmeden gidemez. Görevlendirildi ise de zaten hertürlü harcamasını devlet karşılar. Bunu bilmeyen var mı bu camiada ki bu insanlara çamur atılıyor. Kaldı ki Gidenlerin hepsi teknik personel ve ihale ile ilgileri de yok. Allah herkese akıl vers
  • adamlar egitime gitmemis ki, gezmeye gitmisler, helikopteri gece ucarken gorup gelmisler! bunun icin amerikaya gitmek gerek tabii!! ayrica devletin parasi mi yok kaan havacilik gonderiyor? resmen fesat...
  • Türkiyedeki helikopter pilotlarının tamamı Türk Silahlı Kuvvetleri kökenli olup bu pilotların tamamı gece uçuşu konusunda eğitimlidirler. Bu konudaki tek engel ve tek sorun SHGM dir. Bunun için ABD'ye eğitime gitmeğe gerek yokki bu konuyla ilgili olan personel işini yapsın yeterlidir. Ey eğitime giden zatı muhteremler siz her konuda olduğu gibi bu konuda da takoz olmayı bırakın bu iş tamamdır. En çokta bu arkadaşların ABD'de hangi eğitimi aldıklarını çok merak ediyorum. Açıklasalrda bizde anlasak. Kısaca bu konu çok utanç verici bir konudur savunlacak hiçbir tarafı da yoktur. Bunu savunan kimse bu olayın altında kalır. Hem SHGM'de hemde Sağlık Bakanlığında bu ballı seyahata kim izin vermişse asıl suçlu odur.
  • Sayın Bilal bey siz personelinizi ABD'ye eğitime göndereceğinize ABD'li bir hastahaneyle anlaşarak SHGM'nin önüne bir fıtık hastahanesi yapılmasını sağlarsanız biz havacılara en büyük iyilği yapmış olursun. SHGM personeli yüzünden tüm sektör çalışanları fıtık oldu. SHGM'nin tutumu nedeniyle son yıllarda tek bir havacılık şirketi kurulmadı. neden çünkü ortak kanaat şudur Allah sen kimsenin işini SHGM'ye düşürme kimsenin yolunu SHGM'nin en yakınından geçirme ABDY'ye eğitime göndersen ne olacak bu personele ABD eğitimi yetmez. Bunlar işlerin önünde tek engel.
  • İdda ediyorum bu SHGM personelinin büyük bir çoğunluğunu bırakın ABD'ye, Kenya'ya veya Etyopya'ya eğitime gönderseniz bile boş. Gece uçuşlarının nasıl yapıldığını öğrenmek için ABD'ye eğitime gitmeye gerek yokki SHGM'nin Hava Seyrü Sefer dairesi gerekli düzenlemeleri yapacak helikopterler de uçacak. Ama idda ediyorum bu daire genel havacılık ve hava taksi uçuşları helikopter uçuşlarının önündeki en büyük takoz bir uçuş izni almak için çekmediğiniz acı ve zulüm kalmıyor. İnşallah eğitime de bunlar gitmemiştir bunları hiç bir eğitim kurumu eğitemez. Allah kimsenin işini uçuş iznini bunlara düşürmesin bunlar adama kalp krizi geçittirirler. Hele bir uçuş izni isteyin sizi doğduğunuza pişman etmezlarsa şerefsizim.
  • Bu işin eğitimle ne alakası var. Bu tür geziler çok yıllar önce sık sık düzenlenir bunun karşılığında da üretimi durdurulmuş eski teknoloji mallar Türkiye'ye kakalanırdı. Bu nedenledir ki Türkiye eski teknoloji mezarlığına dönüşmüştür. Hava ambulans konusunda ABD'de hangi eğitim veriliyormuşta bizim haberimiz olmamış. SHGM veya Sağlık B. personelinin herhangi bir eğitim eksikliği varsa kos koca kuruluşlar gönderir personelini eğittirir. Bu işe aracılık yapan kaan havacılık ve bunların sahip ve yöneticilerinin bu vatan sevgisi korkarımki karşılıksız kalacaktır. Herşeye rağmen bu konu hiç etik değil ve savunulacak birtarafı da yoktur. Şahsen heriki kurumu da bu işe alet oldukları için ayıplıyorum.
  • Arada beraber hobit yapalım :)
  • Bilindigi kadari ile Saglik Bakanligi son anda gidememis ve gidemedigine de uzulmus. Ne de olsa bu seyahat egitim amacli oldugundan uzulmus olmalari anlasilir. Bakanligin bu isin nasil yapildigini en iyi bilenden ogrenmeye gitmek istemesi ve daha iyi hizmet yolunda calismasi taktir edilecek bir yaklasim. Bunun karsisinda Kocoglu ve Santay'in guvensizlik hissine girmeleri ise gayet normal. Ancak iddia edildigi gibi "sorunsuz" hizmet veriyorlarsa bu yersiz his neden? Kocoglu ve Santay'in ileride hic rekabet olmayacakmis gibi dusunmeleri ise "tekelci ve kontrolcu" bir tutumdan baska birsey de olamaz. Onlarin, ilgili burokratlarin egitim amacli bir seyahate cikip aydinlanmalarina karsi fesatci gorusleri ise bu tutumlarinin ispatidir.
  • 6 kisi 10.000 er dolar harcasa 60.000 dolar. Evet bu para birsekilde domup dolasip halkin cebinden cikacak suphesiz. Peki ama TAI gibi Aselsan gibi sozde OZEL sirketler devletler aldigi milyon dolarlar karsisinda bir ucak yapamazken adam gibi bir uretim yapazken ve bunyesinde 5000 kisilik bir teknisyen muhendis kadrosu barindirirken paralar kimden cikiyor? Bu muhendisler ordusuna kim para veriyor? Ebay'da bile 3 kurusa satilan gece gorus durbunlerini telsizlerini kaca kakaliyorlar halkin ordusuna? Ustelik calismaz, is gormez durumda!! Vurmayan atis sistemleri, roketler, ucmayan ucaklar, helikopterler kaca maloluyor bu ulkeye hesabi yapabilen var mi? Bosverin siz 6 kisiyi. Bunlara bir bakim bakalim.
Sağlık Bakanlığı’nın acil durumdaki hastalara daha hızlı ulaşabilmek için başlattığı ambulans uçak ve helikopter ihalesi bu yıl içinde yenilenecek.

