17 Temmuz 2008, Perşembe 16:56:29

Kırgızistan'da Sivil Havacılık buluşması

Avrupa-Kafkasya-Asya Ulaşım Koridoru (TRACECA) Ülkeleri III. Havacılık Uzmanları Toplantısı, 15 Temmuz 2008 tarihinde Kırgızistan’ın Başkenti Bişkek’de gerçekleştirildi.

Uçuş emniyeti ve hava trafik hizmetlerinin ele alındığı toplantıya, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve TRACECA Türkiye Ulusal Sekreterliği’nden uzmanların yanı sıra üye ülkelerin sivil havacılık uzmanları ile AB Komisyonu ve Avrupa havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) temsilcileri katıldı.

Toplantıda, Avrupa Komisyonu temsilcileri tarafından havacılık emniyeti ve güvenliği konusunda TRACECA Ülkeleri arasında havacılık alanında oluşabilecek işbirliği projeleri ile ilgili, EASA temsilcileri tarafından da EUROCONTROL Teşkilatı Emniyet Düzenleme görevlerinin EASA’ya devri konusunda  birer sunum yapıldı.

Başta Türkiye olmak üzere katılımcı ülkeler, EUROCONTROL’ün emniyet düzenleme yetkilerinin EASA’ya devredilmesi ile ortaya çıkabilecek sorunlar hakkında görüşlerini bildirdi.

Toplantının bir diğer gündem maddesi olarak, hava trafik kontrolörlerinin eğitimi ile ilgili devam eden proje hakkında katılımcılara bilgi verildi ve 2009 yılında başlaması öngörülen hava trafik kontrolörlerinin eğitimi ile ilgili proje hakkında katılımcı ülkelerin görüşleri alındı.

SHGM tarafından gerçekleştirilen sunumla 2007 yılının değerlendirilmesi yapılarak 2003’ten günümüze sivil havacılık alanındaki gelişmelerin anlatıldığı toplantıda, Kırgız Sivil Havacılık Yetkilileri de sivil havacılık alanında karşılaştıkları güçlükler ile yeni düzenlemeleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Kırgızistan'da Sivil Havacılık buluşması

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000