10 Mayıs 2012, Perşembe 16:13:03

İŞTE TALPA'NIN GÜNDEMİ...

TALPA, 14 Mayıs'ta düzenleyeceği basın toplantısıyla havacılık gündemini ele alacak, yabancı pilot sorunundan hava iş kanununa kadar bir çok konuda görüşünü açıklayacak.
  • Çok yazık Pilotların meslek kuruluşunun haline bakın.Aslında üzerinde konuşmaya ,yorum yapmaya bile değmez.Kabahat aslında bizlerde.Neye layık isek o şekilde yönetiliyoruz.
  • Talpa basın duyurusunun sonuna bakar mısınız? TALPA'nın açılımı neymiş? TALPA (Türkiye Sivil Hava Yolu Pilotları Derneği) ! Mantı kaptanım, lütfen ekibini alıp da oradan gider misin? Bu Talpa'ya ve pilot camiasına en büyük iyiliğiniz olacaktır. Dalga mı geçiyorsunuz hoca yahu? Talpa'nın adı ne zamandan beri Sivil Havayolu Pilotları Derneği oldu? Allahınızı severseniz, sivil olmayan havayolu da mı var? Askeri havayolu pilotları derneği de mi var? Uçuş güvenliği başlığınıza bakın ibreti alem için! Talpa uçuş güvenliği ile uçuş emniyetinin arasındaki farkı bilmiyorsa, sizin lisanslarınızı dondurup SHGM'nin sizi yeniden eğitime göndermesi gerekir. Hava İş Yasası ile ilgili yazdıklarınızdan da insan üzüntü duyuyor. Türkiyede Genel İş Yasası başlıklı bir yasa mı var da, duyurunuzda ikide bir Genel İş Yasasından dem vuruyorsunuz? Hava İş Yasası ile ilgili olarak Tuna Gürel'den sonra tek bir çivi çakıldı mı? Yasa tasarısı nerede şimdi, biliyor musunuz? Kadük oldu, kadük. Yazık oldu Talpaya!
  • TALPAbir örgüt olarak pilotların yüzkarasıdır.kadrsuyla, bu güne kadar yapmadıklarıyla ve en acısı ise bir kaza-kırım sonrası yaptığı veya yapamadığı açıklamalarla..bu boşluğu maalesef sektördeki dayenlerin SOYTARI diye nitelediği ucubeler doldurmuş . bu tiplerin yaptığı açıklamalar maalesef cahil kitleler tarafından doğru zannedildiği için pilotlar suçlanmış,aşağılanmışve bazı satılık basın mensubu sanılan mahlıkat tarafından LİNÇ EDİLMİŞLERDİR.BUNLAR OLUR BİTERKEN BU CEMİYET SESSİZLİĞİNİ KORUYARAK MALESEF BU SOYTARILARI BİR BAKIMA ONAYLAMIŞTIR..ayrıca şaibeli bir yönetim sonucu pilotlar vakfını (DOLAYISI İLE ÜYE PİLOTLARI)binlerce dolar zarara sokan bu yöneticilerin bir bölümü ortada hiçbir AKLANMA olmamasına rağmen utanmadan aday olmuş ve yine çok ilginç bir biçimde yönetici seçilmişlerdir.bu da ayrı bir utanç konusudur.kısaca bunların pilotların cemiyeti olması bana göre mümkün değildir.ALLAH İSLAH ETSİN.
  • Derneğimiz TALPA’nın yabancı pilotların mesleki sorunlarının çözümüyle ilgili uluslararası girişimleri de bulunmakta. Yabancı meslektaşlarımız -ihtiyaç duymaları halinde- tabi oldukları ülkenin ilgili mesleki örgütü aracılığıyla derneğimize ulaştıkları takdirde ihtiyaç duydukları destek kendilerine sunulacaktır.yapmayın yazıktır günahtır bu ülkenin insanlarına zaten altın tepside memlekt sunulmuş bunlara kime hizmet ediyorsunuz eğer 1 gr hakkım varsa helal etmiyorum sizlere allah acısın bizlere acısın,insanlarından fayda yok 200 saatlik 21 yaşında Alfonso-peter-heinz gelin abi bana 1 kemik yeter sabah akşam yalarım,...............