Halen Koçoğlu Havacılık, 17+2 helikopterle ambulans helikopter hizmetini, Portekizli Heliportugal şirketinin Santay Havacılık üzerinden iki adet ambulans uçak ile hizmetini yürütüyor.

Koçoğlu Havacılık ile bu hizmeti sorunsuz olarak yürüten Sağlık Bakanlığı, Heliportugal şirketinin Türkiye’deki ortağı Barış Havacılık’ın, SHGM’nin yaptığı denetimlerde uçuşlarının durdurulmasıyla sorun yaşasa da İzmir merkezli Santay Havacılık’la yapılan anlaşmayla bu kriz aşılmıştı.

Sağlık Bakanlığı, vatandaşın memnuniyetini de göz önüne alarak ambulans uçak filosunu büyütürken bu yıl içinde yeniden ihaleye çıkılması planlanıyor.

İhaleye ilişkin teknik şartnamenin hazırlanması için çalışmalar sürerken, popüleritesi artan ambulans uçak hizmetini alabilmek için bu yıl da Koçoğlu Havacılık, Heliportugal-Santay Havacılık, Güneydoğu Havacılık, Medline ve Kaan Havacılık gibi şirketlerin kıyasıya rekabet etmesi bekleniyor.

Ancak, Sağlık Bakanlığı ambulans uçak ihalesinin yapılmasına aylar kala Kaan Havacılık’ın bir grup bürokratı ABD’ye götürmesi akıllarda soru işareti oluşturdu.

6 BÜROKRATA BALLI GEZİ
Kaan Havacılık’ın, geçtiğimiz hafta 3’ü Sağlık Bakanlığı’ndan 3’ü de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden 6 bürokratı ABD’de ağırlaması ihale öncesi tepki çekti.

Teknik şartnamenin hazırlandığı sırada gerçekleştirilen bu gezi sektörde farklı şekilde yorumlanırken ABD’ye yapılan gezinin, ‘helikopterlerin gece uçuş şartlarını yerinde görmek’ amacıyla yapıldığı iddia edildi. Ancak, kritik ihale öncesi, üstelik teknik şartnamenin hazırlanma aşamasında devlet bürokratlarının ihaleye katılacak firma tarafından ABD’ye götürülmesi ‘ihaleyi etkileme çabası’ olarak değerlendirildi.

