24 Ekim 2012, Çarşamba 11:32:37

"KARDEŞ KARDEŞİ BIÇAKLAMIŞ DÖNMÜŞ YİNE KUCAKLAMIŞ"

İran’ın köklü havayolu şirketlerinden Iran Aseman Airlines, Türkiye-İran arasındaki uçuşlarını artırma kararı aldı. Yeni uçuşlar düzenlenen bir organizasyonla tanıtıldı.
  • biraz zoor
  • thy mizide en yakin zamanda boyle gormek istiyoruz insallah

İran Aseman Airlines, Türkiye-İran arasında düzenlediği Tahran-İstanbul seferlerine ek olarak Tebriz, Şiraz ve Meşhad’i de ekledi. Yeni seferler düzenlenen bir organizasyonla tanıtıldı. Geceye İran İstanbul Başkonsolosu Mahmoud Heydari, Iran Aseman Airlines CEO’su Kambiz Babaei Nemati, Iran Aseman Airlines Ticaret Müdürü Javad Rastomi FLY Service Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Sarıgöl, Aseman’ın Türkiye’deki kargo temsilciliğini yürüten World Trade Aviation yetkilileri başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

İran İstanbul Başkonsolosu Mahmoud Heydari, Türkiye ile İran arasında yüzyıllara dayanan bir dostluğun bulunduğunu ifade ederek, “İran ile Türkiye iki kardeş devlettir. Biz bu kardeşliğin turizme de yansımasını istiyoruz. Türkiye ve İran nüfuslarının yüzde 98’lik kısmı Müslümanlardan oluşuyor. İran’dan Türkiye’ye 1 yıl içerisinde gelen yolcu sayısı yaklaşık olarak 2 milyon civarında ancak bu rakamın çok büyük bir kısmını maalesef sadece İran İslam Cumhuriyeti vatandaşları oluşturuyor. Türkiye’den İran’a gidenlerin sayısı ise çok düşük sayıda... Biz aynı şekilde Türk kardeşlerimizin de İran’a gelmesini istiyoruz. Daha önce İran’a hiç gitmeyenler, İran’a geldikten sonra ‘Biz İran’ı böyle bilmiyorduk. Anlatılanlardan ve duyduklarımızdan çok daha farklı bir yer. Gerçekten çok memnun kaldık’ diyorlar. Sizler de gelin güzel İran’ımızı görün. Memnun kalacaksınız” şeklinde konuştu.
 
Iran Aseman Airlines CEO’su Kambiz Babaei Nemati, Farsça başladığı konuşmasına, “Türkiye’de olup da Türkçe konuşmadan olmuyor sanırım” diyerek devam etti. Babaei, “Bizler Türkiye-İran arasındaki uçuş noktalarını karşılıklı olarak artırma kararı aldık. Mevcut İstanbul-Tahran uçuşlarına ek olarak Türkiye’den İzmir ve Ankara’yı, İran’dan da Tebriz, Şiraz ve Meşhed’i ekledik. Türkiye’yi çok seviyoruz. Bizim iki ülke olarak her zaman birlikte en zorlu dağlara tırmandık ve en yüksek noktalara çıktık. Şuan iki ülke arasında siyasi anlaşmazlıklar olabilir ancak bu bizim aramızdaki kardeşliği etkilememeli. Kardeş kardeşi bıçaklamış, dönmüş yine kucaklamış” dedi.
 
FLY Service Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Sarıgöl de Aseman Havayolları’yla yaptıkları çalışmadan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Sarıgöl, AirportHaber’e yaptığı açıklamada, “Şuan mevcut uçuşlarımız devam ediyor. Mevcut uçuşlarımızın sayısı 7 ancak bu sefer sayılarındaki artışlarla birlikte haftalık 22 uçuşa çıkacak. İran’da bildiğiniz gibi bir kriz var o yüzden ilk aşamada beklentileri karşılamayabilir. Bizim tahminlerimize göre 2-3 ay içerisinde yolcu sayısında tahminleri yakalamayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Ayrıca Aseman'ın Antalya Gazipaşa'ya uçmak için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden izin için başvuru yaptığı öğrenildi. 
 
"KARDEŞ KARDEŞİ BIÇAKLAMIŞ DÖNMÜŞ YİNE KUCAKLAMIŞ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

glsn ~ 11 yıl önce
biraz zoor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
guzel ~ 11 yıl önce
thy mizide en yakin zamanda boyle gormek istiyoruz insallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MUSTAFA KEMAL ~ 11 yıl önce
ruyanda görürsün,ac tavuğun kendini buğday ambarında görmesi misali...
CENGİZ ~ 11 yıl önce
merak etme kardeş çok yakında o da olur THY'de bu saatten sonra herşey mümkün ve koskoca şirketi bitirdiler en sonunda.Durmak yok takiyye yapmaya devam :)
yazık ~ 11 yıl önce
1980 den beri % yıla kalmaz İran olur derlerdi yıl 2012 hala aynı zihniyet,hep korku yalan iftira,artık seviyenin en altı irana benzetme yalanı ve ezikliği

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000