11 Aralık 2009, Cuma 07:36:23

"Kazadan önce arıza bildirimi yok"

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) yetkilileri, Isparta'da 30 Kasım 2007'de meydana gelen uçak kazasına ilişkin açıklamada bulundu...
  • Bahsettiğiniz "Küçük"ün ne mal olduğunu biliyorum. Bu sektörde hala ona ve onun gibilere iş verenlerede şaşıyorum. --Volvo--
  • Uçaklarda flaplar sadece süratlerin düşük olduğu anlarda uçakların havada tutunabilmelerini sağlar.Bunlarda iniş ve kalkış anlarıdır.Rus uçaklarının çoğunda flap yoktur.Bu uçaklar düşüyor mu bu arızalar için emergency şartlar vardır ve kaptanlarda bunları bilir ve gerektiğinde uygularlar.
  • Bu olaydan suçlu oldukları halde sıyrılmak isteyenler hatayı rahmetli Serhat Kaptan'a yüklemek istiyorlar. Hayır...bazı özel ilişkiler nedeni ile uçak SHGM tarafından doğru dürüst denetlenmeden ve arızalı olarak uçuşa verildi. Log Book larda arızalar defalarca yazıldı, çizildi ama ne yazık ki sözümona " Küçük " teknik başkanlar tarafından örtüldü, parça bile alınmadı. Kaza sonrasında log book ların Aydın ve Aytaç tarafından saklanıldığı iddia edildi. Airport haber bu işin peşini bırakmazsa olay aydınlığa çıkacaktır. Buna eminim.
  • BİR ÇOK (ITEM) YAPILMAMIŞ VE BUNLARIN YÜZÜNDEN (SHGM)ŞİRKETİ YAZILI OLARAK UYARMIŞ..ANCAK SİZ ARIZAYI DEFTERDE OLDU DİYE KAPATIRSINIZ.ANCAK GEÇMİŞ DENETLEME BULGULARINI KAPATMADIĞINIZ İÇİN UÇAK GROUND OLMA SEBEBİ ZATEN VARDI..HOLD ITEM SAYFALARI NEREDE ..KİMLER ORTADAN KALDIRDI..SİZLER EVRAKLARI YENİDEN TAZELEDİNİZ.VE UÇAĞI UÇUURDUNUZ..SONUÇ KÖTÜ..ÇÜNKÜ DENETİM YOK..
  • ya açık açık pilot hatası daha neyi tartışıyorsunuz

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) yetkilileri, Isparta'da 30 Kasım 2007'de meydana gelen uçak kazasına ilişkin ''İncelemeler sonucunda uçuş ekibinin herhangi bir şekilde ve amaçla bekleme talebinde bulunmadığı, hava aracının herhangi bir şekilde ve nedenle pas geçmediği, pilotların tehlike veya uçağa ait herhangi bir cihaz/alet/kumanda aletine ait arızayı hava trafik kontrol ünitelerine rapor etmediğinin kayıtlarda yer aldığını'' bildirdi.

Söz konusu kazaya ait tahkikatın, Sivil Hava-Araç Kazaları Soruşturma Yönetmeliği ve ICAO Ek-13'e göre Kaza Kırım Heyeti tarafından yürütüldüğünü belirten yetkililer, Hava Aracı Kazası Nihai Raporunun, 25 Kasım 2008'de Resmi Gazetede yayımlandığını hatırlattı.

GERÇEKLE ÖRTÜŞMÜYOR

Yetkililer, muhtemel sonucun ortaya konulabilmesi için her türlü inceleme ve araştırmanın yerine getirildiğini, özellikle hava trafik kontrol radar kayıt analizleri ve hava trafik kontrol ses kayıt cihazlarının çok kere incelendiğini ifade etti.

Bu incelemeler sonucunda, uçuş ekibinin arıza bildirimi yapmadığının kayıtlarda bulunduğunu vurgulayan yetkililer, "Flap (İnişlerde ve kalkışlarda kanat yüzeyini genişleterek daha düşük hızlarda daha fazla kaldırma kuvveti sağlayarak uçağın daha kısa mesafede kalkmasına ve inmesine yardımcı olan hareketli parçalar) arızasının tek başına düşme nedeni olmadığını" kaydetti.

Yetkililer, bazı basın yaygın organlarına yansıyan haberlerde yer alan Operasyon Memuru Basri Yılmaz'ın kaza hakkındaki ifadesine ilişkin, "Kaza Soruşturma Kurulunun raporunun ekinde yer alan sözü edilen kişiye ait ifadede flap arızasından söz edilmediğini" belirterek, "Bu çerçevede hava aracının gerek pas geçme, gerekse beklemeye girmesi hususu gerçekle örtüşmemektedir. Mevcut kayıtlara ait ilgili bölümler ve görüntüler Hava Aracı Kazası Nihai Raporu'nda açık olarak görülmektedir" açıklamasında bulundu.

"Kazadan önce arıza bildirimi yok"

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bahsettiğiniz "Küçük"ün ne mal olduğunu biliyorum. Bu sektörde hala ona ve onun gibilere iş verenlerede şaşıyorum. --Volvo--

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Uçaklarda flaplar sadece süratlerin düşük olduğu anlarda uçakların havada tutunabilmelerini sağlar.Bunlarda iniş ve kalkış anlarıdır.Rus uçaklarının çoğunda flap yoktur.Bu uçaklar düşüyor mu bu arızalar için emergency şartlar vardır ve kaptanlarda bunları bilir ve gerektiğinde uygularlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu olaydan suçlu oldukları halde sıyrılmak isteyenler hatayı rahmetli Serhat Kaptan'a yüklemek istiyorlar. Hayır...bazı özel ilişkiler nedeni ile uçak SHGM tarafından doğru dürüst denetlenmeden ve arızalı olarak uçuşa verildi. Log Book larda arızalar defalarca yazıldı, çizildi ama ne yazık ki sözümona " Küçük " teknik başkanlar tarafından örtüldü, parça bile alınmadı. Kaza sonrasında log book ların Aydın ve Aytaç tarafından saklanıldığı iddia edildi. Airport haber bu işin peşini bırakmazsa olay aydınlığa çıkacaktır. Buna eminim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BİR ÇOK (ITEM) YAPILMAMIŞ VE BUNLARIN YÜZÜNDEN (SHGM)ŞİRKETİ YAZILI OLARAK UYARMIŞ..ANCAK SİZ ARIZAYI DEFTERDE OLDU DİYE KAPATIRSINIZ.ANCAK GEÇMİŞ DENETLEME BULGULARINI KAPATMADIĞINIZ İÇİN UÇAK GROUND OLMA SEBEBİ ZATEN VARDI..HOLD ITEM SAYFALARI NEREDE ..KİMLER ORTADAN KALDIRDI..SİZLER EVRAKLARI YENİDEN TAZELEDİNİZ.VE UÇAĞI UÇUURDUNUZ..SONUÇ KÖTÜ..ÇÜNKÜ DENETİM YOK..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ya açık açık pilot hatası daha neyi tartışıyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000