  • Adam hayatında Talpa'ya üye olmamış, hiçbir şeyden haberi yok, kulaktan dolma laflarla çamur atıyor. Talpa'nın yönetimi ne zaman değişti, başına kimler geçti diye sorsan cevap veremez. Cahil...
  • LÜKS OTELLERDE TOPLANTILAR YAPMAKTAN BAŞKA YAPTIĞINIZ BİR ŞEY YOK. BOŞ LAFLAR YANİ HERKEZİN KEYFİ YERİNDE FİLO GECESİ YAPMA YİYİP İÇİP EĞLENME ALIŞKANLIĞI DEVAM EDİYOR. BUGÜNE KADAR HANGİ MESLEKTAŞIMIZ İÇİN NE YAPTINIZ BOŞ VERİN KANUN ÇIKARABİLMEYİ ONDAN HİÇ UMUDUM YOK ZATEN. HAKSIZ YERE İŞTEN ÇIKARILAN MAĞDUR EDİLEN HANGİ MESLEKTAŞIMIZ İÇİN NE YAPTINIZ. ÖNCEKİ BAŞKAN A.Z.Y. DAN UMUTLUYDUM EN AZINDAN BİR PATRONA BAĞI YOK CESUR DAVRANABİLİR DİYORDUM AMA ODA GİTTİ ICF TE SİMÜLATÖR ÖĞRTEMENLİĞİNE BAŞLADI. ODA PATRONCU OLDU. BUNLAR BOŞ BUGÜN ELİNİZİ KALDIRSANIZ KAÇ PİLOTA NE YAPTIRABİLİRSİNİZ ÖNCE BUNU SÖYLEYİN. KOLTUKLARDA OTURUP OYUN OYNAMAYA DEVAM EDİN SİZ. THY YOLLARI KAPTANLARININ KEYFİ YERİNDE OLDUKÇA VE O KADAR PARA KAZANIP SESLERİ ÇIKMAYACAĞINA GÖRE KİMSE BİR ADIM ÖTE GİDEMEZ BU CAMİADA. BUNLAR İYİ GÜNLERİMİZ DAHA KÖTÜLERİDE GELECEK SİZ OTELLERDE TOPLANTILAR YAPMAYA VE KAZA SONRASI KOMİK AÇIKLAMALAR YAPMAYA DEVAM EDİN. ÜYE OLMADIM VE OLMAYIDA DÜŞÜNMÜYORUM.
  • Yabancı pilot istihdamı başlığı altındaki 2. paragrafın yanlışlıkla yazılmış olmasını diliyor ve ümid ediyorum. Türk pilotların mesleki sorunları çözüldü de sıra yabancılara mı geldi? Talpa zaten az olan enerjisinin bir kısmını bir de bunu çözmeye harcayacaksa yazıklar olsun. Bırakın sorunlarıyla yaşasın yabancı pilotlar ki - zaten altın tepsi sunuyoruz hepsine.
  • Hava İş Kanunu çıkarılmalıdır başlığı altında yazılanlar birileri tarafından samimi bir şekilde değerlendirilip , uygulamaya konulursa hayır duamızı alırlar .
  • Bu TALPA ya hic uye bile olmadim uye olanlardanda bircogu uyelikten cikmak istiyor oraya verecegim parayi kenara koyuyorum ozel emeklilige veriyorum daha hayirli.İcraat yok laf cok
  • Talpa Dernek üyesi pilot meslektaşlarımızin uçuş sertifikaları gecerli uye olmayanlarin demek ki ucus sertifiklari gecersiz sanirim.Mahvolduk hemen herkes Talpaya uye olsun yoksa SAFA denetlemesinde yandik yarindan itibaren Talpa uyesi olmayanlar ic hat ucsun .Uluslararasi hava kurulusunlarindan onayim yok ama TC SHGM den onaylandim sanirim benim lisansimda cakma Tuhh bunuda ogrendik yarin mutlaka talpa ya uye olmaliyiz arkadaslar yoksa bizimde uluslararasi onayimiz olmayacak .EASA dan yapilan aciklamayi bilmiyorum ama THY EASA yetkisi alindi cok degerli bilgili kaptanlarimiz zamaninda mudahele gec kalinmasindan dolayi THY yonetimi zor durumda birakilmadi mi ? Acaba talpa ne zaman okeyi birakip gercek isine yonelecek sorun burada ?

