03 Ağustos 2012, Cuma 16:25:16

KAPTAN PİLOT ATAMALARI KİME BIRAKILDI?

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) bugün yayınladığı bir duyuruyla, kaptan pilotluğa terfi genelgesi olan PIC-COP imtiyazlarının kaldırıldığını açıkladı.
  • Minimum yeterliliklerde bir değişiklik yok demişsiniz. Bu minimum yeterlilikler nedir açıklar mısınız lütfen?
  • Bu talimattan sonra oluşabilecek tek fark diğer arkadaşlarında belirttiği gibi lisansların SHGM ayağında beklemeyecek olması ve Shgm ye herhangi bir ücret ödemeksizin kaptanlık işlemlerinin şirket tarafından yapılacak olmasıdır. Teşekkürlerimi sunuyorum.
  • Aslında 1500 saati doldurup Atpl lisansına sahip olmuş bütün pilotlar kaptanlığı zaten hak etmişlerdir. Bu durum dediğiniz gibi hava taksiler için zaten bu şekildedir. Ancak havayolu kaptanlığı daha büyük bir sorumluluk getirdiğinden ve şirketler bunu bir risk olarak gördüğünden her havayolu kendilerine has bir kaptanlık kriterleri belirtmişlerdir. Tüm havayollarında uygulanan kaptanlık şartları bildiğiniz gibi aynı değildir. Kimi havayolu bir F/O yu o havayolunda 8 yılını doldurmuş ve en az 5000 saat uçuşu olması şartı ile kaptanlık eğitimine gönderir. Kimi ise bu kriterin daha aşağısında şartlar koyarak eğitime gönderebilirler. Bu durum şirketlerin kendilerine göre uyguladıkları bir nevi güvenlik kriteridir. Zaten bir uçuş işletme müdürü talimat yayınlanmadan öncede olsa eğer F/O ile arasında bir husumeti varsa eski haliylede olsa F/o nun yetersiz olabileceğini bahane ederek kaptanlık eğitimine göndermeyebilir.
  • Tek değişiklik lisanslar shgm' ye gitmeyecek onun yerine şirket bi kart hazırlayıp kaptana verecek, kaptan da o kartı lisansı ile taşıyacak. Min. yeterliliklerde herhangi bir değişiklik yok. Benim anladığım bu.
  • teşekkürler. şirket manuelleri de şirket tarafından gene değiştirilebilir ve SHGM tarafından onaylanırsa orada yazan kriterler esas alınarak, diyelim ki 1500 saat yazdılar Manuellere, 1500 toplam saati olan bir pilot Kaptan yapılabilir şirket tarafından, bu dedğim daha çok hava taksi firmaları için geçerli tabii. Ve 1500 saatlik adam arkadaşı veya devresi vs diyelim Uçuş İşletme Müdürü´nün verdigi kartı taşıyarak 4 sırma takar ve Kaptancılık oynamaya başlıyabilir. ( Tabii gittiği simulatorde PIC Kontrol uçuşunda başarılı olmak kaydıyla ki biliyorsunuz ki o kontrol uçuşunu nasıl adamlar geçiyor) Değil mi? Veya Şirketteki Uçuş İşletme Müdürü diyelim ki FO ya gıcıktır ve şirket manuelinde yazan uçuş saati dolsa bile yeterli görmüyorum diyerek Kaptanlığını vermeyebilir. Bu durum Uçuş İşletme Müdürlerine biraz fazla hak tanımış ve FO nun kaderini onların eline bırakmış gibi gözüküyor bence. Siz ne düşünüorsunuz?
  • Her şirketin kaptanlık şartları şirket manuelinde mevcuttur. Bu manuel shgm tarafından zaten onaylıdır. Atpl lisansına haiz ve bu manuelde belietilen şartları sağlayan tüm uçucu personele şirketler gerekli eğitim ve sınav şartlarını sağladıktan sonra kaptanlık kartı düzenleyerek kaptan ünvanı verebilecekler.
  • Şimdi peki diyelim 1500 toplam saati ve ATP lisansı olan bir FO´yu şirket yeterli gördü, PIC kontrol uçuşundan geçirdi ve yeterli gördü. Uçuş İşletme Müdürü Kaptan oldun diye bi yazı yazacak ve adam Kaptan olacak. Durum bu mu? Yaptım oldu.
  • Bu olay thy nın 320 ye kaptanlık egıtımını bıtırıp kaptanlıkları shgm tarafından komık bı sebeple onaylanmamasından sonra oldu..olan bu cocuklara oldu..ne dıyelım,vatana mıllete hayırlı olsun..
  • Pegasus'un talebi doğrultusunda oldu galiba bu olay bu durumda bir çok F/O'nun eğitimlerini tamamlaması ile birlikte lisansa işletmeye gerek kalmaksızın kaptan pilot olarak uçuşlarını icra edebilecek olması hem kaptan sayısında artışa hemde yeni F/O'ların görev alabileceği anlamına gelir ki ülkemiz açısından sevindirici bir haberdir bu da. Hayırlı olsun. Artık birşeylerin daha hızlı yürüyecek olması güzel.
  • Yaşasın, artık tüm yabancı pilotlar "ben kaptanım" diyerek rahatlıkla iş bulabilecekler. Malum, şirketin birinde lisansı bile olmayan adam yıllarca kaptan olarak uçmuştu. Ben, bana iş başvurusunda bulunan adamı eski şirketine sorarak emin olabileceğim. Şu iyi anlaşılmalı; gavur eylerse iyi eyler mantığından kurtulunmalı. Milli usuller uluslararası anlaşmalardan daha kısıtlayıcı olabilir. ama, gavura gerek yok, içimizdeki İrlandalılar bize yeter. Ezik.... Ezik... Ezik....

