26 Mayıs 2009, Salı 08:52:58

İşte MET AIR uçuş okulundaki öğrencilerin çaresizliği

Met Air'da yaşanan sıkıntılı günler bir öğrenciden gelen mektupla gözler önüne seriliyor.
  • MET AIR'IN HOCALARI HALA MAAS ALAMADI..VE UCAKLARINDAN SADECE 1 TANE KALDI.2UCAK VARDI VE O UCAKLARINDAN BIRISININ SAHIBI OKULDAN UCUS SAATI PARALARINI ALAMADIGI ICIN UCAGINI ARTIK MET-AIRE VERMIYOR..SIMDI TEK UCAK VE 50 OGRENCI:( NE OLACAK YAA YETER ARTIK BIR COZUM BULUN, NE YAPALIM CINNET GECIRIP BIRILERININ HAYATI BIRSEYMI YAPMASI GEREKIYOR..SUNUDA SOYLEYEYIM BUDA COK YAKINDIR..SHGM ARTIK NE DURUYORSUN YAA YETER YAA O ZAMAN BIZI BASKA OKULA YOLLAT BITIRELIM LANET OLASI OKULU..HERSEYIMIZI KAYBETTIK..BARI INSANLIGIMIZ KALSIN..PARALAR NEREYE GITTI MET-HOLDING ARTIK CALMASIN PARALARI GERI VERSIN BITIRELIM YOKSA MET-HOLDINGI YAKACAGIZ YETEEERRRRR YETERRRR !'!!
  • Bu okulu açarken neyine güvenipte açtın? 10 milyar dolar krediyi yurt dışından alabilmek için açtıysan o zaman bu okuldaki öğrencileri de mağdur etmeyeceksin. Sen ideali olan istikbalini düşünen ve yuva kurmak isteyen gençleri böyle çirkin oyunlar oynayarak hiçe sayamazsın. Bu iş bu kadar basit değil. Şimdi senden bu okulla ilgilenmeni ve öğrencileri mağdur etmemeni istiyorum. Yoksa bunun cezasını bu dünyada çekmesende öbür dünyada mutlaka çekersin.
  • peki sivil havacılık neden yetkilerini almıyor cünkü adamların müstesarları var herkes biliyor hafta sonları mette aynı zamanda ortaklarımı ne coook uzaktan
  • kendinizi başka yerlerdenmiş gibi göstermeye çalışmayın kimler oldugunuz gayet ortada.Bunları yatsıyarak bizlerin sorularını çözemezsiniz yeter kardeşim çözün artı şu sorunları da bir an önce mezun olup işimize gücümüze bakalım artık.artık suçlusu suçsuzunuda aramıyor kimse Yeter artık yaaaa.Canımıza tak ettiiii.
  • Ne kadar güzel..Binlerce lira harca..Sonra kaderine küs..Kimse ilgilenmesin..Ne iş bu..? Dağ başı mı burası ? Parayı al ve kap..Ya da şirket bunu yalanlamıyor..İlginç..
  • Yazımda belirttim zaten iç politikasını durumunu falan bilemem ancak uçarken görüyorum diye.60 kişi yazılıp 6 kişinin uçması elbette vahim.Allah tek bizi değil sizide korusun , hepimizi korusun.Sonuçta herkes buralara borçlanarak , kredi çekerek veya büyük umutlarla geliyor.Herkesin gelecek planları var.Neden birbirimizi taşlayalım ki ? Ben met airin hocalarınıda çok seviyorum :) Hepimize bu sektörde ekmek var evelallah kimse dert etmesin :)
  • Elbette ki metair uçtu ve uçuyor ancak ne şartlarda uçtuğu önemli.Uçakları gelip gidiyor 2 uçakla 70 öğrenci nereye kadar uçabilir ? Havacılık eğitimi alan bir kişi olarak sizde buna karar verebilirsiniz.Uçuş istek formunda 60 kişinin ismi var ama günlük çıkan programda 6 kişi var :) o kadar vahim yani durum.Yakıt yok , uçak arızalı , hoca grevde , hava bozuk :) met airin ana işletme poletikası budur.Biz telef olduk allah sizi korusun bari...
  • Valla ben met airde değilim sindelde öğrenciyim.Bu yüzden met airin iç politikasını ve durumunu bilemem ancak biz çorluda egitimdeyken met airin uçaklarıda gelip egitim yaptıgını görüyorum.Bence haklarını yememek lazım.En azından canlı şahit olarak ben uçtuklarını görüyorum
  • haklısınız bencede met muhteşem bir okul imparator geçinenn hiçbişeyin altından kalkamayan adamı masa arkasına genel müdür yapmışlar adamda kraldan çok kralcı ama işten gram anladığı yok ona kalsa herşey mükemmel ama durum belli bura hava kuvvetleri diil emirle düzelmez ögrencilerin durumu yap yapabilirsen 15 ayda bitircen sözünü 25 e çıkarttın yap gereğini
  • Evet arkadaşlar yaa. Ben de araştırdım okulda bir hoca değil hala 3 hoca varmış. Bunun da uçuşları aksatmaması lazım. Zaten uçuşlar da devam ediyormuş. Bence de yalan ve boş eleştiriler yapmayın.

