28 Mayıs 2009, Perşembe 08:20:01

Karayolundaki uçak görenleri şaşırttı!

Kayserili Şıray kardeşler, mahalle gençleri ile birlikte 9 senede yaptıkları uçağı tekrar havalandırmak için kolları sıvadı.
  • Kocaman basarilar diliyorum...Cok daha iyilerini yapip ucurun...Sakin vaz gecmeyin ve engel ne olursa olsun ustune gidin...Bol ucuslu emniyet dolu saatler dilerim. Ali ismet Ozturk Milli Akrobasi Pilotu.
  • tebrik ederiz sizleri inşallah daha iyi ve modern ucakları yapabilecek dinamik bir yapı ülkemizde de olusur

Atölyeye götürmek için minibüsün arkasına bağlanan uçak görenleri şaşırttı.

Yavuz ile Hamdi Şıray kardeşler, Şıray1-TX marka tek motorlu eğitim uçağını tekrar uçurmak için mesaiye başladı. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) bir hangardan gün yüzüne çıkarılan uçağın minibüsün arkasına takılarak imal edildiği atölyeye götürülmesi ilginç görüntülere sahne olurken, çevredekiler uçağı hayretle izledi.

1980-1989 yılları arasında imkanları dahilinde uçağı yaptıklarını söyleyen Yavuz Şıray, "Kardeşim ve mahalle gençleri ile birlikte 9 senede yaptığımız bu uçağın kanatlarına o dönem 20 bin perçin kullandık. 1990-1999 yılına kadar Türk hava sahasında yaklaşık 725 saat eğitim uçuşu gerçekleştirdik. Kayseri Havacılık Kulübü'nde 1993-1999 yılları arasında eğitim faaliyetlerinde bulunduk" dedi.

Misyonunun tamamlanmasıyla birlikte uçağın emekliye ayrıldığını kaydeden Şıray, OSB'deki bir hangarda bekletilen uçağı tekrar uçurmak için kolları sıvadıklarını söyledi. Şıray, "Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bu uçağın tescilini yeniletip uçurmamızı istedi. Bizde bu uçağı Samsun Havacılık Kulübü'ne kaydettirdik ve yeniden köklü bir tadilat için imal edildiği yere götürüyoruz. Türkiye'nin birçok yerinde kendi uçağını yapıp uçma sevdasında birçok genç arkadaşımız var. İnşallah biz de onların sesi olacağız. Onlara her türlü desteği sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Tadilatının ardından uçuşa hazır olacak uçağın artık pistlerden bağımsız olarak faaliyet göstereceğinin altını çizen Şıray, "Türkiye'de yaklaşık 80 adet meydan var. Ancak göl, gölet ve baraja baktığımız zaman bunun sayısı 800'ün üzerinde. Bu uçağı artık suya indirip sudan kaldıracağız ve aynı zamanda karayoluna da inebilme özelliğe sahip olacak" diye konuştu.

Karayolundaki uçak görenleri şaşırttı!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Kocaman basarilar diliyorum...Cok daha iyilerini yapip ucurun...Sakin vaz gecmeyin ve engel ne olursa olsun ustune gidin...Bol ucuslu emniyet dolu saatler dilerim. Ali ismet Ozturk Milli Akrobasi Pilotu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
tebrik ederiz sizleri inşallah daha iyi ve modern ucakları yapabilecek dinamik bir yapı ülkemizde de olusur

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000