06 Ocak 2015, Salı 09:30:54

ISPARTA KAZASI DAVASINDA KARAR ÇIKACAK

Isparta'da yaşanan uçak kazasına ilişkin yürütülen davada bugün karar çıkması bekleniyor.
  • Karara ilişkin bir haber lütfen !!!!
  • Bir haber yaptınız sonuç yok. Karar ne oldu?
  • Kardesim amerikan uçagı değilmi? Amerikan ürettiği tüm hava araçlarında ÇİP yokmu? istediği zaman istediği yerde düşürür.
  • Kaza olalı 7 yıldan fazla olmuş. Yazıklar olsun böyle yargı sistemine ve adalete. Bir uçak kazası oluyor, üzerinden tam 7 yıl geçiyor ve dava yerel mahkemede bile bitmemiş, ki daha bunun yargıtay safhası var. Bugün karar açıklansa, gerekçeli karar yazıldı, tebliğ edildi yargıtaya temyize gidildi derken en az 2 yılda toplamda daha sürer ve eder sana 9 yıl. Tabii daha bu süre yargıtay kararı bozmazsa geçerli. Gerçekten yazıklar olsun, hiçkimse, hiçbir şekilde açıklayamaz böylesine ağır işleyen ve zamanında adalet dağıtamayan yargı düzenini. Kısacası giden gittiğiyle kalır.
  • o uçak düştü mü düşürüldü mü? pilot rota'yı neden değiştirdi? çok şüpheli bir kaza.
  • suçlular bence ölenler o yüzden bu ülkede dava düşer gider!!!

ISPARTA’da, 7 yıl önce 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasıyla ilgili bugün 29'uncu duruşma yapılacak.

 Isparta Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşma saat 13.00'te başlayacak. Duruşmaya tutuksuz sanıklardan SHGM eski Genel Müdürü Ali Arıduru, Yardımcısı Oktay Erdağı ile birlikte diğer sanıklar ve avukatları da katılacak.

Duruşma saat 13.00'te başlayacak.

30 Kasım 2007 günü Atlasjet’in İstanbul- Isparta seferini yapan World Focus’tan kiraladığı yolcu uçağı, Süleyman Demirel Havalimanı’na inişe geçtiği sırada Keçiborlu Türbetepe Mevkii’nde düşmüştü.

Ayrıntılar Airporthaber'de olacak...

ISPARTA KAZASI DAVASINDA KARAR ÇIKACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Karara ilişkin bir haber lütfen !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karar ~ 9 yıl önce
Bir haber yaptınız sonuç yok. Karar ne oldu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zulu1 ~ 9 yıl önce
Kardesim amerikan uçagı değilmi? Amerikan ürettiği tüm hava araçlarında ÇİP yokmu? istediği zaman istediği yerde düşürür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
7 yıl ~ 9 yıl önce
Kaza olalı 7 yıldan fazla olmuş. Yazıklar olsun böyle yargı sistemine ve adalete. Bir uçak kazası oluyor, üzerinden tam 7 yıl geçiyor ve dava yerel mahkemede bile bitmemiş, ki daha bunun yargıtay safhası var. Bugün karar açıklansa, gerekçeli karar yazıldı, tebliğ edildi yargıtaya temyize gidildi derken en az 2 yılda toplamda daha sürer ve eder sana 9 yıl. Tabii daha bu süre yargıtay kararı bozmazsa geçerli. Gerçekten yazıklar olsun, hiçkimse, hiçbir şekilde açıklayamaz böylesine ağır işleyen ve zamanında adalet dağıtamayan yargı düzenini. Kısacası giden gittiğiyle kalır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GPWS ~ 9 yıl önce
GPWS (Ground Proximity Warning System) yani yere yakınlık uyarı sistemi hiç çalışmayan yani bozuk olan bir uçağı, üstüne üstlük Isparta'ya ilk defa gece inişi yapacak bir kaptanla yollamakla zaten kazaya davetiye çıkarmışlar.
ahmet ~ 9 yıl önce
o uçak düştü mü düşürüldü mü? pilot rota'yı neden değiştirdi? çok şüpheli bir kaza.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
slm ~ 9 yıl önce
suçlular bence ölenler o yüzden bu ülkede dava düşer gider!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Doğru, CVR ve FDR cihazları bozuk olan, GPWS'i de bozuk olup çalışmayan, daha nice eksikleri ve sıkıntıları olan ve kiralandığı yerlerden geri iade edilmiş, bir yığın eksiklikleriyle Atlas Jet tarafından uçuşa verilmiş bir uçak. Tüm bunlara ilave olarak daha önce Isparta'ya o tipte bir uçakla yada hiç gece inişi yapmamış bir kaptan, o tipte bir uçakta tecrübesi çok düşük olan bir F/O. Tüm bunlar bir araya geldiğinde de kaza oldu. Aslında kaza geliyorum demiş ancak biz kaderci ve hafızasız bir millet olduğumuzdan, bu işi de kadere bağlarız ve unuturuz gider. Zaten yargı fazlasıyla üzerine düşeni yaptı ve 7 yıldan daha fazla süredir işini yapıp kararını veremedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000