08 Nisan 2015, Çarşamba 11:25:05

İŞSİZ PİLOTLAR BU ÇAĞRIYA KULAK TIKADI!

Türkiye’deki işsiz pilotların istihdam edilmesine katkı sağlamak amacıyla Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün oluşturduğu pilot veritabanına kaç pilot başvurdu? İşte inanılmaz o rakam…
  • Bu demek SHGM okularda bitenden haberi yok kayıt formu yaparkene bu bilgilendirme SHGM gitmiyormu?? Bunlar hepizi FAKE
  • Bundan sonra askeri pilota bel bağlamayın dedikten sonra hareketleriniz pek bir manidar SHGM.
  • İşsiz bir pilot olarak bunu hayatta doldurmam.Nedeni basit:Yabancı pilotlar neden Türkiye'de istihdam ediliyordu?Yerli kaynak yetersizliğinden.Peki bu kaynakların tespiti şimdiye kadar yukarıdaki örnekten görüldüğü üzere yapılmadı, ise yabancı pilotların alımına SHGM nasıl onay verdi?Tamamı ile iki yüzlülük.Ben size dünyanın harcını ödedim , bir zahmet bir tarafınızı kaldırın elinizin altındaki dosyalara tek tek bakın.Her işi kendim yapacaksam ben neden size para ödedim?
  • Bu kadar pilot okulu yerine, hekim açığını kapatmak için tıp fakültesi açılması gerekiyor. Ama bu devlete yük oluşturacağı için istenmiyor. İnsanlar büyükşehirlerde hastanelerde sürünüyor.
  • Ne aslan parçaları gördüm sivilde süt dökmüş kedi olan, ne kediler gördüm aslanı tefe koyan. Lafın özü şudur ki, paradır aslolan.
  • Thy seni beni yabancıdan daha basit görüyor, elin suriyelisi gelip sınavsız üniversiteye giriyor, sonra onca sıkıntı üzerine psikolojk testler:) millet evine ekmek götürme peşinde iş peşinde... ama bu ülkede malesef kendi insanına 1 gram değer verme yok... Fırça kendini üstün görme, egolarını tatmn etme, seviuesiz kendini beğenmiş insanlarla dolu...
  • Ey sivil havacılık siz devam edin her üniversiteye pilotluk okulu açtırmaya... gün gelecek okuyamaycksnz yoğunluktan bu gelişigüzel formları...
  • Issiz pilotum ve basvuru yapmadim. Çünkü haberim olmadi. Ha olsaydi basvurur muydum ? Hayir ! Istatik oluşturmanin bana faydasi ne ? Benim sınıfımdan 4 kisi daha issiz. 2'si tip aldi halen issiz. Son olarak insanlarin guven sorunu var. Fislenmek gibi.. Herkese sevgiler.
  • Boyle bir calismadan dolayi SHGM yi tebrik ediyorum.Hadi işsiz pilotlar girin sisteme.Neden işsiz oldugunuz ciksin ortaya.işsiz misiniz yoksa yetersiz mi görelim.
  • Topu topu kac pilotuz su ulkede bugun pilot cikanin lisans numarasi 10000 lerde. Aktif ucan kac kisi var kim. Koskaca otoritesin guya bu mudur oteritelik. Bütün bilgilerimiz yokmu sende. Issiz pilotu sorarak ilanla mi ariyorsunuz? Kimin hangi firmada görev aldigini bilmiyor mu koca otorite! İnsanlari takip et ara sor ogren. Bu kafayla zaten basvursak ne olacak ise...

Türkiye’deki işsiz pilotların istihdam edilmesine katkı sağlamak amacıyla Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün oluşturduğu pilot veritabanına yapılan pilot başurusu şaşırttı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, bir süre önce işsiz pilotların tespit edilmesi ve iş olanaklarının sağlanması için bir proje başlattı. Pilot veritabanı adı altındaki proje ile herhangi bir işletmede çalışmayan pilotlar için lisans türü, lisansı aldığı tarih ve geçerlilik süresi, sağlık sertifikası, dil yeterliliği, daha önce görev yaptığı havacılık işletmeleri ve mevcut iş başvuruları gibi alanları içeren bir form hazırlandı ve internet üzerinden başvurular kabul edildi.

Proje ile işsiz pilotların toplam sayısı ve iş bulamama nedenlerine ilişkin elde edilen veriler ışığında hangi noktalarda eksiklikler olduğu tespit edilmeye çalışılacaktı ancak SHGM işsiz pilotlardan gerekli ilgiyi görmedi.