ABD gezisinde Kaan Havacılık’ı temsilen Ferda Yıldız ve Kemal Süler de Sağlık Bakanlığı ve SHGM bürokratlarına eşlik etti. Salı günü Türkiye’ye dönen Kaan Havacılık yöneticileri Yıldız ve Süler’e ulaşmak isteyen Airporthaber, iddialarla ilgili sorulara cevap bulamadı. İddiaları aktardığımız şirket yöneticileri, konuyla ilgili bilgi vermekten kaçındı.

©AirportHaber

KRİTİK İHALE ÖNCESİ SKANDAL GEZİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Misafir ~ 12 yıl önce
Madem bu ballı geziye gidenlerin bu ihale ile hiç bir ilgisi yoksa hangi soytarının fikridir bu hiç olan teknik personeli bu geziye götürmek. Bu ihaleyi almak için aylardır çalmadığı kapı öpmediği el etek kalmayan Kaan Havacılık hiç bir beklentisi olmadan bunları ABD'ye götürdüyse buyursun beni de mesela Nevşehire götürsün. Bu gezinin yol su elektrik okul ve doğal gaz olarak kaan havacılığa bir dönüşü olup olmadığını teknik şartnamenin hazırlanışı sırasında göreceğiz. Yakında bu geziyi düzenleyenler, buna izin verenler ve bu ballı geziye katılanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağımızın da bilinmesini isterim. Umarız ki yetkililer gereğini yapar bizim böyle bir işlem yapmamıza gerek kalmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Merak ediyorum insanlar neden ihtiyaç duyulan bir uygulamayı üstelik de iyi bir şeyse ve uzun süredir ülkemizde hayata geçirilmeye çalışılıyor ama birşekilde bürokrasiye takılıyorsa bu şekilde karalar ve hayata geçirilmesi yönünde yapılan çalışmaları desteklemek yerine karalarlar. Ya da Gece bir acil yardıma ihtiyacınız olduğunda bir helikopterin kısa sürede kapınıza ulaşması için çaba gösteren insanları böyle yerden yere vurunca elinize ne geçiyor. Bir devlet memuru yurt dışına ilgili bakan görevlendirmeden gidemez. Görevlendirildi ise de zaten hertürlü harcamasını devlet karşılar. Bunu bilmeyen var mı bu camiada ki bu insanlara çamur atılıyor. Kaldı ki Gidenlerin hepsi teknik personel ve ihale ile ilgileri de yok. Allah herkese akıl vers