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından pilot lisanslarına işlenen PIC- CoP imtiyazları 31.07.2012 tarihi itibariyle kaldırıldı.

Söz konusu uygulamaya ve bundan sonra kaptan pilotluğa görevlendirmede izlenecek yola ilişkin hazırlanan yeni genelge bugün SHGM'nin interne sitesinden duyuruldu.

İşte SHGM'nin yayınladığı yeni genelge;

KAPTAN PİLOT ATAMALARI KİME BIRAKILDI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Tek değişiklik´e ~ 12 yıl önce
Minimum yeterliliklerde bir değişiklik yok demişsiniz. Bu minimum yeterlilikler nedir açıklar mısınız lütfen?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
soruya cevap 2 ~ 12 yıl önce
Bu talimattan sonra oluşabilecek tek fark diğer arkadaşlarında belirttiği gibi lisansların SHGM ayağında beklemeyecek olması ve Shgm ye herhangi bir ücret ödemeksizin kaptanlık işlemlerinin şirket tarafından yapılacak olmasıdır. Teşekkürlerimi sunuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Soruya cevap ~ 12 yıl önce
Aslında 1500 saati doldurup Atpl lisansına sahip olmuş bütün pilotlar kaptanlığı zaten hak etmişlerdir. Bu durum dediğiniz gibi hava taksiler için zaten bu şekildedir. Ancak havayolu kaptanlığı daha büyük bir sorumluluk getirdiğinden ve şirketler bunu bir risk olarak gördüğünden her havayolu kendilerine has bir kaptanlık kriterleri belirtmişlerdir. Tüm havayollarında uygulanan kaptanlık şartları bildiğiniz gibi aynı değildir. Kimi havayolu bir F/O yu o havayolunda 8 yılını doldurmuş ve en az 5000 saat uçuşu olması şartı ile kaptanlık eğitimine gönderir. Kimi ise bu kriterin daha aşağısında şartlar koyarak eğitime gönderebilirler. Bu durum şirketlerin kendilerine göre uyguladıkları bir nevi güvenlik kriteridir. Zaten bir uçuş işletme müdürü talimat yayınlanmadan öncede olsa eğer F/O ile arasında bir husumeti varsa eski haliylede olsa F/o nun yetersiz olabileceğini bahane ederek kaptanlık eğitimine göndermeyebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tek değişiklik .... ~ 12 yıl önce
Tek değişiklik lisanslar shgm' ye gitmeyecek onun yerine şirket bi kart hazırlayıp kaptana verecek, kaptan da o kartı lisansı ile taşıyacak. Min. yeterliliklerde herhangi bir değişiklik yok. Benim anladığım bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Soruma cevap veren arkadaşa ~ 12 yıl önce