Bazı kaynaklara göre Türkiye’de 600 civarında işsiz pilot olduğu kaydedilirken SHGM’nin çağrısına sadece 60 pilot cevap verdi.

SHGM’ye yapılan başvuruların bir kısmının ise pilotluk için yeterli olmadığı belirtilirken pilot veritabanına başvurular 10 Nisan tarihine kadar devam edecek.

©AirportHaber

Başvuru sayfasına resme tıklayarak gidebilirsiniz...

İŞSİZ PİLOTLAR BU ÇAĞRIYA KULAK TIKADI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (57)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu demek SHGM okularda bitenden haberi yok kayıt formu yaparkene bu bilgilendirme SHGM gitmiyormu?? Bunlar hepizi FAKE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Genelkurmay ~ 9 yıl önce
Bundan sonra askeri pilota bel bağlamayın dedikten sonra hareketleriniz pek bir manidar SHGM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayatta ~ 9 yıl önce
İşsiz bir pilot olarak bunu hayatta doldurmam.Nedeni basit:Yabancı pilotlar neden Türkiye'de istihdam ediliyordu?Yerli kaynak yetersizliğinden.Peki bu kaynakların tespiti şimdiye kadar yukarıdaki örnekten görüldüğü üzere yapılmadı, ise yabancı pilotların alımına SHGM nasıl onay verdi?Tamamı ile iki yüzlülük.Ben size dünyanın harcını ödedim , bir zahmet bir tarafınızı kaldırın elinizin altındaki dosyalara tek tek bakın.Her işi kendim yapacaksam ben neden size para ödedim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ibrahim ~ 8 yıl önce
neden iş bulunamıyor?
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu kadar pilot okulu yerine, hekim açığını kapatmak için tıp fakültesi açılması gerekiyor. Ama bu devlete yük oluşturacağı için istenmiyor. İnsanlar büyükşehirlerde hastanelerde sürünüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 9 yıl önce
Merak etme , yabancı pilot mayası tuttu.Sırada yasalaşmayı bekleyen yabancı doktor,avukat,mühendis istihdamı ile ilgili yasa tasarısı mecliste.Ne zaman çıkar ama bilemem.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ne aslan parçaları gördüm sivilde süt dökmüş kedi olan, ne kediler gördüm aslanı tefe koyan. Lafın özü şudur ki, paradır aslolan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Thy seni beni yabancıdan daha basit görüyor, elin suriyelisi gelip sınavsız üniversiteye giriyor, sonra onca sıkıntı üzerine psikolojk testler:) millet evine ekmek götürme peşinde iş peşinde... ama bu ülkede malesef kendi insanına 1 gram değer verme yok... Fırça kendini üstün görme, egolarını tatmn etme, seviuesiz kendini beğenmiş insanlarla dolu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 9 yıl önce
Türkiye tarihinin en borçlu bireyleri olarak bundan sonra borçları Suriyelileri yerinden yurdundam edenler ödesin kampanyasını törenle açıyorum.
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ey sivil havacılık siz devam edin her üniversiteye pilotluk okulu açtırmaya... gün gelecek okuyamaycksnz yoğunluktan bu gelişigüzel formları...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Issiz pilotum ve basvuru yapmadim. Çünkü haberim olmadi. Ha olsaydi basvurur muydum ? Hayir ! Istatik oluşturmanin bana faydasi ne ? Benim sınıfımdan 4 kisi daha issiz. 2'si tip aldi halen issiz. Son olarak insanlarin guven sorunu var. Fislenmek gibi.. Herkese sevgiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Boyle bir calismadan dolayi SHGM yi tebrik ediyorum.Hadi işsiz pilotlar girin sisteme.Neden işsiz oldugunuz ciksin ortaya.işsiz misiniz yoksa yetersiz mi görelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yetersiz ~ 9 yıl önce
300.000 tl kredi borcuma banka da "YETERSİZLİĞİNDEN DOLAYI ALINMASINA GEREK YOKTUR"diye yazar artık.
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Topu topu kac pilotuz su ulkede bugun pilot cikanin lisans numarasi 10000 lerde. Aktif ucan kac kisi var kim. Koskaca otoritesin guya bu mudur oteritelik. Bütün bilgilerimiz yokmu sende. Issiz pilotu sorarak ilanla mi ariyorsunuz? Kimin hangi firmada görev aldigini bilmiyor mu koca otorite! İnsanlari takip et ara sor ogren. Bu kafayla zaten basvursak ne olacak ise...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000