10 Eylül 2008, Çarşamba 08:34:23

"Kazanın sebebini artık açıklayın!"

Isparta’da düşen uçakta hayatını kaybeden Engin Arık’ın eşi ve meslektaşı aradan geçen zamana rağmen uçağın düşüş nedeninin açıklanmamasına isyan ediyor.

İspanya’da 20 Ağustos’ta meydana gelen uçak kazasının sebebi kazadan 13 gün sonra belli oldu. Deneyi heyecanla takip edecek isimlerden biri eğer yaşasaydı deneyde yer alan Prof. Engin Arık olacaktı. Isparta’da düşen uçakta hayatını kaybeden Arık’ın eşi ve meslektaşı aradan geçen zamana rağmen uçağın düşüş nedeninin açıklanmamasına isyan ediyor.

Boğaziçi Üniversitesi Fizik Profesörü Metin Arık, isyanını şu sözlerle dile getirdi: “Evrenin bile sırlarını çözecek Engin’in çalıştığı yüzyılın deneyi bugün yapılıyor ama Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü hâlâ kazanın nedenleri açıklamadı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü artık kaza raporunu açıklaması gerekiyor. Aylar geçmesine rağmen yapılmadı. Karakutu hakkında resmi açıklama istiyoruz. Erkekçe söylesinler ‘karakutu bozuk’ desinler. Bu yapılmadığı için savcılık soruşturma başlatamıyor. Bu kurum görevini yapmıyorsa savcılık bizim mağduriyetimizin önüne geçerek, bu kuruma dava açmalı. Haklarımızı savunamıyoruz. Elimizi, kolumuzu bağlıyorlar. Ve acınızı içinize sindirin diyorlar. Bu çok acımasız bir sistem.”

BUNUN ADI CİNAYETTİR

Hiçbir devlet yetkilisinin kazanın nedeni hakkında bir şey söymediğini hatırlatan Prof. Metin Arık, dedektif gibi kazanın nedenlerini araştırdığını söyledi. Arık şunları söyledi: “Uluslararası ucuz uçak mafyası var. Ucuz uçakları, uçmaması gereken uçakları birbirlerine devrediyorlar. Geçmişlerine ait bilgileri kaybediyorlar. Uçak kötü diye İran geri gönderiyor. Biz de kullanıyoruz. ‘Karakutusu bozuk’ deniyor açıklanmıyor. Bile bile uçuruyorlarsa bu cinayettir. Bunun cezası para cezası değildir. Hukuki olarak hakkımızı arayamıyoruz. Rapor bile çıksa Türkiye’de tazminat kanunları bu işleri yapan firmalar için caydırıcı olacak şekilde düzenlenmemiş. Amerika’da yaşayan kızım ve oğlum çifte vatandaş. Orada Boeing firmasına dava açabilirler.”

Akşam

"Kazanın sebebini artık açıklayın!"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000