28 Kasım 2011, Pazartesi 10:10:40

İŞTE 'O' ÇALIŞTAY VE SUNULAN RAPORLAR... (FOTO HABER)

Bursa Uludağ’da Hava Taksi Çalıştayı düzenlendi...
  • Mevzuatı kimin bildiği daha iyi belli oldu. Saygılar.
  • Galiba sen SHGM Yetkilileri tarafından yapılan açıklamaları dinlememişsin, ne dedi yetkililer? dediki hem ICAO hemde EASA havacılık işletmeciliğini ikiye ayırmış; 1- Ticari havacılık 2- Genel Havacılık ticari havacılık yapıyorsan bunun hava taksi olanı olmayanı ayrımcılığı yapılmamış sadece 20 koltuk ve altı hava araçlarıyla işletmecilik yapıyorsan bir yönetici personel birden çok görevi yapabiliyo diyorki bu da 3 yönetici personelde aşağı olmuyor. Ama sen Türk İşi yani kendine göre bir hava taksi işletmeciliği yapacaksan o da Türkiye de olmaz kendine başka bir ülke ara.
  • Sayin SHGM personeli o raporda yer alan bilgilere dikkat ederseniz mevcut mevzuatin hava taksi uygulamalarini karsilamadigindan yeni uygulamalarin talep edildigini gorursunuz. Okurken veya dinlerken biraz daha dikkat!!!
  • Güzel. Pek çok konunun dillendiriliyor olması.
  • Bence SHGM' de çalışan anrakadaşlar çalışma gruplarınca hazırlanan raporlara zaman yetersizliğine rağmen çok doyurucu cevaplar verdiler. Özellikle Heliportlar konusunda Gültekin Arabacının sunumu çok güzeldi. Ortaya konan bu sorunların ne kadarına ve hangi sürede çözüm üretilir onu bilmem ama SHGM personelinin herzaman olduğu gibi konusuna çok hakim olması sevindiricidir. Raporlarda Uluslararası kurallara ve Milli mevzuata uygun olmayan bazı taleplerin ortaya konması da sektörde çalışan bazı personelin hala havacılık konularına çok hakim olmadığı kanaatini oluşturdu. Özellikle de ETOPS, Uçuş Görev Süreleri gibi konulardaki talepler çok komikti.
  • MALİ KONULARDA MAKUL VE GÜZEL ÖNERİLER İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ.ACİL UÇAK-APRON JET
Havacılık medyasından sadece AirportHaber’in yerinde takip ettiği Hava Taksi Çalıştayı, birçok firmanın katılımıyla Cumartesi ve Pazar günü olmak üzere iki gün sürdü.

Hava Taksi taşımacılığında 60’ın üzerinde firmanın bulunduğu çalıştayda zaman zaman görüşler de sert ifadelerle ortaya konuldu.

Bursa Uludağ’daki Karinna Otel’de gerçekleştirilen Hava Taksi Çalıştayı’nda sorunlar ortaya konularak çözüm aranmaya çalışıldı. DHMİ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ateş, SHGM Genel Müdür Yardımcıları Haydar Yalçın ve Bahri Kesici’nin de katıldığı çalıştaya birçok firma katılarak görüş alışverişinde bulundu.
 
Çalıştay öncesinde tanıtım toplantısına saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlandı. Daha sonra kürsüde katılımcılara bir konuşma yapan DHMİ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ateş, Türk Havacılığının büyümesinden bahsetti. Ateş, ‘Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, SHGM, DHMİ tarafından düzenlenen ve Koçoğlu, Skyline, Agusta Westland ile Adım Travel tarafından desteklenen Hava Taksi Çalıştayı’nda birçok sorun masaya yatırılacak. Türk Havacılığı artık gelişti.Kayıtlarımıza göre halihazırda 60 hava taksi işletmesi hizmet vermektedir. Bu işletmelerin filolarındaki toplam 223 hava aracı 2010 yılında 9 bin 84, 2011 yılı Ekim ayı sonu itibariyle 11 bin 827 iniş kalkış yapmıştır’ dedi.


  
Hava Taksi Çalıştayı’nda yapılacak olan faaliyetlerden bahseden Ateş, ‘bu çalıştayın gerek sabit kanat gerekse döner kanatlı hava araçları ile faaliyette  bulunan işleticilerin, OPS 1 ve OPS 3’ün düzenleyeci kuralları altında, uçuş güvenliğini tesis etmek amaçlı  yaklaşımların kuvvetli ve zayıf yönleri ile pratikte uygulanabilir olan ve olmayan yönlerinin tartışılabileceği, köyü ve iyi olan pratiklerin emniyet gözetilerek bir anda değerlendirileceği, yeni yaklaşımların değerlendirileceği, bir zemin yaratacağını düşünüyorum’ şeklinde konuştu.
 
Ateş’ten sonra kısa bir konuşma yapan SHGM Genel Müdür Yardımcısı Bahri Kesici ise ‘Bugün burada hava taksi çalıştayında birçok faaliyet konuşulup görülecek. SHGM olarak birçok konuda bu çalıştaya destek vererek gereken özeni göstereceğiz’ dedi. Türk Havacılığı’nın gelişimi paralelinde dikkat edilmesi gereken faaliyet alanlarından biri olan hava taksi çalıştayının faydasından söz eden Kesici, hava taksi yetkililerine de güven verdi.