Türkiye Sivil Hava Yolu Pilotları Derneği (TALPA), 15. kuruluş yıldönümünü kutlayacağı 14 Mayıs Pazartesi akşamı Taksim Hill Otel'de basın mensuplarıyla bir araya gelecek.  Sivil havacılık sektöründeki gelişme ve sorunların, uçuş güvenliğini de yakından ilgilendiren  pilotların mesleki problemlerinin masaya yatıralacağı toplantıda TALPA birçok konuda görüş bildirecek. 

İşte TALPA'nın gündem başlıkları:

Havacılık iş kolu ülkemizde son 10 yılda hızla büyüyen ve bu büyümeye bağlı olarak da giderek daha güçlü hale gelmeye başlayan bir sektör. Bugün Türkiye sivil havacılığını dünyadaki büyüme hızının çok üzerindeki rakamlarla ifade eder hale geldik. Havacılık sektörü Avrupa’da %3-5 oranında büyürken bu oran ülkemizde %20’lere varmakta.

“Uçuş güvenliği” önceliğimiz

Bu derece hızlı büyüme, havacılık gibi özel ihtisas bilgi ve tecrübe gerektiren bir sektör söz konusu olduğunda yeni sorunları da beraberinde getirdi. Uçuş güvenliği bu sorunların başında geliyor kuşkusuz. Uçuş emniyeti ve uçuş personelinin çalışma koşulları arasında bilimsel verilere göre önemli bir bağ olduğu bugüne kadar yapılan pek çok araştırmayla tespit edildi.  Bu araştırmalar ortaya koymuştur ki çalışma koşullarının kuralsızlığı ve yorgunluk uçuş emniyetini riske atan belirleyici faktörlerdir.

Hava İş Kanunu çıkarılmalıdır

Yine sivil havacılık sektörümüzde bir diğer önemli konu da Hava İş Kanunu… Bilindiği gibi;  4857 sayılı İş Kanunu’nda “deniz hava taşıma işlerinde ve iş ilişkilerinde bu kanunun hükümleri uygulanamaz” hükmü gereği uçarak görev yapan pilot, uçuş mühendisi, kabin memuru ve yükleme operatörü gibi personel, iş kanunu kapsamı dışında tutulmuştur. İş kanunun dışında tutulan pilotlar bugün 1920’lerden kalma borçlar kanuna tabi olarak görev yapmaktalar.

İşveren ve çalışanın yasal durum ve haklarıyla uyuşmazlıklara ilişkin yasal boşlukların yanı sıra tüm gelişmiş ülke uygulama ve yasalarına aykırı şekilde, ülkemizde uçucular bir iş kolu olarak görülmemekte. Türkiye pilotları arasında birliğin ve mesleki disiplinin sağlanması, eğitim, ulusal ve uluslararası uygulamalarda standardizasyonun sağlanması amacıyla çeşitli tarihlerde yasa taslağı hazırlanmıştır.

TALPA’nın 15. kuruluş yıldönümünü kutladığımız bugün; bu vesileyle bir kez daha başta Ulaştırma Bakanlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü olmak üzere ilgili ve yetkili birimlere seslenmek isteriz ki; yıllardır bir türlü çıkarılamayan Hava İş Kanun tasarısının yasallaşarak hayata geçme vakti gelmemiş midir? 

Uçuş personeli 4857 sayılı Genel İş Kanunu dışındadır ve Borçlar Kanununa tabidir. Uçucu personelin Genel İş Kanunu kapsamı dışında tutulması çok önemli bir eksikliktir.

Uçucuların Genel İş Kanunu dışında tutulma nedeni  olarak, mesleğin çalışma koşullarının diğer meslek gruplarına nazaran İş Kanunu'nun tatbikini güç kılan bazı farklılıkları olması ve çalışma, izin süreleri gibi çeşitli konularda ayrı düzenlemelere ihtiyaç duyulması dolayısıyla çalışma süreleriyle ilgili hükümlerin hava taşımacılığında uygulanamaz olmasıdır.