Bir Met Air öğrencisi, geçtiğimiz günlerde yayınladığımız 'Met Air'da zor günler' haberimizin tamamen doğruluğundan söz ederken son zamanlarda yaşanan sıkıntıların detaylarının da yer aldığı bir mektubu AirportHaber'e gönderdi.

İşte noktasına virgülüne dokunmadan Met Air öğrencisinin AirportHaber'e gönderdiği mektubu yayınlıyoruz...

Son zamanlarda, Met-Air ile ilgili bir takım haberler hakkında bugün bir yenisini siz değerli basın mensubu büyüklerimize ve arkadaşlarımıza iletmek gereği duyduğumuz için bu mektubumuzu sizlere yazıyoruz.

Geçtiğimiz günlerde okul hakkında gündeme gelen uçuşların durdurulmasıyla ilgili olan haberiniz ve o haberin internet sitenizde ki başlık altında yazılan yorumların birçoğu %100 doğrudur. Üzülerek ve hatta utanarak söylüyoruz ki bizler de bir Met-Air öğrencisiyiz. Bunca zamana kadar okul ile ilgili inanılmaz derecede sıkıntılar yaşadık. Hep iyimser düşündüğümüz için herşeye tamam dedik ve sesimizi çıkarmadık. Ama artık bu sıkıntıların dayanılmaz noktaya geldiğini ve artık bu konuda bizlere yardımcı olabileceğini düşündüğümüz kesimler ile iletişime geçmemiz gerektiğine karar verdik. Okulumuzda toplam 6 tane uçuş öğretmeni var; ve bugün itibariyle bu 6 hocamızdan 5 tanesi istifalarını vererek, eşyalarını toplayarak ve biz öğrencilerle vedalaşarak okuldan ayrıldı.

Sebebi ise okul patronlarının okul için herhangi bir maddi destekte bulunmaması, öğretmenlerimizin maaşlarını alamıyor olmasıdır! Okul öğrencileri olarak elimiz kolumuz bağlı kaldı. Bugün öğrenciler arasında yaptığımız toplantı sonucu, toplu halde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne müracaat ederek, gereğinin en kısa sürede yapılmasını arz edeceğimiz kanaatine vardık. Fakat bununla beraber öncelikle sizlere de bu konu hakkında bilgi vermek istedik. Geçtiğimiz günlerde Airport TV tarafından okulumuza gelerek çekim yapan arkadaşlarımıza, okul yönetimi tarafından yalan ve yanlış bilgiler verildi. Adını vermek istemeyen bir arkadaşımız asıl gerçeği söyleyenin ta kendisidir. Bu çekimi arşivinizden bulup tekrar gözden geçirebilirsiniz. Tüm bunları yazarken, okul içi yönetimde herhangi bir sıkıntının olmadığını belirtmek istiyorum. Bugüne kadar yaşadığımız bütün sıkıntıların tek ama tek sebebi, okul sahiplerinin okul için herhangi bir maddi destekte bulunmamasıdır!

1 Mayıs tarihinde, öğretmenlerimiz istifa kararı almıştır. Fakat okul sahipleri ile yapılan görüşmeler sonucunda 22 Mayıs tarihine kadar zaman istenerek bu tarih uzatılmıştır, ve bugün (25.05) itibariyle öğretmenlerimiz resmi olarak istifa etmişlerdir. Okul sahiplerinin sorumsuzlukları ve ciddiyetsizlikleri sebebiyle istikbal projelerimize engel olunarak, bizleri maddi sıkıntılara sokmaktadırlar. Size diyebiliriz ki, yazılı sözleşme yaparak toplamında 15 ay sürecek eğitimimiz bugün itibariyle 25 aya çıkmıştır. Siz basın mensubu büyüklerim ve arkadaşlarımdan bizler için bu konuda medya desteği vermenizi rica ediyoruz. Mektubumuzu burada sonlandırarak, herşeyin en kısa sürede yoluna gireceğini umuyor, ve bir daha bu tür konuların yaşanmamasını temenni ediyoruz. Zaman ayırarak mektubumuzu okuduğunuz için teşekkür ediyoruz.

