18 Aralık 2014, Perşembe 10:20:09

ISPARTA KAZASI DAVASINDA KARAR ÇIKACAK MI?

Isparta'da, 2007 yılında 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasıyla ilgili davanın 28. duruşması bugün Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.
  • Bu ülkede adalet aramak biraz saflık olur.kimse kusura bakmasın.özellikle havacılık ile ilgili kazalar zincir gibidir.asla tek başına bir öğeden ortaya çıkmaz.o zincir en alttan başlar en tepeye kadar gider.zincir en zayıf halkadan kırılır ki buda genellikle alt kademelerde olur.üst kademe bu kırılmanın ardından kendisine ulaşılacağını bildiğini için zinciri muhtelif yerlerden kopartır yada o zincir ile ilişkisini BİR ŞEKİLDE ÖRTBAS eder.dikkat edin.hiç bir kaza paylaşılmaz.paylaşılanlar da bağırış çağırış içinde kaybolur gider.halbuki kaza araştırmasındaki amaç nedir?kazanın tekrarlanmamasını sağlamak ve buna engel olmak.bizde ise buna neden olanlar korunur.bu kadar basit.bu hep böyledir.ölen vatandaşlarımıza allahtan rahmet dilemekten başka yapacak bir şey yok.ilahi adalet diye bir şey var.o gereğini yapacaktır.saygılar.
  • Bu davanın sonucunda TÜRK SİVİL HAVACILIĞI mahkum edilmeli. Çünkü uçağın uçmaması adına zaten belirli bulgular yazılmışken bu uçağa ahbap çavuş mantaletesinde onay verenlerden başka suçlu YOKTUR.
  • yazıktır beee allah rahmet eylesin ama kimse suçlu çıkmaz yada cezalar ertelenir!!

30 Kasım 2007 tarihinde Isparta’da yaşanan uçak kazası duruşmasında sona gelindi. 57 kişinin ölümü ile sonuçlanan olayla ilgili davanın, bugün görülecek olan duruşmasında karar verilmesi bekleniyor.

Isparta Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden dava, olayın üzerinden geçen 7 yıla rağmen sonuca bağlanabilmiş değil. Bugün gerçekleştirilecek olan duruşma, davanın 28. duruşması olacak. Dönemin SHGM yetkililerinin de aralarında bulunduğu 18 kişinin yargılandığı davada, sanıklar hakkında “bilinçli taksir” suçundan 4 ila 22,5 yıl arasında hapis isteniyor.

Isparta Uçak Kazası Davası ile ilgili tüm gelişmeleri gün içerisinde AirportHaber'den takip edebilirsiniz.

ISPARTA KAZASI DAVASINDA KARAR ÇIKACAK MI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

no justice ~ 9 yıl önce
Bu ülkede adalet aramak biraz saflık olur.kimse kusura bakmasın.özellikle havacılık ile ilgili kazalar zincir gibidir.asla tek başına bir öğeden ortaya çıkmaz.o zincir en alttan başlar en tepeye kadar gider.zincir en zayıf halkadan kırılır ki buda genellikle alt kademelerde olur.üst kademe bu kırılmanın ardından kendisine ulaşılacağını bildiğini için zinciri muhtelif yerlerden kopartır yada o zincir ile ilişkisini BİR ŞEKİLDE ÖRTBAS eder.dikkat edin.hiç bir kaza paylaşılmaz.paylaşılanlar da bağırış çağırış içinde kaybolur gider.halbuki kaza araştırmasındaki amaç nedir?kazanın tekrarlanmamasını sağlamak ve buna engel olmak.bizde ise buna neden olanlar korunur.bu kadar basit.bu hep böyledir.ölen vatandaşlarımıza allahtan rahmet dilemekten başka yapacak bir şey yok.ilahi adalet diye bir şey var.o gereğini yapacaktır.saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dava ~ 9 yıl önce
Bu davanın sonucunda TÜRK SİVİL HAVACILIĞI mahkum edilmeli. Çünkü uçağın uçmaması adına zaten belirli bulgular yazılmışken bu uçağa ahbap çavuş mantaletesinde onay verenlerden başka suçlu YOKTUR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B-52 ~ 9 yıl önce
Aynı fikirdeyim. Öyle bir ceza olmalı ki, sizin de belirttiğiniz gibi bir takım beceriksiz, THY'den atılma ve yalakalık yaparak üst yönetime vıcık vıcık yanaşan bir takım iş bilmezler artık şirketler tarafından işe alınmasınlar. World Focus bunu çok ağır bir bedel ödeyerek öğrendi...( mi acaba )
THY ~ 9 yıl önce
THY Amsterdamda kaza yapti. Peki neden THY dava acilmadi.
THY2 ~ 9 yıl önce
THY adlı arkadaş haklı altimetresi nerdeyse can simidi alet bozuktu.Piste az kala düştü.Tek altimetreyle "idare" edilebilir fikrini kim çıkardı ise THY'ye de dava açılmalı
Eyi ~ 9 yıl önce
Havacılıkta herşey var ancak işkembeden atmak yoktur. Herkes bu kurala uyarsa eyi eder.
yazık ~ 9 yıl önce
yazıktır beee allah rahmet eylesin ama kimse suçlu çıkmaz yada cezalar ertelenir!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B-52 ~ 9 yıl önce
Umarın adamakıllı cezalar verilir ve ertelenmez. O kadar utanmaz ve pişkinler ki bu şirket üst düzeyi...ancak bu kadar olur....verilecek cezalar ve süreleri herkese ve her şirkete ibret olmalı.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000