teşekkürler. şirket manuelleri de şirket tarafından gene değiştirilebilir ve SHGM tarafından onaylanırsa orada yazan kriterler esas alınarak, diyelim ki 1500 saat yazdılar Manuellere, 1500 toplam saati olan bir pilot Kaptan yapılabilir şirket tarafından, bu dedğim daha çok hava taksi firmaları için geçerli tabii. Ve 1500 saatlik adam arkadaşı veya devresi vs diyelim Uçuş İşletme Müdürü´nün verdigi kartı taşıyarak 4 sırma takar ve Kaptancılık oynamaya başlıyabilir. ( Tabii gittiği simulatorde PIC Kontrol uçuşunda başarılı olmak kaydıyla ki biliyorsunuz ki o kontrol uçuşunu nasıl adamlar geçiyor) Değil mi? Veya Şirketteki Uçuş İşletme Müdürü diyelim ki FO ya gıcıktır ve şirket manuelinde yazan uçuş saati dolsa bile yeterli görmüyorum diyerek Kaptanlığını vermeyebilir. Bu durum Uçuş İşletme Müdürlerine biraz fazla hak tanımış ve FO nun kaderini onların eline bırakmış gibi gözüküyor bence. Siz ne düşünüorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Soruya cevap ~ 12 yıl önce
Her şirketin kaptanlık şartları şirket manuelinde mevcuttur. Bu manuel shgm tarafından zaten onaylıdır. Atpl lisansına haiz ve bu manuelde belietilen şartları sağlayan tüm uçucu personele şirketler gerekli eğitim ve sınav şartlarını sağladıktan sonra kaptanlık kartı düzenleyerek kaptan ünvanı verebilecekler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Soru? ~ 12 yıl önce
Şimdi peki diyelim 1500 toplam saati ve ATP lisansı olan bir FO´yu şirket yeterli gördü, PIC kontrol uçuşundan geçirdi ve yeterli gördü. Uçuş İşletme Müdürü Kaptan oldun diye bi yazı yazacak ve adam Kaptan olacak. Durum bu mu? Yaptım oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
okur ~ 12 yıl önce
Bu olay thy nın 320 ye kaptanlık egıtımını bıtırıp kaptanlıkları shgm tarafından komık bı sebeple onaylanmamasından sonra oldu..olan bu cocuklara oldu..ne dıyelım,vatana mıllete hayırlı olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
güzel haberler ~ 12 yıl önce
Pegasus'un talebi doğrultusunda oldu galiba bu olay bu durumda bir çok F/O'nun eğitimlerini tamamlaması ile birlikte lisansa işletmeye gerek kalmaksızın kaptan pilot olarak uçuşlarını icra edebilecek olması hem kaptan sayısında artışa hemde yeni F/O'ların görev alabileceği anlamına gelir ki ülkemiz açısından sevindirici bir haberdir bu da. Hayırlı olsun. Artık birşeylerin daha hızlı yürüyecek olması güzel.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaşasın ~ 12 yıl önce
Yaşasın, artık tüm yabancı pilotlar "ben kaptanım" diyerek rahatlıkla iş bulabilecekler. Malum, şirketin birinde lisansı bile olmayan adam yıllarca kaptan olarak uçmuştu. Ben, bana iş başvurusunda bulunan adamı eski şirketine sorarak emin olabileceğim. Şu iyi anlaşılmalı; gavur eylerse iyi eyler mantığından kurtulunmalı. Milli usuller uluslararası anlaşmalardan daha kısıtlayıcı olabilir. ama, gavura gerek yok, içimizdeki İrlandalılar bize yeter. Ezik.... Ezik... Ezik....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000