Hava İş Kanunu’nun çıkarılması; pilotların mesleki problemlerinin çözümü, stres faktörünün nisbeten azaltılması ve dolayısı ile uçuş emniyetinin sağlanması açısından da önem taşımaktadır.

Uçucu ekiplerin görev ve dinlenme sürelerini belirleyen SHT 6A-50 düzenlemesi “biyolojik saat” dediğimiz insan fizyolojisine uygun olarak düzenlenmelidir. Uçuş personelinin gerek biyolojik vücut dengelerinin korunması, gerekse sürekli olarak maruz kaldıkları kozmik radyasyon etkilerinin azaltılması için uçuş görev ve dinlenme süreleri limitlerinin uluslararası standartlarda yeniden düzenlenmesi gerekmektedir. 

Uçuş personelinin yorgunluk ve birikmiş yorgunluk halleri sadece pilotların ve uçucu ekibin çalışma koşullarıyla ilgili bir durum değildir. Uçuş emniyeti sadece uçak mürettebatını değil o uçakta seyahat edenleri de yakından ilgilendiren önemli bir tüketici hakkıdır. 

“İngilizce bilmiyorlar” iddialarını kınıyoruz

Değerli basın mensupları; derneğimizin 15 kuruluş yıldönümünde sizlerle paylaşmak istediğimiz bir diğer önemli konu da 12 Aralık 2011 tarihinde Danimarka’nın günlük gazetelerinden Politiken Gazetesi’nde yayınlanmış talihsiz bir haberle ilgili. Gazete THY’de çalışan yabancı pilotlarla yaptığı röportajda; Türk pilotlarının yeterli İngilizce bilmedikleri ve uçuş talimatlarını gerektiği şekilde anlamadıkları için uçuş öncesi bazı güvenlik prosedürlerini yerine getiremedikleri iddialarına yer veriyor.

Derneğimiz üyesi pilot meslektaşlarımız; uçuş sertifikalarını, tüm uluslararası kural ve şartları yerine getirdikten sonra sadece çalıştıkları kurumlardan değil, uluslararası hava ulaşım kuruluşlarının onayından sonra alıyorlar. Ayrıca bu haberin ardından Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı’ndan (EASA) yapılan açıklamada; THY’nin özellikle tehlikeli bir havayolu şirketi olduğu yönünde herhangi bir bilgi veya şikâyete sahip olmadıkları belirtildi.

Haziran ayında yapılacak IFALPA-ATS komite çalışma grubu toplantısına özel olarak davetimiz üzerine katılacak olan ECA(Avrupa Kokpit Birliği) başkan yardımcısı ve IFALPA(Uluslararası Hava Yolu Pilotları Dernekleri Federasyonu) Avrupa Bölgesel Başkan Yardımcısı Francis Nardy’nin gündem maddelerinden biri de söz konusu açıklamalara cevap şeklinde yani kınama içerikli olacaktır.

Derneğimiz üyesi pilotlarımızın tamamı bütün uluslararası uçuşlarını gerçekleştirebilecek yetkinlik, bilgi ve tecrübeye sahiptir. Bu, sağduyudan uzak, maksatlı açıklamaları biz de burada bir kez daha şahsım ve meslektaşlarım adına kınıyorum.   

Diğer taraftan meslektaşlarımızın sahip bulundukları Level-4 seviyesindeki İngilizce bilgilerini daha da artırmalarını sağlamak amacıyla 4 dil okulu ile bir protokol çerçevesinde anlaşmış bulunmaktayız.

Yabancı pilot istihdamı

Camiamızın bir diğer konusu da yabancı pilot istihdamı… Ülkemizde şu anda 596’sı yabancı, 3877’si Türk olmak üzere toplam 4473 pilot bulunuyor. Bu rakamlar meslektaşlarımızın yaklaşık %15’inin yabancı pilotlardan oluştuğunu gösteriyor. Hızla büyüyen sektörün yetişmiş eleman ihtiyacını karşılamakta zorluk çekmesi; son yıllarda yabancı pilot istihdamını da havacılığımızın gerçeklerinden biri haline getirdi. Bilgi, beceri, tecrübe ve yeterlilik açısından Türk ve yabancı pilotla arasında herhangi bir farklılık söz konusu değildir. Her iki grupta şirketler tarafından eşit çalışma koşullarına sahip olarak istihdam edilmek zorundadır. 

