25 Mayıs 2009, Pazartesi 08:04:01

İlk deneme uçuşu ne zaman yapılacak?

Gazipaşa Havaalanı'na yarın ilk deneme uçuşu yapılacak. Alanya'da heyecanlı bir bekleyiş başladı...
  • sen in o zaman
  • Ama bu meydana ben rahatca inebilirim çünkü ben her şeyi biliyorum
  • Son noktayı ne de güzel koymuş Genel Müdür: “Gazipaşa Havaalanı tahditli bir havaalanıdır. Her uçak tipinin her istediği zaman inebileceği bir havaalanı değildir...”

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal, yaptığı açıklamada, Gazipaşa Havaalanı'ndaki pist ve uçuş kontrol kulesinin tamamlandığını ve ilk deneme uçuşunun salı günü yapılacağını söyledi.

Uçuş kontrol uçağının, havaalanındaki seyrüsefer cihazlarının kontrolu amacıyla indirileceğini belirten Birdal, uçuş öncesi havaalanına mobil uçuş kontrol cihazı konulacağını bildirdi. Uçuşun başarıyla tamamlanmasının ardından bu cihazın uygun yere yerleştirilerek sabitleneceğini vurgulayan Birdal, salı günü hava koşullarının uygun olmaması durumunda uçuşun 1 veya 2 gün ertelenebileceğini ve uygun hava koşullarının bekleneceğini kaydetti.

Deneme uçuşunun başarıyla tamamlanması ve kontrol cihazlarının yerleştirilmesinin ardından Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün vereceği uçuş izninin bekleneceğini anlatan Birdal, bu izin çıkmadan başka bir uçağın havaalanına iniş yapamayacağını dile getirdi.

Tüm koşulların yerine getirilmesi durumunda tarifeli seferlerin ne zaman başlayabileceği yolundaki soruyu da yanıtlayan Birdal, “Tarifeli seferlerin başlaması, tamamıyla uçak şirketlerinin isteğine ve ticari takvimlerine kalmış bir olaydır. Neticesinde bu ticari bir olaydır. Emir komuta zinciriyle kimse bir yere uçak indirmez” dedi.

Gazipaşa Havaalanı'ndaki pist uzunluğu, tepe ve rüzgar koşulları dolayısıyla buraya her tip uçağın her zaman inemeyeceğini de aktaran Birdal, “Gazipaşa Havaalanı tahditli bir havaalanıdır. Her uçak tipinin her istediği zaman inebileceği bir havalanı değildir” diye konuştu.

 

İlk deneme uçuşu ne zaman yapılacak?

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
sen in o zaman

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ama bu meydana ben rahatca inebilirim çünkü ben her şeyi biliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Son noktayı ne de güzel koymuş Genel Müdür: “Gazipaşa Havaalanı tahditli bir havaalanıdır. Her uçak tipinin her istediği zaman inebileceği bir havaalanı değildir...”

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000