İşte MET AIR uçuş okulundaki öğrencilerin çaresizliği

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Misafir ~ 15 yıl önce
MET AIR'IN HOCALARI HALA MAAS ALAMADI..VE UCAKLARINDAN SADECE 1 TANE KALDI.2UCAK VARDI VE O UCAKLARINDAN BIRISININ SAHIBI OKULDAN UCUS SAATI PARALARINI ALAMADIGI ICIN UCAGINI ARTIK MET-AIRE VERMIYOR..SIMDI TEK UCAK VE 50 OGRENCI:( NE OLACAK YAA YETER ARTIK BIR COZUM BULUN, NE YAPALIM CINNET GECIRIP BIRILERININ HAYATI BIRSEYMI YAPMASI GEREKIYOR..SUNUDA SOYLEYEYIM BUDA COK YAKINDIR..SHGM ARTIK NE DURUYORSUN YAA YETER YAA O ZAMAN BIZI BASKA OKULA YOLLAT BITIRELIM LANET OLASI OKULU..HERSEYIMIZI KAYBETTIK..BARI INSANLIGIMIZ KALSIN..PARALAR NEREYE GITTI MET-HOLDING ARTIK CALMASIN PARALARI GERI VERSIN BITIRELIM YOKSA MET-HOLDINGI YAKACAGIZ YETEEERRRRR YETERRRR !'!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu okulu açarken neyine güvenipte açtın? 10 milyar dolar krediyi yurt dışından alabilmek için açtıysan o zaman bu okuldaki öğrencileri de mağdur etmeyeceksin. Sen ideali olan istikbalini düşünen ve yuva kurmak isteyen gençleri böyle çirkin oyunlar oynayarak hiçe sayamazsın. Bu iş bu kadar basit değil. Şimdi senden bu okulla ilgilenmeni ve öğrencileri mağdur etmemeni istiyorum. Yoksa bunun cezasını bu dünyada çekmesende öbür dünyada mutlaka çekersin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
peki sivil havacılık neden yetkilerini almıyor cünkü adamların müstesarları var herkes biliyor hafta sonları mette aynı zamanda ortaklarımı ne coook uzaktan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kendinizi başka yerlerdenmiş gibi göstermeye çalışmayın kimler oldugunuz gayet ortada.Bunları yatsıyarak bizlerin sorularını çözemezsiniz yeter kardeşim çözün artı şu sorunları da bir an önce mezun olup işimize gücümüze bakalım artık.artık suçlusu suçsuzunuda aramıyor kimse Yeter artık yaaaa.Canımıza tak ettiiii.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ne kadar güzel..Binlerce lira harca..Sonra kaderine küs..Kimse ilgilenmesin..Ne iş bu..? Dağ başı mı burası ? Parayı al ve kap..Ya da şirket bunu yalanlamıyor..İlginç..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yazımda belirttim zaten iç politikasını durumunu falan bilemem ancak uçarken görüyorum diye.60 kişi yazılıp 6 kişinin uçması elbette vahim.Allah tek bizi değil sizide korusun , hepimizi korusun.Sonuçta herkes buralara borçlanarak , kredi çekerek veya büyük umutlarla geliyor.Herkesin gelecek planları var.Neden birbirimizi taşlayalım ki ? Ben met airin hocalarınıda çok seviyorum :) Hepimize bu sektörde ekmek var evelallah kimse dert etmesin :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Elbette ki metair uçtu ve uçuyor ancak ne şartlarda uçtuğu önemli.Uçakları gelip gidiyor 2 uçakla 70 öğrenci nereye kadar uçabilir ? Havacılık eğitimi alan bir kişi olarak sizde buna karar verebilirsiniz.Uçuş istek formunda 60 kişinin ismi var ama günlük çıkan programda 6 kişi var :) o kadar vahim yani durum.Yakıt yok , uçak arızalı , hoca grevde , hava bozuk :) met airin ana işletme poletikası budur.Biz telef olduk allah sizi korusun bari...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Valla ben met airde değilim sindelde öğrenciyim.Bu yüzden met airin iç politikasını ve durumunu bilemem ancak biz çorluda egitimdeyken met airin uçaklarıda gelip egitim yaptıgını görüyorum.Bence haklarını yememek lazım.En azından canlı şahit olarak ben uçtuklarını görüyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
haklısınız bencede met muhteşem bir okul imparator geçinenn hiçbişeyin altından kalkamayan adamı masa arkasına genel müdür yapmışlar adamda kraldan çok kralcı ama işten gram anladığı yok ona kalsa herşey mükemmel ama durum belli bura hava kuvvetleri diil emirle düzelmez ögrencilerin durumu yap yapabilirsen 15 ayda bitircen sözünü 25 e çıkarttın yap gereğini

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Evet arkadaşlar yaa. Ben de araştırdım okulda bir hoca değil hala 3 hoca varmış. Bunun da uçuşları aksatmaması lazım. Zaten uçuşlar da devam ediyormuş. Bence de yalan ve boş eleştiriler yapmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000