Derneğimiz TALPA’nın yabancı pilotların mesleki sorunlarının çözümüyle ilgili uluslararası girişimleri de bulunmakta. Yabancı meslektaşlarımız -ihtiyaç duymaları halinde- tabi oldukları ülkenin ilgili mesleki örgütü aracılığıyla derneğimize ulaştıkları takdirde ihtiyaç duydukları destek kendilerine sunulacaktır.

Rötar ve iptallere çözüm 

Geçtiğimiz haftalarda lodosla birlikte yaşanan rötar ve iptaller siz basın mensuplarının da gündem maddelerinden biriydi. İniş için havada defalarca tur atmak zorunda kalan, kalkış için pistte saatlerce uzun kuyruklar oluşturan uçaklar 3. havalimanı zorunluluğunu bir kez daha hatırlattı. Şirketleri, filoları büyüyen, yolcu sayısı giderek artan, sürekli yeni hat açan sivil havacılığımız alt yapıyı da bu büyümeye paralel şekilde yeniden tanımlamak, revize etmek zorundadır. Yoğun geçeceğini bildiğimiz önümüzdeki yaz sezonu için geçici çözümler uygulanacak olsa da; kalıcı ve gerçek çözümler üretmek için Ulaştırma Bakanlığı’na, Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne önemli görevler düşüyor.  

Daha güçlü bir TALPA için üye ol

Derneğimiz TALPA; sivil havacılık sektöründe yaşanan tüm bu sorunların -ilgili kurum ve kişileriyle- sosyal diyalog içinde çözümünden yanadır. 18 Ocak 2012 tarihinde yapılan 7. Olağan Genel Kurul ile yönetime gelen yeni kadromuz Türk sivil havacılığının ve meslektaşlarımızın sorunlarına müdahildir. Çözüm odaklı çalışmalarımızda üyelerimizin desteği ise sonsuz önem taşırken; bir kez de buradan -sizlerin aracılığıyla- meslektaşlarımıza “daha güçlü bir TALPA” için üye ol mesajını iletmek istiyoruz.     

TALPA bünyesinde oluşturduğumuz komiteler ile pek çok çalışmaya imza atmaya hazırlanan TALPA’nın gündemindeki konulardan biri de amatör sivil havacılık ve üniversite sivil havacılık kulüpleriyle ilgili olacaktır.  İlgili kulüplerle ortak çalışmalara hazırlanan TALPA ilerleyen günlerde konunun ayrıntılarını kamuoyuyla paylaşacaktır.   

Havacılığımızın lokomotif işgücü olan pilot meslektaşlarımızı temsilen TALPA’nın deneyimli kadroları ile kamuoyu adına sizlerin sivil havacılık ile ilgili sorularını yanıtlarken sektörün önemli kaynaklardan biri olduğunu hatırlatırız.  Sivil havacılığın çeşitli konularında, havacılıkla ilgili alanlarda ve yaşanmasını hiç bir zaman arzu etmediğimiz kaza-kırım gibi olaylarda kamuoyunu bilgilendirmek adına mesleki tecrübeleri şüpheli kişilerin yaptığı açıklamalar bilgi kirliliğine neden olmakta. Basın-yayın organlarında yer alan bu tip temelsiz açıklamalar kamuoyunu yanıltırken, camiamızı da üzmektedir.  Siz değerli basın mensuplarına bu konuda göstereceğiniz hassasiyet için şimdiden teşekkür ederiz.  

TALPA (Türkiye Sivil Hava Yolu Pilotları Derneği)

İŞTE TALPA'NIN GÜNDEMİ...