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
adamlar egitime gitmemis ki, gezmeye gitmisler, helikopteri gece ucarken gorup gelmisler! bunun icin amerikaya gitmek gerek tabii!! ayrica devletin parasi mi yok kaan havacilik gonderiyor? resmen fesat...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Türkiyedeki helikopter pilotlarının tamamı Türk Silahlı Kuvvetleri kökenli olup bu pilotların tamamı gece uçuşu konusunda eğitimlidirler. Bu konudaki tek engel ve tek sorun SHGM dir. Bunun için ABD'ye eğitime gitmeğe gerek yokki bu konuyla ilgili olan personel işini yapsın yeterlidir. Ey eğitime giden zatı muhteremler siz her konuda olduğu gibi bu konuda da takoz olmayı bırakın bu iş tamamdır. En çokta bu arkadaşların ABD'de hangi eğitimi aldıklarını çok merak ediyorum. Açıklasalrda bizde anlasak. Kısaca bu konu çok utanç verici bir konudur savunlacak hiçbir tarafı da yoktur. Bunu savunan kimse bu olayın altında kalır. Hem SHGM'de hemde Sağlık Bakanlığında bu ballı seyahata kim izin vermişse asıl suçlu odur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sayın Bilal bey siz personelinizi ABD'ye eğitime göndereceğinize ABD'li bir hastahaneyle anlaşarak SHGM'nin önüne bir fıtık hastahanesi yapılmasını sağlarsanız biz havacılara en büyük iyilği yapmış olursun. SHGM personeli yüzünden tüm sektör çalışanları fıtık oldu. SHGM'nin tutumu nedeniyle son yıllarda tek bir havacılık şirketi kurulmadı. neden çünkü ortak kanaat şudur Allah sen kimsenin işini SHGM'ye düşürme kimsenin yolunu SHGM'nin en yakınından geçirme ABDY'ye eğitime göndersen ne olacak bu personele ABD eğitimi yetmez. Bunlar işlerin önünde tek engel.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
İdda ediyorum bu SHGM personelinin büyük bir çoğunluğunu bırakın ABD'ye, Kenya'ya veya Etyopya'ya eğitime gönderseniz bile boş. Gece uçuşlarının nasıl yapıldığını öğrenmek için ABD'ye eğitime gitmeye gerek yokki SHGM'nin Hava Seyrü Sefer dairesi gerekli düzenlemeleri yapacak helikopterler de uçacak. Ama idda ediyorum bu daire genel havacılık ve hava taksi uçuşları helikopter uçuşlarının önündeki en büyük takoz bir uçuş izni almak için çekmediğiniz acı ve zulüm kalmıyor. İnşallah eğitime de bunlar gitmemiştir bunları hiç bir eğitim kurumu eğitemez. Allah kimsenin işini uçuş iznini bunlara düşürmesin bunlar adama kalp krizi geçittirirler. Hele bir uçuş izni isteyin sizi doğduğunuza pişman etmezlarsa şerefsizim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu işin eğitimle ne alakası var. Bu tür geziler çok yıllar önce sık sık düzenlenir bunun karşılığında da üretimi durdurulmuş eski teknoloji mallar Türkiye'ye kakalanırdı. Bu nedenledir ki Türkiye eski teknoloji mezarlığına dönüşmüştür. Hava ambulans konusunda ABD'de hangi eğitim veriliyormuşta bizim haberimiz olmamış. SHGM veya Sağlık B. personelinin herhangi bir eğitim eksikliği varsa kos koca kuruluşlar gönderir personelini eğittirir. Bu işe aracılık yapan kaan havacılık ve bunların sahip ve yöneticilerinin bu vatan sevgisi korkarımki karşılıksız kalacaktır. Herşeye rağmen bu konu hiç etik değil ve savunulacak birtarafı da yoktur. Şahsen heriki kurumu da bu işe alet oldukları için ayıplıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Arada beraber hobit yapalım :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bilindigi kadari ile Saglik Bakanligi son anda gidememis ve gidemedigine de uzulmus. Ne de olsa bu seyahat egitim amacli oldugundan uzulmus olmalari anlasilir. Bakanligin bu isin nasil yapildigini en iyi bilenden ogrenmeye gitmek istemesi ve daha iyi hizmet yolunda calismasi taktir edilecek bir yaklasim. Bunun karsisinda Kocoglu ve Santay'in guvensizlik hissine girmeleri ise gayet normal. Ancak iddia edildigi gibi "sorunsuz" hizmet veriyorlarsa bu yersiz his neden? Kocoglu ve Santay'in ileride hic rekabet olmayacakmis gibi dusunmeleri ise "tekelci ve kontrolcu" bir tutumdan baska birsey de olamaz. Onlarin, ilgili burokratlarin egitim amacli bir seyahate cikip aydinlanmalarina karsi fesatci gorusleri ise bu tutumlarinin ispatidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
6 kisi 10.000 er dolar harcasa 60.000 dolar. Evet bu para birsekilde domup dolasip halkin cebinden cikacak suphesiz. Peki ama TAI gibi Aselsan gibi sozde OZEL sirketler devletler aldigi milyon dolarlar karsisinda bir ucak yapamazken adam gibi bir uretim yapazken ve bunyesinde 5000 kisilik bir teknisyen muhendis kadrosu barindirirken paralar kimden cikiyor? Bu muhendisler ordusuna kim para veriyor? Ebay'da bile 3 kurusa satilan gece gorus durbunlerini telsizlerini kaca kakaliyorlar halkin ordusuna? Ustelik calismaz, is gormez durumda!! Vurmayan atis sistemleri, roketler, ucmayan ucaklar, helikopterler kaca maloluyor bu ulkeye hesabi yapabilen var mi? Bosverin siz 6 kisiyi. Bunlara bir bakim bakalim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000