  
AirportHaber’e özel açıklamalarda da bulunan Kesici, ‘Türk Havacılığı eskiden başı önde gezer ve maalesef toplantılarda söz sahibi olamazdı. Ama artık öyle değil. Biz de heryerde söylemek istediğimizi söylüyor ve başımız dik olarak görüşmelere katılıyoruz. Bugün de önemli bir faaliyet olacağını  düşünüyorum. Faydalı bir çalıştay olacak’ dedi.

Konuşmaların ardından hava taksi firmalarının yetkilileri görüşme odalarına geçerek karşılıklı olarak görüş alışverişinde bulundu. İşletmecilerin sektörde yaşadıkları sıkıntılar ve çözümlerine ilişkin olarak hararetli tartışmalar yaşandı.
 
Sabit kanat, döner kanat ve bakım konuları olmak üzere farklı toplantı odalarında birer moderatör ve yazıcı eşliğinde tek tek eksikleri masayaya yatıran katılımcılar, SHGM’ye sunacakları raporu ince eleyip sık dokuyarak oluşturdu.
 
Cumartesi günü saat 14’de başlayan görüşmeler yaklaşık 6 saat sürdü. Sorunlar ve eksikliklerin bütünüyle yer aldığı rapor Pazar Günü SHGM yetkililerine sunuldu. SHGM’nin incelemesi için sunulan raporda, firmaların eksik olarak gördüğü konular, maddeler, olması gereken ve olmaması gereken hususlar tartışmaların da yaşandığı görüşmeler neticesinde oluşturuldu.





60 hava taksi işletmecisinin toplamda 223 hava aracıyla sunduğu hizmetin detaylı olarak problemleri ve firmaların SHGM’den ne istediğine ilişkin rapor öncesinde toplantı salonlarında tek tek not alan yetkililer ve katılımcılar, zaman zaman sesleri yükseltti ve düşüncelerini ortaya koydu.
 
AirportHaber’in yerinde takip ettiği Hava Taksi Çalıştayı sektörün eski ve yeni birçok temsilcisini de birarada topladı.
 
SHGM’ye sunulan rapor Pazar gününden itibaren değerlendirmeye alındı. Rapor kapsamında 4 asil 4 de yedek üyeden oluşan bir çalışma grubu oluşturuldu. SHGM Genel Müdürü Bilal Ekşi de bu çalışma grubu ile muhatap olacaklarını ifade ederek, karşılıklı görüş alışverişi başlatıldı.
 
Sabit kanat, döner kanat ve bakım konularındaki raporlar özet olarak okundu ve SHGM tarafından dinlendi.  Firma yetkilileri ve SHGM yetkilileri tarafından soru-cevap şeklinde devam eden görüşmeler neticesinde SHGM, çalışma grubunun değerlendirmelerini  ve sunulan raporları baz alarak değerlendirme başlatılacağını, olabileceklere ‘evet’ denileceğini ve olmayacaklara ‘uygun görülmemiştir’ yanıtının verileceğini açıkladı.

HAVA TAKSİ İŞLETMECİLERİNİN SHGM'YE SUNDUĞU RAPOR İÇİN AŞAĞIDAKİ YAZILARA TIKLAYINIZ...

SABİT KANAT RAPORU İÇİN...

DÖNER KANAT RAPORU İÇİN...

BAKIM RAPORU İÇİN...

İŞTE 'O' ÇALIŞTAY VE SUNULAN RAPORLAR... (FOTO HABER)

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 12 yıl önce
Mevzuatı kimin bildiği daha iyi belli oldu. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Galiba sen SHGM Yetkilileri tarafından yapılan açıklamaları dinlememişsin, ne dedi yetkililer? dediki hem ICAO hemde EASA havacılık işletmeciliğini ikiye ayırmış; 1- Ticari havacılık 2- Genel Havacılık ticari havacılık yapıyorsan bunun hava taksi olanı olmayanı ayrımcılığı yapılmamış sadece 20 koltuk ve altı hava araçlarıyla işletmecilik yapıyorsan bir yönetici personel birden çok görevi yapabiliyo diyorki bu da 3 yönetici personelde aşağı olmuyor. Ama sen Türk İşi yani kendine göre bir hava taksi işletmeciliği yapacaksan o da Türkiye de olmaz kendine başka bir ülke ara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sayin SHGM personeli o raporda yer alan bilgilere dikkat ederseniz mevcut mevzuatin hava taksi uygulamalarini karsilamadigindan yeni uygulamalarin talep edildigini gorursunuz. Okurken veya dinlerken biraz daha dikkat!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Güzel. Pek çok konunun dillendiriliyor olması.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bence SHGM' de çalışan anrakadaşlar çalışma gruplarınca hazırlanan raporlara zaman yetersizliğine rağmen çok doyurucu cevaplar verdiler. Özellikle Heliportlar konusunda Gültekin Arabacının sunumu çok güzeldi. Ortaya konan bu sorunların ne kadarına ve hangi sürede çözüm üretilir onu bilmem ama SHGM personelinin herzaman olduğu gibi konusuna çok hakim olması sevindiricidir. Raporlarda Uluslararası kurallara ve Milli mevzuata uygun olmayan bazı taleplerin ortaya konması da sektörde çalışan bazı personelin hala havacılık konularına çok hakim olmadığı kanaatini oluşturdu. Özellikle de ETOPS, Uçuş Görev Süreleri gibi konulardaki talepler çok komikti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
MALİ KONULARDA MAKUL VE GÜZEL ÖNERİLER İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ.ACİL UÇAK-APRON JET

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000