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

DEĞMEZ ~ 12 yıl önce
Çok yazık Pilotların meslek kuruluşunun haline bakın.Aslında üzerinde konuşmaya ,yorum yapmaya bile değmez.Kabahat aslında bizlerde.Neye layık isek o şekilde yönetiliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TALPA (Türkiye Sivil Hava Yolu Pilotları Derneği) ~ 12 yıl önce
Talpa basın duyurusunun sonuna bakar mısınız? TALPA'nın açılımı neymiş? TALPA (Türkiye Sivil Hava Yolu Pilotları Derneği) ! Mantı kaptanım, lütfen ekibini alıp da oradan gider misin? Bu Talpa'ya ve pilot camiasına en büyük iyiliğiniz olacaktır. Dalga mı geçiyorsunuz hoca yahu? Talpa'nın adı ne zamandan beri Sivil Havayolu Pilotları Derneği oldu? Allahınızı severseniz, sivil olmayan havayolu da mı var? Askeri havayolu pilotları derneği de mi var? Uçuş güvenliği başlığınıza bakın ibreti alem için! Talpa uçuş güvenliği ile uçuş emniyetinin arasındaki farkı bilmiyorsa, sizin lisanslarınızı dondurup SHGM'nin sizi yeniden eğitime göndermesi gerekir. Hava İş Yasası ile ilgili yazdıklarınızdan da insan üzüntü duyuyor. Türkiyede Genel İş Yasası başlıklı bir yasa mı var da, duyurunuzda ikide bir Genel İş Yasasından dem vuruyorsunuz? Hava İş Yasası ile ilgili olarak Tuna Gürel'den sonra tek bir çivi çakıldı mı? Yasa tasarısı nerede şimdi, biliyor musunuz? Kadük oldu, kadük. Yazık oldu Talpaya!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 12 yıl önce
TALPAbir örgüt olarak pilotların yüzkarasıdır.kadrsuyla, bu güne kadar yapmadıklarıyla ve en acısı ise bir kaza-kırım sonrası yaptığı veya yapamadığı açıklamalarla..bu boşluğu maalesef sektördeki dayenlerin SOYTARI diye nitelediği ucubeler doldurmuş . bu tiplerin yaptığı açıklamalar maalesef cahil kitleler tarafından doğru zannedildiği için pilotlar suçlanmış,aşağılanmışve bazı satılık basın mensubu sanılan mahlıkat tarafından LİNÇ EDİLMİŞLERDİR.BUNLAR OLUR BİTERKEN BU CEMİYET SESSİZLİĞİNİ KORUYARAK MALESEF BU SOYTARILARI BİR BAKIMA ONAYLAMIŞTIR..ayrıca şaibeli bir yönetim sonucu pilotlar vakfını (DOLAYISI İLE ÜYE PİLOTLARI)binlerce dolar zarara sokan bu yöneticilerin bir bölümü ortada hiçbir AKLANMA olmamasına rağmen utanmadan aday olmuş ve yine çok ilginç bir biçimde yönetici seçilmişlerdir.bu da ayrı bir utanç konusudur.kısaca bunların pilotların cemiyeti olması bana göre mümkün değildir.ALLAH İSLAH ETSİN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şu cünleye bakın ~ 12 yıl önce
Derneğimiz TALPA’nın yabancı pilotların mesleki sorunlarının çözümüyle ilgili uluslararası girişimleri de bulunmakta. Yabancı meslektaşlarımız -ihtiyaç duymaları halinde- tabi oldukları ülkenin ilgili mesleki örgütü aracılığıyla derneğimize ulaştıkları takdirde ihtiyaç duydukları destek kendilerine sunulacaktır.yapmayın yazıktır günahtır bu ülkenin insanlarına zaten altın tepside memlekt sunulmuş bunlara kime hizmet ediyorsunuz eğer 1 gr hakkım varsa helal etmiyorum sizlere allah acısın bizlere acısın,insanlarından fayda yok 200 saatlik 21 yaşında Alfonso-peter-heinz gelin abi bana 1 kemik yeter sabah akşam yalarım,...............

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sığsınız ~ 12 yıl önce
Adam hayatında Talpa'ya üye olmamış, hiçbir şeyden haberi yok, kulaktan dolma laflarla çamur atıyor. Talpa'nın yönetimi ne zaman değişti, başına kimler geçti diye sorsan cevap veremez. Cahil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÜYE DEĞİLİM OLMAYI DA DÜŞÜNMÜYORUM ~ 12 yıl önce
LÜKS OTELLERDE TOPLANTILAR YAPMAKTAN BAŞKA YAPTIĞINIZ BİR ŞEY YOK. BOŞ LAFLAR YANİ HERKEZİN KEYFİ YERİNDE FİLO GECESİ YAPMA YİYİP İÇİP EĞLENME ALIŞKANLIĞI DEVAM EDİYOR. BUGÜNE KADAR HANGİ MESLEKTAŞIMIZ İÇİN NE YAPTINIZ BOŞ VERİN KANUN ÇIKARABİLMEYİ ONDAN HİÇ UMUDUM YOK ZATEN. HAKSIZ YERE İŞTEN ÇIKARILAN MAĞDUR EDİLEN HANGİ MESLEKTAŞIMIZ İÇİN NE YAPTINIZ. ÖNCEKİ BAŞKAN A.Z.Y. DAN UMUTLUYDUM EN AZINDAN BİR PATRONA BAĞI YOK CESUR DAVRANABİLİR DİYORDUM AMA ODA GİTTİ ICF TE SİMÜLATÖR ÖĞRTEMENLİĞİNE BAŞLADI. ODA PATRONCU OLDU. BUNLAR BOŞ BUGÜN ELİNİZİ KALDIRSANIZ KAÇ PİLOTA NE YAPTIRABİLİRSİNİZ ÖNCE BUNU SÖYLEYİN. KOLTUKLARDA OTURUP OYUN OYNAMAYA DEVAM EDİN SİZ. THY YOLLARI KAPTANLARININ KEYFİ YERİNDE OLDUKÇA VE O KADAR PARA KAZANIP SESLERİ ÇIKMAYACAĞINA GÖRE KİMSE BİR ADIM ÖTE GİDEMEZ BU CAMİADA. BUNLAR İYİ GÜNLERİMİZ DAHA KÖTÜLERİDE GELECEK SİZ OTELLERDE TOPLANTILAR YAPMAYA VE KAZA SONRASI KOMİK AÇIKLAMALAR YAPMAYA DEVAM EDİN. ÜYE OLMADIM VE OLMAYIDA DÜŞÜNMÜYORUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
birisi yanlışlıkla yazılmış desin lütfen. ~ 12 yıl önce
Yabancı pilot istihdamı başlığı altındaki 2. paragrafın yanlışlıkla yazılmış olmasını diliyor ve ümid ediyorum. Türk pilotların mesleki sorunları çözüldü de sıra yabancılara mı geldi? Talpa zaten az olan enerjisinin bir kısmını bir de bunu çözmeye harcayacaksa yazıklar olsun. Bırakın sorunlarıyla yaşasın yabancı pilotlar ki - zaten altın tepsi sunuyoruz hepsine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KM1 ~ 12 yıl önce
Hava İş Kanunu çıkarılmalıdır başlığı altında yazılanlar birileri tarafından samimi bir şekilde değerlendirilip , uygulamaya konulursa hayır duamızı alırlar .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hikaye ~ 12 yıl önce
Bu TALPA ya hic uye bile olmadim uye olanlardanda bircogu uyelikten cikmak istiyor oraya verecegim parayi kenara koyuyorum ozel emeklilige veriyorum daha hayirli.İcraat yok laf cok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haliya dikkat... :)) ~ 12 yıl önce
Talpa Dernek üyesi pilot meslektaşlarımızin uçuş sertifikaları gecerli uye olmayanlarin demek ki ucus sertifiklari gecersiz sanirim.Mahvolduk hemen herkes Talpaya uye olsun yoksa SAFA denetlemesinde yandik yarindan itibaren Talpa uyesi olmayanlar ic hat ucsun .Uluslararasi hava kurulusunlarindan onayim yok ama TC SHGM den onaylandim sanirim benim lisansimda cakma Tuhh bunuda ogrendik yarin mutlaka talpa ya uye olmaliyiz arkadaslar yoksa bizimde uluslararasi onayimiz olmayacak .EASA dan yapilan aciklamayi bilmiyorum ama THY EASA yetkisi alindi cok degerli bilgili kaptanlarimiz zamaninda mudahele gec kalinmasindan dolayi THY yonetimi zor durumda birakilmadi mi ? Acaba talpa ne zaman okeyi birakip gercek isine yonelecek sorun burada ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000